Γιατί HTML;

Το HTML και η σημασία του

Η γλώσσα HTML ή Hyper-text Mark-up Language είναι η παγκοσμίως αποδεκτή γλώσσα προγραμματισμού που τροφοδοτεί τον ιστό. Πριν από την εισαγωγή της HTML, ο σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας ήταν περιορισμένος σε μεγάλο βαθμό. Και καθώς δεν υπήρχαν επεξεργαστές HTML, οι προγραμματιστές ιστού έπρεπε να μάθουν μια γλώσσα κωδικοποίησης ως εντολή που το έκανε ακόμη πιο κουραστικό.

Με την εισαγωγή του κώδικα HTML, δεν υπήρχε ανάγκη να πληκτρολογήσετε κώδικα HTML από την αρχή. Από τότε, έχουν εμφανιστεί πολλοί επεξεργαστές HTML, και οι πιο δημοφιλείς σήμερα είναι το Front Page και το Dreamweaver.

Αν και αυτοί οι επεξεργαστές έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους, είναι πολύ αποτελεσματικοί όταν μιλάμε για Κωδικοποίηση HTML. Όπως κάθε γλώσσα, μόλις την κατακτήσετε, μπορείτε να ξεκινήσετε μόνοι σας, είτε πρόκειται για απλούς ιστότοπους είτε για πολύπλοκες εφαρμογές Ιστού.

Χρησιμοποιώντας HTML, κάθε στοιχείο μιας ιστοσελίδας μπορεί να μορφοποιηθεί. Ενώ υπάρχουν και άλλες γνωστές γλώσσες προγραμματισμού Ιστού σήμερα, η HTML εξακολουθεί να είναι η κυρίαρχη γλώσσα προγραμματισμού για τη δημιουργία ιστοσελίδων.

Όχι μόνο αυτό είναι εξίσου χρήσιμο σε μικρές και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις που δεν χρειάζονται πραγματικά προηγμένη λειτουργικότητα στον ιστότοπό τους καθώς και σε τεράστιους οργανισμούς που έχουν μια πληθώρα απαιτήσεων. Παρακάτω είναι μερικά από τα βασικά σημεία της χρήσης HTML για τη δημιουργία του ιστότοπού σας.

Υποστήριξη προγράμματος περιήγησης

Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης υποστηρίζουν HTML σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη γλώσσα προγραμματισμού Ιστού. Εφόσον ο προγραμματιστής διασφαλίζει τη βελτιστοποίηση του ιστότοπου, θα εμφανίζεται σχεδόν σε όλους τους ιστότοπους σε όλο τον κόσμο. Επίσης, η βελτιστοποίηση ενός ιστότοπου που βασίζεται σε HTML για συμβατότητα με προγράμματα περιήγησης δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο φαίνεται.

Ελεύθερος

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του HTML είναι ότι είναι δωρεάν, πράγμα που σημαίνει ότι δεν απαιτούνται λογισμικά ή πρόσθετα και αυτό θα σας βοηθούσε να εξοικονομήσετε σημαντικά το κόστος ανάπτυξης του ιστότοπού σας.

Εργαλεία ανάπτυξης

Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός εργαλείων ανάπτυξης που είναι συμβατά με HTML από οποιαδήποτε άλλη γλώσσα προγραμματισμού. Είτε πρόκειται για το FrontPage, το DreamWeaver ή οποιοδήποτε άλλο εργαλείο προγραμματισμού, η εύρεση ενός εργαλείου ανάπτυξης δεν θα ήταν σημαντική εργασία.

Φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης

Από όλες τις γλώσσες προγραμματισμού Ιστού, η HTML είναι η πιο φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης. Είναι πολύ πιο εύκολο να δημιουργήσετε ιστότοπους συμβατούς με SEO χρησιμοποιώντας HTML από οποιαδήποτε άλλη γλώσσα προγραμματισμού. Κατά τη δημιουργία ενός ιστότοπου συμβατό με SEO, το HTML παρέχει μέγιστη ευελιξία με ελάχιστες επιπλοκές.

συμπέρασμα

Σε μια ευρύτερη άποψη, ένας ιστότοπος HTML μπορεί να φαίνεται εξίσου ελκυστικός με έναν ιστότοπο που χρησιμοποιεί πιο προηγμένες τεχνολογίες και το να αποκτήσετε έναν καλά κατασκευασμένο ιστότοπο HTML μπορεί να είναι μια καλύτερη απόφαση για την επιχείρησή σας.

Τούτου λεχθέντος, εάν ο ιστότοπός σας πρέπει να έχει μεγαλύτερη λειτουργικότητα, τότε πρέπει να ψάξετε για τα σωστά εργαλεία, ακόμα κι αν η HTML είναι σαν μια ισχυρή βάση ή ας πούμε μια βάση για την ανάπτυξη ιστοτόπων.Source by Jessy Grace

Σχολιάστε