Επιχείρηση Εκπαίδευσης – Προσδιορισμός του Πόσου Χρεώνετε για τις Υπηρεσίες Εκπαίδευσής σας

Εάν συμμετέχετε – ή θέλετε να εισέλθετε – στην επιχείρηση εκπαίδευσης, θα αντιμετωπίσετε την πρόκληση να καθορίσετε πόσο θα χρεώσετε για τα εκπαιδευτικά σας προγράμματα. Μπορεί να είναι μια απογοητευτική και εκφοβιστική διαδικασία. Λάβετε υπόψη ότι επαγγέλματα όπως οι γιατροί και οι δικηγόροι, και ναι, ακόμη και οι υδραυλικοί, έχουν πολύ διαφορετικά ποσοστά. Το πεδίο εκπαίδευσης δεν είναι διαφορετικό. Θα μπορούσατε να λάβετε κάποιες οδηγίες από έναν επαγγελματικό οργανισμό όπως η ASTD (Αμερικανική Εταιρεία Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης), ή θα μπορούσατε πιθανώς να βρείτε κάποιες πληροφορίες στο διαδίκτυο.

Αλλά εδώ είναι μερικές σκέψεις και οδηγίες που πρέπει να έχετε κατά νου. Πρώτα απ ‘όλα, τα τέλη βασίζονται σε διάφορους παράγοντες:

  • το εκπαιδευτικό σας αντικείμενο (η εκπαίδευση «εμπορευμάτων», όπως η διδασκαλία ενός προγράμματος υπολογιστή, είναι φθηνότερη από την εκπαίδευση «μαλακών δεξιοτήτων», όπως η ανάπτυξη ηγεσίας, που προσθέτει βερνίκια και εμπορευσιμότητα στα στελέχη)

  • την εμπειρία και τη φήμη σας (κάποιος στην επιχείρηση εδώ και πολύ καιρό, με μια καθιερωμένη λίστα πελατών και άλλα διαπιστευτήρια, όπως ένα δημοσιευμένο βιβλίο, θα είναι απλώς σε θέση να χρεώσει περισσότερα από έναν “νέο”)

  • η αντιληπτή αξία των αποτελεσμάτων της προπόνησής σας, όπως εάν η εκπαίδευσή σας προσφέρει μια μετρήσιμη βελτίωση στην απόδοση, όπως η κατάκτηση μιας νέας δεξιότητας, σε σχέση με κάποια εκμάθηση βιβλίων ή αποτελέσματα “καλής αίσθησης”

  • τι θα πληρώσει ο πελάτης (οι εταιρείες με βαθύτερες τσέπες εκπαίδευσης δεν θα πτοηθούν με μια αμοιβή που μπορεί να αποτρέψει μια μικρότερη επιχείρηση)

Αν και δεν υπάρχουν καθορισμένα βιομηχανικά πρότυπα για τα τέλη, ακολουθούν ορισμένες οδηγίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

  • Εάν πρόκειται να χρεώνετε με την ώρα (ίσως δεν είναι η καλύτερη επιλογή εκτός και αν πρόκειται να κάνετε πολλές συμβουλές ή ατομική καθοδήγηση), τα τέλη κυμαίνονται πιθανώς από 50 έως 500 $ την ώρα, με βάση όλους τους παράγοντες που αναφέρονται παραπάνω. Μπορείτε να προσφέρετε μια “έκπτωση ποσότητας” για έργα πολλαπλών ωρών.

  • Εάν πρόκειται να προσφέρετε δημόσια σεμινάρια, όπου οι άνθρωποι εγγράφονται μόνοι τους για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμά σας (σε μια αίθουσα συσκέψεων ξενοδοχείου ή τη δική σας τάξη), τότε πιθανότατα θα χρεώσετε ανά άτομο. Ο στόχος σας είναι να γεμίσετε θέσεις, επομένως οι τιμές σας πρέπει να εκληφθούν ως “παζάρια”, ώστε πολλά άτομα να εγγραφούν. Οι κοινές τιμές για αυτούς τους τύπους προγραμμάτων είναι συνήθως περίπου 99 $ ή 129 $ ανά άτομο.

  • Εάν πρόκειται να κάνετε τις δουλειές σας με εταιρείες, είναι ίσως το πιο πρακτικό να χρεωθείτε από το συνεργείο. Ανάλογα με τη φύση του προγράμματος, την ένταση του μαθησιακού του περιβάλλοντος, το κοινό για το οποίο προορίζεται και τα άλλα παραπάνω κριτήρια, μπορεί να κυμαίνεται από 500 έως 10.000 $ την ημέρα. Υποθέτω ότι τα $2.000 έως $5.000 είναι τα πιο τυπικά. Υπάρχουν πάντα κάποια σταθερά έξοδα σε ένα εργαστήριο, ανεξάρτητα από τη διάρκειά του, επομένως μια μικρότερη συνεδρία θα φαίνεται αναλογικά πιο ακριβή. Επίσης, η χρέωση για μεγαλύτερη συνεδρία θα είναι αναλογικά μικρότερη, καθώς τα πάγια έξοδα κατανέμονται σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έτσι, για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι χρεώνετε 2.500 $ για ένα ημερήσιο πρόγραμμα. Για μισή μέρα, μπορεί να χρεώσετε 1.500 $ (πάνω από τα μισά από τα 2.500 $). Για μια διήμερη συνεδρία, ενδέχεται να χρεώσετε 4.000 $ (λιγότερο από το διπλάσιο των 2.500 $). Με την ίδια λογική, εάν ένας πελάτης θέλει να συνάψει συμβόλαιο για να παραδώσετε το μονοήμερο πρόγραμμά σας περισσότερες από μία φορές, τότε πιθανότατα θα κάνετε έκπτωση στη χρέωση σας. Έτσι, χρησιμοποιώντας το ίδιο παράδειγμα 2.500 $, εάν ο πελάτης σας θέλει να παραδώσετε αυτό το πρόγραμμα πέντε διαφορετικές φορές, τότε μπορεί να χρεώσετε συνολικά 10.000 $ ή ακόμα και 8.000 $ αντί για 12.500 $.

Δύο άλλα ζητήματα κόστους που πρέπει να έχετε κατά νου:

  • Το ένα είναι χρέωση υλικών. Εάν προετοιμάζετε υλικό για τους συμμετέχοντες, όπως φυλλάδια ή βιβλία μαθημάτων, είναι σκόπιμο να χρεώσετε κάτι ανά άτομο για αυτά τα υλικά. Έχετε μερικές επιλογές: χρεώνετε το κόστος της προετοιμασίας τους, οπότε θα συμπεριλάβετε τον λογαριασμό του εκτυπωτή ως απόδειξη εξόδων στο τιμολόγιό σας. Η άλλη επιλογή είναι να επισημάνετε τα υλικά επάνω, ώστε να έχετε ένα μικρό κέρδος. Το ποσό της προσαύξησης εξαρτάται από εσάς. Απλώς θέλετε να κάνετε ό,τι κάνει την αμοιβή ανά άτομο λογική. Ένας πελάτης μπορεί να πιστεύει ότι τα 20 $ το κεφάλι είναι παράλογα, ένας άλλος πελάτης μπορεί να μην πτοείται με 100 $ το καθένα. Πρέπει να γνωρίζετε τον πελάτη σας και την αντιληπτή αξία των υλικών σας.

  • Το άλλο θέμα κόστους είναι τα έξοδα. Αποτελεί συνήθη επιχειρηματική πρακτική να μεταβιβάζετε στον πελάτη τυχόν καλόπιστα έξοδα που πραγματοποιείτε ως αποτέλεσμα της παροχής αυτής της εκπαίδευσης, όπως έξοδα ταξιδιού, γεύματα, χιλιόμετρα, τέλη στάθμευσης. Προσοχή όμως. Πολλά πράγματα που μπορεί να έχετε αγοράσει για το πρόγραμμά σας δεν θα θεωρούνταν κατάλληλα μεταβιβαστικά έξοδα. Αυτά θα είναι αντικείμενα που αποτελούν ουσιαστικό μέρος της εκπαίδευσής σας, όπως τέντες με ονόματα, καραμέλες, σημειωματάρια, μολύβια κ.λπ. Είναι κατανοητό ότι η αμοιβή σας περιλαμβάνει αυτούς τους τύπους κόστους.

Ό,τι χρεώνετε για το κόστος εκπαίδευσης και υλικών, βεβαιωθείτε ότι έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων εγγράφως.Source by Barbara Busey

Σχολιάστε