Επιδιόρθωση λογισμικού κατασκοπείας – Κόστος ιού Ζευγάρι 250.000 $ και Hubby’s Job

Ήταν καταπληκτικό! Ήμουν περισσότερο από ενθουσιασμένος από αυτή την ιστορία. Πραγματικά έμεινα με το στόμα ανοιχτό, χωρίς να βγαίνουν λόγια. Εμφανίστηκε στο yahoo.com την Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2009, η ιστορία ενός ζευγαριού που είχε μια πολύ μοχθηρή εμπειρία με ιούς υπολογιστών και spyware. Στην πραγματικότητα, αυτός ο τύπος χρειαζόταν κάτι περισσότερο από μια επιδιόρθωση spyware. Χρειαζόταν δικηγόρο και πάνω από 250.000 $ για να πληρώσει τις δικαστικές του αμοιβές. Επιπλέον, έχασε τη δουλειά του.

Συνοψίζοντας, η ιστορία αφορούσε έναν άνδρα που εργαζόταν στις αρχές επιβολής του νόμου στις ΗΠΑ, ο οποίος έχασε τη δουλειά του όταν κατηγορήθηκε ότι κατέβαζε παράνομο υλικό για ενήλικες στον φορητό υπολογιστή του γραφείου. Αποδείχθηκε ότι ο υπολογιστής του είχε μολυνθεί σοβαρά από ιούς και οι χάκερ χρησιμοποιούσαν τον υπολογιστή του για να αποθηκεύσουν και να διανείμουν παράνομο υλικό για ενήλικες με επίκεντρο τα παιδιά. Έχοντας χάσει τη δουλειά του και απειλώντας με ποινή φυλάκισης 5 ετών, κατάφερε τελικά να αποδείξει την αθωότητά του όταν ο υπολογιστής του (από μόνος του) σερφάρει στο διαδίκτυο για μιάμιση ώρα ενώ ήταν έξω για δείπνο με τη γυναίκα του!

Τώρα, αυτή είναι μια καταπληκτική ιστορία, αλλά το ηθικό του έχει βαθιές επιπτώσεις για εσάς. Μπορείτε να φανταστείτε ότι σας οδηγούν στη φυλακή επειδή κάποιος, κάπου στον κυβερνοχώρο, κατάφερε να μολύνει τον υπολογιστή σας με έναν ιό και παρακολουθεί παράνομο υλικό στον υπολογιστή σας; Αν μη τι άλλο, θα υποθέσω ότι αφού διαβάσετε αυτήν την ιστορία, θα λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη την απειλή του spyware και των μολύνσεων από ιούς. Εάν δεν έχετε σκεφτεί τόσο πολύ τον τελευταίο καιρό, πρέπει να προστατεύσετε τον εαυτό σας τώρα.

Ένα λογισμικό κατασκοπείας είναι ένα πρόγραμμα που μπορεί να ληφθεί στον υπολογιστή σας μέσω του Διαδικτύου και χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των διαδικτυακών σας συμπεριφορών. Άλλα προορίζονται να είναι καταστροφικά και ενοχλητικά και, όπως στο παραπάνω παράδειγμα, μπορούν να σας φέρουν σε πραγματικό πρόβλημα. Ανεξάρτητα από το ποια είναι η πρόθεσή σας, η πιο βιώσιμη επιλογή σας για να συμβαδίζετε με απειλές από ιούς και λογισμικό υποκλοπής spyware, είναι να ολοκληρώνετε με συνέπεια μια διαδικασία επιδιόρθωσης spyware σε συνεχή βάση.

Ανεξάρτητα από το πόσο ασφαλής μπορεί να πιστεύετε ότι είστε στο διαδίκτυο, Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να μολυνθεί ο υπολογιστής μας με λογισμικό υποκλοπής ή ιούς που μπορούν να διευκολύνουν την κλοπή ταυτότητας, να απενεργοποιήσουν τον υπολογιστή σας και ακόμη και να ανακατευθύνουν το πρόγραμμα περιήγησής σας σε ιστότοπους που δεν ζητήσατε. Για να κρατήσετε τον εαυτό σας μακριά από βλάβες, θα πρέπει να επισκεφθείτε ξανά το σχέδιο προστασίας από ιούς του υπολογιστή σας αμέσως. Εάν δεν το έχετε κάνει πρόσφατα, μια επιδιόρθωση λογισμικού κατασκοπείας ή καθαρισμός από ιούς είναι ενδεδειγμένος.Source by Anthony Chambers

Σχολιάστε