Αύξηση της εγκληματικότητας και της κοινωνίας

Οι σημερινές εφημερίδες κατακλύζονται από υποθέσεις ληστειών, κλοπών, δολοφονιών κ.λπ. που είναι ανεξέλεγκτες παντού. Κανείς δεν είναι σίγουρος για την ασφάλειά του, καθώς οι εγκληματίες είναι πάντα έτοιμοι να μας αρπάξουν τη ζωή μόνο για ένα μικρό χρηματικό ποσό. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου οι σκληροπυρηνικοί εγκληματίες διαπράττουν ειδεχθή εγκλήματα και θέτουν σε κίνδυνο ζωές απλών ανθρώπων. Προφανώς υπάρχει μεγάλη παρακμή στην κοινωνική τάξη στη σημερινή ζωή. Οι εφημερίδες, τα ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης και τα τηλεοπτικά κανάλια είναι γεμάτα από αναφορές εγκλήματος αυτές τις μέρες, καθώς έχει αυξηθεί πολύ η εγκληματικότητα σε σύγκριση με το παρελθόν. Ο φόβος του τρόμου μας ταρακουνάει βαθιά μέσα στα νεύρα μας και αυτό μας κάνει να σκεφτόμαστε σοβαρά την ανεξέλεγκτη σειρά εγκλημάτων που λαμβάνουν χώρα προς όλες τις κατευθύνσεις γύρω μας.

Οι εγκληματικές πράξεις είναι επιζήμιες για την κοινωνία, καθώς υπάρχει ένα τμήμα καταθλιπτικών ψυχών που μετατρέπονται σε εγκληματίες και βαδίζουν σε λάθος δρόμο για να μην επιστρέψουν ποτέ. Το παίρνουν ως μια σύντομη διαδρομή προς την ευημερία και το κέφι συγκεντρώνοντας επαρκή χρήματα για να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους. Στην κοινωνία επικρατούν απεριόριστες μορφές εγκλημάτων, όπως εκβιασμός, απαγωγές, δολοφονίες, απαγωγές, εγκλήματα ιδιοκτησίας, εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, εμπορία ανθρώπων κ.λπ. Ωστόσο, τα χρήματα είναι το μοναδικό κίνητρο πίσω από την πλειονότητα όλων αυτών των εγκλημάτων. Υπάρχει μια άλλη μορφή εγκλήματος που σχετίζεται άμεσα με τις γυναίκες, όπως η σεξουαλική επίθεση κατά γυναικών, οι βιασμοί, τα πειράγματα παραμονής κ.λπ. σε δημόσιους χώρους.

Είναι γεγονός ότι άτομα με εγκληματικές προθέσεις δεν διστάζουν να διαπράξουν εγκλήματα όπως κλοπή ποδηλάτων, κινητών κ.λπ. καθώς δεν έχουν κανένα στόχο στη ζωή τους και θέλουν να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους με παράνομα μέσα. Η κακοδιαχείριση στον τομέα της εκπαίδευσης γεννά την ανεργία και την αναποφάσιστη ψυχική κατάσταση της σημερινής νεολαίας. Ελλείψει κατάλληλης καθοδήγησης για καλύτερη επαγγελματική εκπαίδευση, ένα νεαρό μυαλό είναι εντελώς απογοητευμένο και συνεχίζει να παίρνει τριτοβάθμια εκπαίδευση άσκοπα. Παραδόξως, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι μορφωμένοι νέοι εμπλέκονται σε εγκληματικές πράξεις καθώς χρειάζονται επιπλέον χαρτζιλίκι και είναι βέβαιο ότι θα κυνηγήσουν ανεπιθύμητες φιλοδοξίες με αποτέλεσμα την τάση να βγάλουν χρήματα με αθέμιτα μέσα. Η συνήθεια της λήψης ναρκωτικών μπορεί επίσης να οδηγήσει σε εκτροπή των ανθρώπων προς εγκληματικές πράξεις, καθώς δεν μπορούν να προσδιορίσουν το σωστό ή το λάθος. Επιπλέον, οι κακές οικονομικές συνθήκες, ο υπερπληθυσμός και οι ανεπαρκείς ηθικές αξίες μπορούν επίσης να οδηγήσουν ένα άτομο στη διάπραξη πεζών και ειδεχθών εγκλημάτων.

Τα τιμωρητικά μέτρα όπως η φυλάκιση και οι οικονομικές ποινές θα πρέπει να επιβάλλονται αυστηρά από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Οι άνθρωποι γενικά θα πρέπει να υποστηρίξουν τη νέα τάξη πραγμάτων και να φροντίσουν να υπακούουν στη νέα έννομη τάξη, ώστε η κοινωνία να είναι ένας τόπος για να ζεις με αξιοπρέπεια. Η αστυνομία θα πρέπει να είναι πιο προσεκτική για την αποτελεσματική εφαρμογή του νόμου. Επιπλέον, θα πρέπει να εγκατασταθούν κάμερες παρακολούθησης σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους, εστιατόρια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, αεροδρόμια, εμπορικά κέντρα κ.λπ. Επομένως, θα πρέπει να είναι υπεύθυνη η ευθύνη των ανθρώπων/αρχών/ενδιαφερόμενων φορέων για τον περιορισμό της εγκληματικότητας και τη βελτίωση των κοινωνικών συνθηκών για τη διάπραξη εγκλήματος- ελεύθερο περιβάλλον για να ζεις.Source by Gauravv Verma

Σχολιάστε