Βήματα προς την ιδιωτική έρευνα

Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

Οι ιδιωτικοί ερευνητές βοηθούν τους δικηγόρους, τις εταιρείες αλλά και τα άτομα να τους βοηθήσουν να αποκαλύψουν πληροφορίες. Μπορούν να προσληφθούν για να διενεργούν ελέγχους ιστορικού σε αιτούντες πριν από την πρόσληψη, να κάνουν πιστωτικούς ελέγχους ή να παρακολουθούν άτομα και να τα παρακολουθούν για να δουν σε ποιες δραστηριότητες εμπλέκονται μεταξύ πολλών άλλων ειδών διερευνητικών θεμάτων. Ωστόσο, δεν έχουν αστυνομικές εξουσίες. Εάν σκέφτεστε να γίνετε ιδιωτικός ερευνητής, υπάρχουν μερικά πράγματα που ίσως χρειαστεί να γνωρίζετε.

Αυτό το πεδίο είναι ευρύ

Υπάρχουν διαφορετικά είδη ιδιωτικών ερευνητών χάρη στους διαφορετικούς τομείς εξειδίκευσης που συνοδεύει η εργασία. Επομένως, μπορεί να χρειαστεί να επιλέξετε μια ειδικότητα ή μπορείτε να αναλάβετε πολλούς τομείς για να χειριστείτε. Έχετε την επιλογή να είστε εταιρικός ερευνητής, ιατροδικαστής ηλεκτρονικών υπολογιστών ή ιατροδικαστής λογιστής. Μπορείτε να επιλέξετε έναν τομέα που σας ενδιαφέρει περισσότερο ή πολλούς που γνωρίζετε ότι είστε καλοί.

Ειδικό προσόν ιδιωτικής έρευνας

Παρόλο που η επίσημη εκπαίδευση δεν είναι πραγματικά υποχρεωτική για να γίνετε ιδιωτικός ερευνητής, μπορεί να σας φανεί πολύ ωφέλιμο να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη εκπαίδευση και προσόντα. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι επίσης υποχρεωτικό να ολοκληρώσετε ένα επίσημο μάθημα πριν από την απόκτηση άδειας (Αυστραλία για παράδειγμα). Τα μαθήματα ποινικής δικαιοσύνης ή τα μαθήματα αστυνομικής επιστήμης μπορούν επίσης να αποδειχθούν πιο χρήσιμα στην εκτέλεση των καθηκόντων σας. Υπάρχει ένα σύνολο πιθανών μαθημάτων που μπορούν να βοηθήσουν σε μια ειδικότητα, συμπεριλαμβανομένων των ποινικών ερευνών, της εγκληματολογίας και της νεανικής παραβατικότητας.

Ένα πτυχίο είναι επίσης ωφέλιμο

Αυτό λαμβάνει υπόψη ότι ορισμένοι τύποι εργασίας για αυτή τη δουλειά μπορεί να είναι απαιτητικοί και απαιτούν πτυχίο. Οι επίδοξοι εταιρικοί ερευνητές θα βρουν, για παράδειγμα, χρήσιμο να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα στη λογιστική ή τη διοίκηση επιχειρήσεων ή άλλα σχετικά προγράμματα. Το πτυχίο επεκτείνει τις γνώσεις σας στον συγκεκριμένο τομέα που έχετε επιλέξει για να βασίσετε το ερευνητικό σας έργο.

Είναι απαραίτητο να αποκτήσετε δεξιότητες και εμπειρία

Οι πελάτες τείνουν να βρίσκουν έμπειρους και ειδικευμένους PI. Πρέπει λοιπόν να βρείτε έναν τρόπο να αποκτήσετε την απαραίτητη εμπειρία που χρειάζεστε στην περιοχή σας. Μπορείτε να βρείτε δουλειά σε μια ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας ή σε μια υπηρεσία επιβολής του νόμου για να δημιουργήσετε την εμπειρία σας. Το γεγονός είναι ότι οι περισσότεροι ιδιωτικοί ερευνητές έχουν στρατιωτικό ή αστυνομικό υπόβαθρο, αλλά οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει χωρίς αυτή την προηγούμενη εμπειρία. Η εργασιακή εμπειρία θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε δεξιότητες εργασίας μόνοι ή σε ομάδα, να αναπτύξετε τις απαραίτητες επικοινωνιακές δεξιότητες και να ξέρετε πώς να λαμβάνετε ορθές αποφάσεις.

Μπορεί να χρειαστείτε άδεια

Η ερευνητική εργασία είναι λεπτή και μπορεί κάποια στιγμή να γίνει επικίνδυνη. Οι περισσότερες χώρες και πολιτείες απαιτούν να έχετε άδεια για να χειριστείτε αυτό το είδος εργασίας. Οι απαιτήσεις συμμόρφωσης θα διαφέρουν από μέρος σε μέρος και θα πρέπει να τηρείτε τις τοπικές απαιτήσεις σας. Μπορεί να σας ζητηθεί να λάβετε και να περάσετε εξετάσεις σχετικά με τους νόμους και τους κανονισμούς για να αποκτήσετε την άδειά σας. Μπορεί να είναι παράνομο να κάνετε έρευνα χωρίς την κατάλληλη άδεια. Είναι σημαντικό να μάθετε τα πάντα για τους ιδιωτικούς ερευνητές πριν αποφασίσετε να γίνετε. Θα είναι πιο εύκολο να γνωρίζετε τι αναμένεται από εσάς και τι να περιμένετε καθώς εργάζεστε.

Γίνοντας ιδιωτικός ερευνητής και καλός σε αυτό, θα χρειαστεί να παίξετε τον ρόλο σας και να κάνετε την εργασία σας. Όταν όλα λειτουργούν σωστά, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας στην εκτέλεση των καθηκόντων σας.Source by Meini Listanti

Σχολιάστε