Αφαιρέστε το ανεπιθύμητο λογισμικό κατασκοπείας – Προετοιμασία για το χειρότερο

Δυστυχώς, δεν είναι πάντα εύκολο να αφαιρέσετε το ανεπιθύμητο λογισμικό υποκλοπής spyware με ασφάλεια. Θα χρειαστεί να βεβαιωθείτε ότι είστε πλήρως προετοιμασμένοι να ανακάμψετε μετά από μια πλήρη κατάρρευση του συστήματος. Εκτός από τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων σας, υπάρχουν μερικά άλλα πράγματα που θα πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας σε περίπτωση που χρειαστείτε. Εάν ο υπολογιστής σας καταρρεύσει, δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε εκατοντάδες δολάρια για να τον επισκευάσετε.

Έκτακτη εκκίνηση του συστήματός σας

Το πιο σοβαρό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσετε είναι ένας σκληρός δίσκος που δεν εκκινεί. Ανάλογα με τον υπολογιστή σας, θα χρειαστείτε μια εξωτερική δισκέτα εκκίνησης με τη μορφή δισκέτας ή CD. Ανεξάρτητα από το ποια χρησιμοποιείτε, θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει αρχεία προγράμματος οδήγησης για τη μονάδα CD Rom. Μπορείτε να ελέγξετε για να βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα οδήγησης λειτουργεί κάνοντας εκκίνηση από τον εξωτερικό δίσκο και βεβαιώνοντας ότι η μονάδα CD Rom είναι πλήρως προσβάσιμη.

Αρχεία προγράμματος και λειτουργικό σύστημα

Είναι ζωτικής σημασίας να έχετε αντίγραφα όλων των αρχείων προγράμματος που υπάρχουν στον σκληρό δίσκο. Αυτό περιλαμβάνει τους δίσκους εγκατάστασης του λειτουργικού σας συστήματος. Εάν δεν έχετε αντίγραφα αυτών των προγραμμάτων, θα χρειαστεί να αποκτήσετε νέα. Μόλις διαμορφώσετε ξανά τη μονάδα δίσκου, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ξανά όλα τα προγράμματα που θέλετε, καθώς και να δημιουργήσετε ξανά όλες τις παλιές σας ρυθμίσεις.

Όταν προσπαθείτε να αφαιρέσετε ανεπιθύμητο λογισμικό υποκλοπής spyware, μπορεί να προκύψουν κάθε είδους προβλήματα. Παρόλο που ενδέχεται να μην κολλήσετε τον υπολογιστή σας, είναι καλύτερο να είστε προετοιμασμένοι. Τουλάχιστον, μόλις μάθετε πώς να χειρίζεστε αυτό το είδος κρίσης, θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο γνωρίζοντας ότι δεν θα χρειαστεί να περιμένετε για μέρες ή εβδομάδες, ενώ ο υπολογιστής σας επισκευάζεται από έναν ειδικό.Source by Richard Hadden

Σχολιάστε