Εάν ο υπολογιστής σας λειτουργεί αργά, μπορεί να είναι ώρα για καθαρισμό λογισμικού

Κουραστήκατε να περιμένετε μια απάντηση αφού κάνετε κλικ στο εικονίδιο; Είναι η προετοιμασία ενός σάντουιτς πιο γρήγορη από τη λήψη πληροφοριών ή την εκτέλεση μιας απλής εργασίας; Μην αφήνετε φίλους ή συγγενείς να περιμένουν στην πόρτα ενώ δυσκολεύεστε με την απλή οικιακή λογιστική. Τις περισσότερες φορές, όταν ένας υπολογιστής λειτουργεί αργά, απαιτείται λογισμικό καθαρισμού μητρώου για την εξάλειψη των στοιχείων που προκάλεσαν το πρόβλημα και μείωσαν την ταχύτητα του υπολογιστή.

Αυτή η κατάσταση μπορεί να συγκριθεί με μια βιβλιοθήκη όταν οι κάρτες ευρετηρίου δεν ταιριάζουν με τα βιβλία στα ράφια και ακολουθεί σύγχυση. Ο σύντομος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βρείτε ένα βιβλίο ή άλλο αντικείμενο είναι να χρησιμοποιήσετε μια απλή λίστα που οδηγεί σε μια μεγαλύτερη τοποθεσία όπου μπορεί να βρεθεί η επιλογή.

Ο υπολογιστής δεν είναι διαφορετικός όταν τα σημεία εγγραφής δεδομένων δεν ταιριάζουν με τη λίστα καταχώρισης και προκύπτουν σφάλματα. Σε μια βιβλιοθήκη, οι προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος θα ήταν σαν να ψάχνουμε στα ράφια για να βρούμε τα βιβλία που λείπουν. Προφανώς θα ήταν πιο γρήγορο να βρείτε τα βιβλία εάν το ευρετήριο έδειχνε με ακρίβεια τη θέση των βιβλίων.

Ένα μητρώο και τα σχετικά αρχεία είναι με τον ίδιο τρόπο. Το πρόγραμμα καθαρισμού θα εκκαθαρίσει καταχωρήσεις που δεν μπορούν να συσχετιστούν με ένα αρχείο. Επίλυση διπλών εγγραφών. Καταργήστε ανεπιθύμητα αρχεία ή αρχεία χωρίς συσχετισμένη καταχώρηση μητρώου. και βασικά καθαρισμός και βελτιστοποίηση.

Επίσης, διορθώνονται κατεστραμμένα αρχεία, λογισμικό που δεν εγκαταστάθηκε ή αφαιρέθηκε σωστά και κατακερματισμένες μονάδες δίσκου. Ο αποθηκευτικός χώρος που ελευθερώνεται είναι στη συνέχεια διαθέσιμος για μελλοντική χρήση. Και περισσότερος χώρος θα προσφέρει καλύτερη απόδοση.

Επειδή η ισορροπία μεταξύ του μητρώου και των αρχείων του είναι τόσο κρίσιμη, διατηρείται η διαδρομή ελέγχου, ώστε η διαδικασία να είναι πλήρως αναστρέψιμη, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Δεν είναι όλα τα συστήματα επισκευής καταχωρητών ίδια. Ορισμένα δεν περιλαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας.Source by Jay Leger

Σχολιάστε