Γιατί πρέπει να έχετε ένα καλό πρόγραμμα καθαρισμού μητρώου στον υπολογιστή σας

Οι υπολογιστές μας, όσο προηγμένοι κι αν γίνουν, χρειάζονται πάντα συντήρηση από τους χρήστες τους. Ως μηχανές, καταστρέφονται εάν δεν φροντίζονται σωστά. Στην περίπτωση των υπολογιστών, ένα από τα σημάδια ότι ο υπολογιστής χρειάζεται συντήρηση είναι εάν αρχίζει να επιβραδύνεται. Αυτό μπορεί να είναι με τη μορφή προγραμμάτων που χρειάζονται πολύ χρόνο για να ανοίξουν, συχνά κολλάνε και καθυστερούν όταν χρησιμοποιούνται ορισμένες διαδικασίες.

Για αυτές τις περιπτώσεις, θα χρειαστείτε το καλύτερο πρόγραμμα καθαρισμού μητρώου που έχετε στη διάθεσή σας. Ένα μη συντηρημένο μητρώο είναι η πιο κοινή αιτία για την επιβράδυνση του υπολογιστή. Βασικά, το μητρώο είναι μια βιβλιοθήκη με όλες τις ρυθμίσεις και τις διαμορφώσεις που χρειάζεται ο υπολογιστής σας. Ωστόσο, όταν απεγκαθιστάτε ορισμένα προγράμματα ή όταν διαγράφετε ορισμένα στοιχεία, η καταχώρισή τους στο μητρώο μένει πίσω. Αυτό οδηγεί σε έναν τεράστιο αριθμό καταχωρίσεων που δεν χρησιμοποιούνται και δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να βουλώνουν τον υπολογιστή σας.

Το καλύτερο καθαριστικό μητρώου θα φρόντιζε όλα αυτά τα πράγματα για εσάς. Αυτό που κάνει είναι ότι διαβάζει κάθε καταχώρηση στη βάση δεδομένων του μητρώου σας, την οποία στη συνέχεια συντονίζει με τα προγράμματα που έχετε εγκαταστήσει. Εάν η καταχώριση δεν χρησιμοποιείται από κανένα πρόγραμμα ή διαδικασία, θα επισημανθεί ως αχρησιμοποίητη καταχώριση μητρώου που θα διαγραφεί όταν ξεκινήσει η εκκαθάριση. Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση, ένα απλό κλικ του κουμπιού και ξεκινά η διαδικασία καθαρισμού, η οποία διαρκεί αρκετά λεπτά ανάλογα με το μέγεθος της βάσης δεδομένων σας. Και ορίστε – ένα καθαρό, διατηρημένο μητρώο.

Πρέπει να εκτελείτε αυτή τη διαδικασία τακτικά, ειδικά όταν εγκαθιστάτε και εγκαθιστάτε πολλά προγράμματα. Η συσσώρευση δεδομένων είναι κάτι που δεν μπορείτε να ελέγξετε, καθώς ο υπολογιστής σας τα δημιουργεί αυτόματα για κάθε νέο πρόγραμμα ή διαδικασία που του εισάγετε. Εάν δεν διατηρείτε τακτικά το μητρώο σας, εκτός από την επιβράδυνση του υπολογιστή που προκαλεί, ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσετε σφάλματα προγράμματος, καθώς θα μπορούσαν να υπάρχουν πάρα πολλά αρχεία καταγραφής μητρώου για να εντοπίσει ο υπολογιστής το σωστό για το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιούσατε.

Είναι απαραίτητο να έχετε εγκατεστημένο το καλύτερο πρόγραμμα καθαρισμού μητρώου στον υπολογιστή σας. Θα βοηθούσε στην προστασία εσάς και του υπολογιστή σας, έτσι ώστε όλα να είναι πιο αποτελεσματικά.Source by Jay Leger

Σχολιάστε