Η Εξέλιξη του Εξοπλισμού Δορυφορικής Τηλεόρασης

Από τα τεράστια πιάτα τύπου “ραντάρ” που είναι σταθμευμένα στο κέντρο ενός γκαζόν ή μιας αυλής μέχρι τα διακριτικά και απίστευτα αποτελεσματικά πιάτα δεκτών που είναι τοποθετημένα στις στέγες και τους εξωτερικούς χώρους των σημερινών σπιτιών, ο δορυφορικός εξοπλισμός έχει εξελιχθεί γρήγορα και δραματικά. Στην πραγματικότητα, ολόκληρη η βιομηχανία έχει μετατραπεί από έναν λάτρη της τεχνολογίας σε ψυχαγωγία μαζικής αγοράς πολύ γρήγορα.

Τα σημερινά δορυφορικά πιάτα λαμβάνουν καθαρά σήματα και απεικονίζουν τέλειες εικόνες από δορυφόρους που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη. Αυτά τα σήματα προέρχονται από διάφορα μέρη, αλλά τα στοιχεία ενός δορυφορικού τηλεοπτικού συστήματος τα ερμηνεύουν σε εικόνες και ήχο ποιότητας ταινίας.

Τα απαιτούμενα στοιχεία ενός σύγχρονου συστήματος δορυφορικής τηλεόρασης είναι το δορυφορικό πιάτο και η βάση, η μονάδα δέκτη και τα δορυφορικά σήματα που εκπέμπονται από πηγές προγραμματισμού και κατανεμημένα κέντρα. Αν και αυτό στην αρχή μπορεί να ακούγεται λίγο περίπλοκο, ολόκληρο το σύστημα είναι αρκετά απλό και καλά ανεπτυγμένο. Η πηγή προγραμματισμού είναι βασικά είτε εθνικό είτε τοπικό κανάλι. Πολλοί άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με τα παραδοσιακά εθνικά κανάλια και δίκτυα και συχνά αναζητούν δορυφορική τηλεόραση ειδικά για τα προγράμματα που παρέχουν αυτά τα κανάλια. Πολλοί άνθρωποι θέλουν επίσης να ενημερώνονται για τα τοπικά προγράμματα και τις ειδήσεις και θα απαιτήσουν επίσης τη λήψη των τοπικών τηλεοπτικών καναλιών τους. Τα εθνικά κανάλια παρέχουν μια τροφοδοσία ή εκπέμπουν απευθείας σε ένα κέντρο προγραμματισμού, ενώ ένα τοπικό κανάλι θα βασίζεται σε ένα καλώδιο οπτικών ινών ή κεραία για να στείλει τα δικά του σήματα σε μια ξεχωριστή πηγή προγραμματισμού, η οποία στη συνέχεια το διαβιβάζει στο κέντρο προγραμματισμού.

Ένα κέντρο προγραμματισμού είναι ο κόμβος για όλα τα προγράμματα που λαμβάνονται και μεταδίδονται στους διάφορους δορυφόρους που χρησιμοποιούνται από το κέντρο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας εκπληκτικός αριθμός δορυφόρων για τηλεοπτικό πρόγραμμα. Αυτές οι μονάδες λαμβάνουν και στέλνουν τα σήματα από τα κέντρα προγραμματισμού, τα οποία στη συνέχεια λαμβάνονται από τα εκατομμύρια των συστημάτων δορυφορικών πιάτων σε σπίτια, γραφεία, σχολεία και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Ο οικιακός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται από τους περισσότερους πελάτες δορυφορικής τηλεόρασης αποτελείται από το πιάτο και τους δέκτες. Οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν απευθείας όλο τον δικό τους εξοπλισμό και να δημιουργήσουν υπηρεσία με έναν πάροχο ή μπορούν να νοικιάσουν τον εξοπλισμό όταν παραγγείλουν την εγκατάσταση της υπηρεσίας τους.

Σήμερα υπάρχει ένας φαινομενικά απεριόριστος αριθμός πακέτων προγραμματισμού και επιλογών από τους οποίους μπορούν να επιλέξουν οι καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένων εθνικών και τοπικών προγραμμάτων, υψηλής ποιότητας μουσικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων, δικτύων και ταινιών υψηλής ευκρίνειας, καθώς και πολλών διεθνών και εναλλακτικών προγραμμάτων. Εκτός από τα παραδοσιακά πακέτα συνδρομής, η βιομηχανία μπόρεσε να δημιουργήσει μια εκπληκτική ποικιλία επιλογών προγραμματισμού “κατ’ απαίτηση” ή “πληρωμή ανά προβολή”. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν ταινίες που προβάλλονται αυτήν τη στιγμή στους κινηματογράφους, συνδρομές σε αθλητικές εκδηλώσεις ή ολόκληρες σεζόν, ειδική πρόσβαση σε χώρους ψυχαγωγίας, λειτουργίες ψυχαγωγίας ενηλίκων, ακόμη και κάποιες εμπειρίες παιχνιδιού για πολλούς παίκτες.

Τα περισσότερα συστήματα δορυφορικής τηλεόρασης είναι ενσωματωμένα σε μια παραδοσιακή οικιακή τηλεφωνική γραμμή και αυτό επιτρέπει τη συνεχή ροή πληροφοριών μεταξύ του παρόχου και του ιδιοκτήτη, η οποία επιτρέπει τη διάθεση πολλών διαδραστικών χαρακτηριστικών και πλεονεκτημάτων.

Με τη διαθεσιμότητα τηλεοράσεων υψηλής ποιότητας, συστημάτων ήχου surround και διαφόρων συσκευών εγγραφής, μια επένδυση σε ένα σύστημα δορυφορικής τηλεόρασης μπορεί να εξαλείψει την ανάγκη να φύγετε από το σπίτι για τις περισσότερες οικογενειακές ανάγκες ψυχαγωγίας.Source by Beth Jameson

Σχολιάστε