Η δουλειά ενός εγκληματολόγου

Οι εργασίες εγκληματολογίας προσφέρονται συχνά σε πτυχιούχους που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους για το έγκλημα και το δίκαιο σε διαπιστευμένα ιδρύματα, είτε πτυχίο Bachelor, Master είτε PhD. Φυσικά, όσο υψηλότερο επίπεδο επιτυγχάνετε, τόσο καλύτερες και περισσότερες ευκαιρίες εργασίας θα είναι διαθέσιμες. Οι εγκληματολόγοι συχνά εργάζονται γύρω από το να εξηγούν θεωρητικά τις παραβατικές, παρεκκλίνουσες και εγκληματικές συμπεριφορές που παρουσιάζονται μεταξύ των κοινωνικών κοινοτήτων. Είναι πρωταρχικό καθήκον τους να διερευνήσουν το έγκλημα και το ποινικό δίκαιο αναλύοντας τις εγκληματικές προσπάθειες και τις παράνομες μεθόδους που χρησιμοποιούνται από τους εγκληματίες για να παραβιάσουν το νόμο.

Η σταδιοδρομία του εγκληματολόγου είναι αυτή που διακλαδίζεται σε διάφορους τύπους και επίπεδα υπηρεσιών επιβολής του νόμου για τη δημιουργία προφίλ συμπεριφοράς για ορισμένα συγκεκριμένα εγκλήματα. Οι υπηρεσίες είναι επίσης υπεύθυνες για τη συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με εγκληματικές δραστηριότητες, ιδίως τα στατιστικά στοιχεία για τα ποσοστά εγκληματικότητας. Καλύπτουν επίσης τη δουλειά της ανάλυσης μεγαλύτερου συστήματος ποινικής δικαιοσύνης, των διαδικασιών του και της διερεύνησης εγκλημάτων. Οι εγκληματολόγοι μπορούν να επεκτείνουν τη σταδιοδρομία τους σε αυτούς τους τομείς: δικαστική, αποκατάσταση, ιατροδικαστική, συμβουλευτική, σπουδές γυναικών, έρευνα λιανικής, προγραμματισμός παρέμβασης, έρευνα και μελέτες πολιτικής, επιβολή του νόμου, προγραμματισμός και συμβουλευτική για νέους, ιατρική έρευνα, διορθώσεις, διδασκαλία, διερεύνηση ασφαλιστικής απάτης και προγραμματισμός πρόληψης και εκτροπής.

Υπάρχουν διάφορα μαθήματα που απαιτούνται για τη μελέτη της εγκληματολογίας, συμπεριλαμβανομένης της νεανικής παραβατικότητας, της κυβέρνησης, της εισαγωγικής ψυχολογίας, του ποινικού δικαίου, της κοινωνιολογίας και της ποινικής θεωρίας. Εκτός αυτού, οι θέσεις εργασίας στην εγκληματολογία απαιτούν επίσης γνώσεις σε διορθώσεις, ιατροδικαστικές, στατιστικές για τις κοινωνικές επιστήμες και τις επιχειρήσεις και την ανώμαλη ψυχολογία. Είναι προτιμότερο οι απόφοιτοι να αναλαμβάνουν θέσεις μερικής απασχόλησης που σχετίζονται με τις φυλακές και το ποινικό σύστημα για να έχουν ευρύτερες πληροφορίες σχετικά με την εγκληματολογία. Οι μαθητές θα πρέπει επίσης να εξοπλιστούν με τις βασικές γνώσεις της λογικής, της γραφής και της επιστήμης των υπολογιστών.

Ο ορίζοντας της καριέρας του εγκληματολόγου δεν είναι καθόλου στενός. Περιστρέφεται γύρω από κάποια υπολογιστική εργασία, τη διόρθωση εκθέσεων, την παροχή πληροφοριών καταλόγου για τα εγκλήματα, την πρόταση βελτιώσεων για τη χρήση των πόρων, την ανάλυση των αιτιών του εγκλήματος, τη συλλογή δεδομένων και τη συλλογή στατιστικών στοιχείων για το έγκλημα. Υπάρχουν επίσης εγκληματολόγοι που συμμετέχουν άμεσα στις έρευνες και τις αυτοψίες στον τόπο του εγκλήματος για την αναζήτηση πληροφοριών και στοιχείων για τη διερεύνηση του εγκλήματος.Source by Chris Cornell

Σχολιάστε