Απαλλαγή από λογισμικό υποκλοπής spyware από το σύστημά σας

Το λογισμικό υποκλοπής κατασκοπείας είναι ένα από τα πιο απαίσια προβλήματα που μπορείτε να αντιμετωπίσετε με τον υπολογιστή σας. Το λογισμικό κατασκοπείας είναι πολύ ύπουλο και μπορεί να προκαλέσει πολλά διαφορετικά προβλήματα. Λειτουργεί αναλαμβάνοντας μέρος του τρόπου λειτουργίας του υπολογιστή σας. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κατεβάζουν τίποτα κακό με τα προγράμματά τους, τείνει να “επιστρέφει” στον υπολογιστή σας.

Για παράδειγμα, τα προγράμματα που χρησιμοποιείτε για να κατεβάζετε μουσική συχνά έχουν τόνους spyware. Αυτό μπορεί να επιβραδύνει τη λειτουργία του υπολογιστή, να παρακολουθεί τη συμπεριφορά για να δείτε σε ποιους ιστότοπους είστε επίσης επιρρεπείς και, στη συνέχεια, να εμφανίσει διαφημίσεις ή διάφορα άλλα μηνύματα που σχετίζονται με αυτό που μπορεί να σας αρέσει.

Περιστασιακά, το spyware μεταμφιέζεται ως πρόγραμμα κατά του spyware. Έτσι, αντί να καθαρίσετε τον υπολογιστή σας, λαμβάνετε απλώς περισσότερο λογισμικό υποκλοπής spyware. Είναι απογοητευτικό και μπορεί να είναι συντριπτικό.

Αφαίρεση λογισμικού κατασκοπείας

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να απαλλαγείτε από spyware. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε σε όλες τις περιπτώσεις είναι να αποσυνδεθείτε από το διαδίκτυο. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί βασίζεται στη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο.

Πρώτα, μεταβείτε στον Πίνακα Ελέγχου και προσπαθήστε να απαλλαγείτε από το πρόγραμμα. Μπορείτε να μεταβείτε στον Πίνακα Ελέγχου μέσω του υπολογιστή σας εύκολα. Αφού φτάσετε εκεί, πρέπει να μεταβείτε στην Προσθαφαίρεση προγραμμάτων.

Πολλά από αυτά τα επιβλαβή προγράμματα μπορούν εύκολα να απεγκατασταθούν. Μετά την απεγκατάσταση, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Τώρα θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον σαρωτή κατά των ιών. Ο σαρωτής σας θα εντοπίζει λογισμικό υποκλοπής spyware και adware καθώς και ιούς. Υπάρχει μια σειρά από ποιοτικούς σαρωτές και δωρεάν σαρωτές στο διαδίκτυο. Πρέπει να είστε προσεκτικοί και να βεβαιωθείτε ότι δεν κατεβάζετε απλώς περισσότερο λογισμικό υποκλοπής spyware.

Μόλις τελειώσει ο σαρωτής, θα σας ενημερώσει τι να κάνετε με τα μολυσμένα αρχεία.

Μπορεί να θέλετε να έχετε τον υπολογιστή σας σε ασφαλή λειτουργία όταν κάνετε όλα αυτά.

Εάν καμία από αυτές τις επιλογές δεν λειτουργεί, τότε πρέπει να μεταβείτε στη μονάδα δίσκου πριν φορτωθεί το λογισμικό υποκλοπής spyware. Για να το κάνετε αυτό θα χρειαστείτε ένα CD εκκίνησης BartPE. Τέτοια CD θα σας επιτρέψουν να μπείτε στη διαχείριση αρχείων και να απαλλαγείτε μόνοι σας από τα αρχεία spyware.

Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του προγράμματος περιήγησής σας είναι το επόμενο βήμα. Αυτό απαιτεί επαναφορά των αρχείων του προγράμματος περιήγησής σας και διαγραφή τυχόν τοποθεσιών ή αγαπημένων που μπορεί να είναι προβληματικά.

Το κλειδί για την πρόληψη του spyware μετά από αυτό είναι να προσέχετε τα προγράμματα που κατεβάζετε. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι όλα τα προγράμματα είναι νόμιμα. Αξίζει να είσαι προσεκτικός αφού πολλά προγράμματα το έχουν συνδεδεμένο.

Μετά από όλα αυτά τα βήματα, δεν θα έχετε πια πρόβλημα. Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας λειτουργεί όπως έπρεπε, διατηρώντας τον απαλλαγμένο από λογισμικό υποκλοπής spyware.Source by Graham Govern

Σχολιάστε