Έλεγχος του πληθυσμού των Koi στη λίμνη σας

Συχνά είναι απλό θέμα για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων να ελέγχουν πώς αναπαράγονται τα κατοικίδιά τους. Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει με το Koi. Οι Koi μπορούν να αναπαραχθούν σε λίμνες όταν προκύψουν οι κατάλληλες εποχές και συνθήκες. Αυτές οι συνθήκες είναι συνήθως εύκολο να πληρούν τα Koi και μπορούν να οδηγήσουν σε μια ξαφνική έκρηξη στον πληθυσμό των ψαριών σας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα για την υγεία της λίμνης σας.

Επειδή το Koi μπορεί να γίνει τόσο μεγάλο, είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να ελέγξετε πόσα ψάρια υπάρχουν στη λίμνη σας. Αν και μπορεί να πιστεύετε ότι είναι σκληρό να αναστέλλετε την αναπαραγωγή, είναι πολύ, πολύ χειρότερο να υπερπληθίζετε τη λίμνη σας. Όσο περισσότερα ψάρια έχετε σε μια λίμνη, τόσο χαμηλότερο είναι το επίπεδο ποιότητας του νερού. Επιπλέον, τα Koi δεν υποφέρουν από καθυστερημένη ανάπτυξη όπως ορισμένα είδη ψαριών. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να φτάσουν την πλήρη ανάπτυξή τους σε μη βέλτιστες συνθήκες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ασθένεια και θάνατο. Οι Koi χρειάζονται χώρο για να κολυμπήσουν. Εάν ξεκινήσετε σε μια λιμνούλα δέκα πόδια επί δέκα πόδια με δύο Koi που μπορούν να μεγαλώσουν έως και 3 πόδια το καθένα, οι συνθήκες κολύμβησης μπορεί να γίνουν περιορισμένες γρήγορα. Τώρα, φανταστείτε τη λιμνούλα σας δέκα πόδια προς δέκα πόδια με 50 ψάρια που μπορούν όλα να φτάσουν τα τρία πόδια. Αυτές οι συνθήκες δεν είναι καλές για τα ψάρια σας.

Εάν τα Koi σας έχουν ήδη εκτραφεί, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διαχειριστείτε τα ψάρια σας. Πρώτον, πολλά μικρά ψάρια δεν προκαλούν συχνά πολλά προβλήματα σε μια λίμνη εάν είστε προετοιμασμένοι για αυτό. Προσέξτε πώς ταΐζετε τα ψάρια σας προσεκτικά. Επιπλέον, φροντίστε να τηρείτε τα χρονοδιαγράμματα καθαρισμού και συντήρησης. Τέλος, φροντίστε να κάνετε δοκιμές νερού τουλάχιστον μία φορά το μήνα για να παρακολουθείτε την ποιότητα του νερού σας. 20% αλλαγές νερού στη λίμνη σας μπορούν να αυξήσουν σημαντικά την ποιότητα του νερού εάν είναι απαραίτητο. Καθώς τα ψάρια σας μεγαλώνουν, θα είναι απαραίτητο να τα αφαιρέσετε από τη λίμνη. Προτείνεται να επικοινωνήσετε με έναν υδάτινο κήπο και να ρωτήσετε εάν θέλουν ή όχι το Koi σας. Όσο πιο παλιά είναι τα Koi, τόσο πιο πιθανό είναι ένας κτηνοτρόφος ή ένα κατάστημα να τα θέλει. Μεγαλύτερα, πολύχρωμα δείγματα μπορούν να πουληθούν για εκατοντάδες δολάρια στον σωστό αγοραστή. Ωστόσο, μην εκτρέφετε τα ψάρια σας με σκοπό να προσπαθήσετε να τα πουλήσετε για πολλά χρήματα, εκτός εάν έχετε τις δυνατότητες να το κάνετε. Η αναπαραγωγή για χρώμα και μέγεθος απαιτεί προσπάθεια και προγραμματισμό. Μπορεί επίσης να χρειαστούν χρόνια για να φτάσει ένα Koi σε επαρκές μέγεθος για πώληση.

Εάν έχετε ξαφνική αύξηση του πληθυσμού στη λίμνη Koi σας, μπορεί να χρειαστεί να θανατώσετε ψάρια. Η θανάτωση, ή η διαδικασία επιλογής και θανάτωσης ψαριών με γενετικές μεταλλάξεις ή χαμηλές πιθανότητες για μια υγιή ζωή, είναι ένα ατυχές αλλά απαραίτητο μέρος της διατήρησης των ψαριών ως κατοικίδιων ζώων. Εάν έχετε χώρο και χρόνο για να φροντίσετε άρρωστα ή μεταλλαγμένα ψάρια, μπορεί να είστε σε θέση να δραπετεύσετε χωρίς να χρειαστεί να σκοτώσετε κανένα από τα ψάρια σας.Source by Jeff Sabino

Σχολιάστε