Γνωρίστε τι είναι η Ιατροδικαστική Επιστήμη

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνώρισαν την ιατροδικαστική επιστήμη χάρη στο πολύ διάσημο τηλεοπτικό πρόγραμμα που προβάλλεται σε όλο τον κόσμο – Crime Scene Investigation (CSI). Αυτή η σειρά έδωσε κατά κάποιο τρόπο στους θεατές μια εις βάθος έκθεση στον κλάδο της εγκληματολογίας. Στην παράσταση, υπάρχουν πολλές ομάδες που αποτελούνται από νεαρούς ερευνητές ή ερευνητές εξοπλισμένους με τεράστιες ιατροδικαστικές δεξιότητες για να σπάσουν και να αποκαλύψουν τις πιο μυστηριώδεις και περίπλοκες ποινικές υποθέσεις. Τις περισσότερες φορές, η ανάλυση τέτοιων στοιχείων θα οδηγήσει σε πολύ απρόβλεπτα αποτελέσματα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν λίγες περιοχές που ζουν κάτω από το πεδίο της εγκληματολογίας.

Υπάρχει εγκληματολογική ανθρωπολογία. Αυτοί οι ιατροδικαστές θα αναζητήσουν, θα ανακτήσουν και θα αναλύσουν τα πτώματα με σκοπό να αποκαλύψουν τις πραγματικές ταυτότητες αυτών των αγνώστων θυμάτων. Μπορούν να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη ποικιλία από πτώματα. μουμιοποιημένα, σκελετοί ή αποσύνθεση, καμένα ή επίσης μη αναγνωρίσιμα σώματα για να προσδιοριστεί το ύψος, η ηλικία κατά το θάνατο, η παθολογία, η καταγωγή και το φύλο τους. Μπορούν επίσης να εκτιμηθούν και άλλες εκτιμήσεις, όπως ο χρόνος και ο τρόπος θανάτου. Περιλαμβάνουν επίσης περιπτώσεις όπου οι θάνατοι προκαλούνται από ατύχημα, αυτοκτονία, μαζικές καταστροφές ή ακόμη και από παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ένα άλλο ιατροδικαστικό πεδίο που λειτουργεί υπό την ιατροδικαστική επιστήμη είναι η εγκληματολογική παθολογία. Αυτοί οι ειδικοί είναι επίσης γνωστοί ως ιατροδικαστές όπου πραγματοποιούν αυτοψίες σε πτώματα για να προσδιορίσουν την αιτία θανάτου και τις ταυτότητές τους. Οι αυτοψίες διενεργούνται συνήθως εάν ο θάνατος ήταν ξαφνικός ή απροσδόκητος, ιδιαίτερα περιπτώσεις όπως αυτοκτονίες, ατυχήματα, τραγωδίες ή ανθρωποκτονίες.

Υπάρχουν και μικρά νησιά στη θάλασσα της ιατροδικαστικής. Η ιατροδικαστική ή οδοντιατρική είναι οι εξειδικευμένοι ειδικοί στη χρήση οδοντιατρικών αποδείξεων για τον προσδιορισμό της ταυτότητας. Κατά τη διάρκεια τραγωδιών όπου σημειώνονται πολλοί θάνατοι, τα οδοντικά υπολείμματα θα ήταν πολύ χρήσιμα. Επιπλέον, αυτοί οι ιατροδικαστές μπορούν επίσης να αναλύσουν τα σημάδια από δαγκώματα και να κάνουν συγκρίσεις με τα οδοντικά χαρακτηριστικά ενός υπόπτου. Οι ιατροδικαστές θα χειρίζονται τις υποθέσεις αναγνώρισης υποθέσεων κακοποίησης, είτε σωματικής, σεξουαλικής ή παιδικής κακοποίησης, καθώς και ποινικές υποθέσεις που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση και βία ενηλίκων.

Η ιατροδικαστική τεχνολογία και η εγκληματολογική χημεία είναι υπεύθυνες για χημικές αναλύσεις, όπως φάρμακα ή δηλητήρια που υπάρχουν στα πτώματα ή στις σκηνές του εγκλήματος. Η μοριακή βιολογία και η ανάλυση DNA γίνονται επίσης δημοφιλείς στον τομέα της εγκληματολογικής επιστήμης καθώς είναι πραγματικά χρήσιμες στην αναγνώριση πτωμάτων.Source by Dennis Moore Hopkins

Σχολιάστε