Δέκα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αναζητάτε σύμβουλο τεχνολογίας

  1. Κατά προτίμηση, το άτομο που παρέχει τη συμβουλευτική τεχνολογίας θα είναι αυτό που ονομάζεται “σύμβουλος με το κλειδί στο χέρι” ή “πάροχος με το κλειδί στο χέρι”. Αυτό σημαίνει ότι ό,τι τους πετάει φροντίζουν, από την αφαίρεση ιών μέχρι τις εγκαταστάσεις ρολογιού χρόνου. Είναι κάτι σαν γενικός εργολάβος για μια τεχνολογία. Μπορεί να χειρίζονται μόνοι τους το 90% ό,τι χρειάζεται, αλλά θα αναθέσουν εργασίες στις οποίες δεν είναι ειδικοί σε πραγματικούς εξειδικευμένους επαγγελματίες. Εάν ένας σύμβουλος τεχνολογίας αρνηθεί να βοηθήσει πλήρως σε τομείς της τεχνολογίας ή προσπαθήσει να χειριστεί τα πάντα, από τηλεφωνικά συστήματα έως διακομιστές, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι είτε είναι πολύ άπειρος για να έχει σωστές σχέσεις με άλλους στον τομέα του είτε υπερβαίνει την εμπειρία του για τα χρήματα. Και τα δύο είναι εξίσου επικίνδυνα για τον καταναλωτή.
  2. Ένας σύμβουλος υπολογιστών πρέπει να έχει ασφάλιση. Μην ρωτάτε απλώς, ζητήστε ένα αντίγραφο της πολιτικής. Εάν πρόκειται να επιλύσουν οτιδήποτε πολύ ακριβό, ίσως είναι καλή ιδέα να αναγραφούν ως πρόσθετοι ασφαλισμένοι στην ασφάλισή τους. Η ασφάλιση είναι φθηνή για έναν επαγγελματία της τεχνολογίας, επομένως η απουσία της μπορεί να σημαίνει ότι ο σύμβουλος δεν παίρνει στα σοβαρά την εργασία του. Επίσης, αρκετή τεχνολογία εμβαθύνει στις κατασκευαστικές εργασίες, ειδικά στην καλωδίωση. Μια λάθος κίνηση με ένα λευκό πριόνι γυψοσανίδας που τοποθετεί μια οθόνη και η ασφάλιση εργολάβου είναι η διαφορά μεταξύ μιας ασφαλιστικής αξίωσης και της πτώχευσης.
  3. Εάν ο σύμβουλος τεχνολογίας χρησιμοποιεί καλώδιο, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιεί πιστοποιητικό καλωδίου και παρέχει τα αποτελέσματα. Οι πιστοποιητές καλωδίων δεν είναι φθηνοί, αλλά το πιστοποιημένο καλώδιο μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ απογοήτευσης ή υπέροχων αποτελεσμάτων.
  4. Βεβαιωθείτε ότι ο επαγγελματίας της τεχνολογίας εγγυάται την εργασία του. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν αδιανόητο, αλλά τα περισσότερα συνεργεία επισκευής υπολογιστών δεν έχουν καμία απολύτως εγγύηση. Ορισμένες εταιρείες επισκευής υπολογιστών αφαιρούν έναν ιό από έναν υπολογιστή και εμφανίζεται αντίγραφο ασφαλείας τρεις ημέρες αργότερα αφήνοντας τον καταναλωτή στο ίδιο μέρος με ένα ελαφρύτερο πορτοφόλι.
  5. Βεβαιωθείτε ότι ο σύμβουλος τεχνολογίας γνωρίζει ότι υπάρχουν όλα τα σημαντικά δεδομένα και ότι έχει μια καλή λύση για να κάνει επιτόπου γρήγορη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά, καθώς και απομακρυσμένη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για ανάκτηση από καταστροφή. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αντίγραφο ασφαλείας εκτός τοποθεσίας μέσω αξιόπιστου κέντρου δεδομένων, όπως το Amazon S3, ή του χώρου ραφιών, και όχι στο γραφείο τους που θα μπορούσε να χτυπηθεί από τον ίδιο ανεμοστρόβιλο με το γραφείο που υποτίθεται ότι προστατεύουν.
  6. Σκεφτείτε δύο φορές για να βρείτε έναν σύμβουλο ηλεκτρονικών υπολογιστών που είναι επίσης λιανοπωλητής. Το παλιό ρητό λέει «Όταν είσαι σφυρί όλα μοιάζουν με καρφί». Όταν ένας σύμβουλος είναι έμπορος λιανικής, κάθε πρόβλημα μοιάζει με ευκαιρία να πουλήσει ακριβό υλικό. Ορισμένοι έμποροι λιανικής έχουν πραγματικά εξαιρετικούς συμβούλους τεχνολογίας που εργάζονται για αυτούς ή είναι εξαιρετικοί σύμβουλοι τεχνολογίας οι ίδιοι. Ο κίνδυνος είναι πάντα να υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων όταν κάποιος προτείνει ένα προϊόν από το οποίο έχει συμφέρον να απαλλαγεί.
  7. Βεβαιωθείτε ότι ο σύμβουλος τεχνολογίας παρέχει ένα κρυπτογραφημένο αρχείο με όλα τα στοιχεία σύνδεσης και τους κωδικούς πρόσβασης. Τίποτα δεν είναι χειρότερο από την απόλυση ενός συμβούλου τεχνολογίας, μόνο για να μάθουμε ότι όποιος προσληφθεί για να τον αντικαταστήσει πρέπει να αφιερώσει 20 έως 40 ώρες για να ρυθμίσει ξανά τα πάντα στο γραφείο και να επαναφέρει όλους τους κωδικούς πρόσβασης στον οργανισμό, επειδή ο προηγούμενος σύμβουλος πληροφορικής είναι τρελός που απολύθηκα.
  8. Βεβαιωθείτε ότι τα τιμολόγια που λαμβάνετε έχουν καλή ανάλυση. Κατανοήστε ότι ο σύμβουλος τεχνολογίας πρέπει να χρεώσει μια σήμανση σε υλικό, λογισμικό και υπηρεσίες, διαφορετικά θα σταματήσουν να λειτουργούν. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να χρεώνουν 50 $ για κάτι που αγόρασαν για ένα δολάριο. Μάλλον δεν θα το κάνουν εάν πρέπει να δώσουν μια καλή ανάλυση στο τιμολόγιο.
  9. Σκεφτείτε να συνεργαστείτε με έναν σύμβουλο που δίνει όρους όπως 15 ή 30 ημέρες. Είναι πολύ πιο εύκολο να διορθώσετε τις εργασίες εγγύησης από τον σύμβουλο υπολογιστή σας όταν δεν είστε προεπιλεγμένοι στον λογαριασμό σας, αλλά δεν έχετε πληρώσει ακόμη τον λογαριασμό σας.
  10. Φροντίστε να ζητήσετε παραπομπές. Όταν μιλάτε με την παραπομπή, ρωτήστε τους πώς βρήκαν τον σύμβουλο τεχνολογίας (βεβαιωθείτε ότι δεν είναι μέλος της οικογένειας) και ρωτήστε τους για ένα παράδειγμα ενός προβλήματος και πώς ξεπεράστηκε. Κάθε σύμβουλος τεχνολογίας και κάθε καταναλωτής έχει προβλήματα κάποια στιγμή. Η διαφορά μεταξύ α καλός σύμβουλος τεχνολογίας Και οι κακές συμβουλές είναι πώς χειρίζονται αυτά τα προβλήματα όταν προκύπτουν.Source by David J Carroll

Σχολιάστε