Έχετε το δικαίωμα να εργαστείτε ως ιδιωτικός ερευνητής;

Από τη φύση τους οι άνθρωποι ήταν πάντα τολμηροί και αγαπούσαν τις προκλήσεις του να ξεπερνούν τις επιδόσεις τους με το να είναι πιο έξυπνοι στη σκέψη. Μήπως θέλετε και εσείς να χρησιμοποιείτε τη λογική σας για να διαμορφώσετε τις καταστάσεις και να αποκαταστήσετε τις συνθήκες των γεγονότων που έλαβαν χώρα με τη θέληση ενός άλλου ατόμου που ήλπιζε ότι κανείς δεν θα έλυνε ποτέ το μυστήριο που είχαν σχεδιάσει τόσο προσεκτικά; Είστε αρκετά προσεκτικοί για να βγάλετε συμπεράσματα έχοντας στο χέρι σας μόνο μερικές ενδείξεις; Τότε, μάλλον η συναρπαστική καριέρα στον τομέα των ιδιωτικών ερευνών είναι για εσάς.

Εάν είστε απλώς ένα έξυπνο άτομο που βρίσκει ικανοποίηση προσφέροντας λύσεις σε περίπλοκες καταστάσεις, τότε αυτό είναι το ίδιο κίνητρο που οδηγεί τους ιδιωτικούς ερευνητές στην εκτέλεση της δουλειάς τους, με τη μόνη διαφορά ότι πληρώνονται για αυτό. Παρεμπιπτόντως, ξέρατε ότι η δουλειά του Ιδιωτικού Ερευνητή ή του Ιδιωτικού Ντετέκτιβ είναι μία από τις 100 καλύτερα αμειβόμενες δουλειές που δεν απαιτούν πτυχίο κολεγίου;

Όπως συμβαίνει με κάθε δημιουργική εργασία, η ιδέα πίσω από κάθε ιχνηλάτηση, ανίχνευση, ανάλυση γεγονότων και πληροφοριών και διερεύνηση καταστάσεων προσφέρει τη σωστή λύση που σημαίνει επιτυχία. Και όπως σε κάθε άλλο επάγγελμα για να πετύχετε, πρέπει να γνωρίζετε και να ξέρετε πώς να χρησιμοποιείτε όλα τα εργαλεία και τους πόρους στους οποίους έχετε πρόσβαση αυτήν τη στιγμή, καθώς και τους πόρους που θα μπορούσατε να βρείτε κατά την εκτέλεση της έρευνας. Ίσως χρειαστεί να χειριστείτε υποθέσεις που μπορεί να φαίνονται τόσο μπερδεμένες και απογοητευτικές που, ανεξάρτητα από τα πολλά εργαλεία, το λογισμικό και τον εξοπλισμό που έχετε στη διάθεσή σας, δεν θα βρείτε τη λύση εύκολα. Επιπλέον, δεν θα μπορείτε να λύσετε το ερευνητικό έργο εάν δεν έχετε το σωστό μυαλό για αυτό.

Αυτό είναι ακριβώς όπου δεν υπάρχει τρόπος να κάνετε εάν δεν έχετε εγγενή ισχυρή αναλυτική σκέψη. Απλώς η χρήση των υλικών πραγμάτων και των φυσικών πόρων που είναι αντικειμενικά διαθέσιμα για να ξεκινήσετε σίγουρα δεν αρκεί για να μπορέσετε να προχωρήσετε, εάν δεν ξέρετε πώς να χρησιμοποιήσετε το μυαλό σας για να σκεφτείτε ερευνητικές λύσεις. Μόνο σε συνδυασμό, τα τυπικά εργαλεία και το αιχμηρό αναλυτικό μυαλό μπορούν να κάνουν επιτυχημένο ιδιωτικό ερευνητή.

Έτσι, για να ξεκινήσετε μια καριέρα ως Private Eye, δεν απαιτείται να έχετε συγκεκριμένο πτυχίο ή να κατέχετε ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα σπουδών που προορίζεται να εκπαιδεύσετε κάποιον. Κανονικά είναι άτομα με επαγγελματικό ιστορικό που είχαν μια δουλειά σχετική με την εγκληματολογία που μπορούν να ακολουθήσουν τη σταδιοδρομία του ιδιωτικού ερευνητή. Άλλα PI έρχονται στη βιομηχανία από τον στρατό, των οποίων η προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία σχετίζεται επίσης λίγο πολύ με τις αποστολές που εκτελούν επαγγελματίες ιδιωτικοί ερευνητές.

Όσο για το ξεκίνημα, συνήθως γίνεται μέσω της αναζήτησης εργασίας σε μία από τις πολυάριθμες εταιρείες ιδιωτικών ερευνών στην αγορά. Εάν είστε συνταξιούχος στρατιωτικός, τότε οι πιθανότητές σας να προσληφθούν αυξάνονται εκθετικά, επειδή λόγω της φύσης της εργασίας της διεξαγωγής ιδιωτικής έρευνας, η εκτέλεση έλεγχο του ιστορικού τους, εντοπισμός ενός δραπέτη ή αγνοούμενου κ.λπ. ένα άτομο πρέπει να είναι επίσης πειθαρχημένο, σωματικά ικανό και να έχει ψυχολογική ικανότητα να αντεπεξέλθει στη δουλειά. Το ιστορικό στην επιβολή του νόμου μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας όταν βρίσκεστε σε ακραίες καταστάσεις κατά τη διάρκεια ερευνών πεδίου. Ούτως ή άλλως, υπάρχουν χιλιάδες ειδικότητες ιδιωτικής έρευνας στις μέρες μας, επομένως αυτές οι τελευταίες δεν είναι απαραίτητες εάν προσλαμβάνεστε, ας πούμε, για εγκληματολογία υπολογιστών ή για έλεγχο δημοσίων αρχείων.

Εάν είστε γυναίκα, μπορεί να αναρωτιέστε για τις διακρίσεις λόγω φύλου στον κλάδο. Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι οι εποχές που οι ιδιωτικές έρευνες θεωρούνταν εντελώς ανδρική δουλειά έχουν περάσει. Έχουν περάσει ήδη δεκαετίες από τότε που οι γυναίκες έχουν ίσες ευκαιρίες για να πάρουν τη δουλειά του επαγγελματικού PI. Πολλές γυναίκες έχουν αποδείξει ότι οι γυναίκες ιδιωτικές ερευνήτριες μπορούν να έχουν μια εξαιρετική σταδιοδρομία και σε αυτήν την επιχείρηση, μερικές φορές ακόμη καλύτερα από τους άνδρες συναδέλφους τους.Source by C. Dyson

Σχολιάστε