Η τέχνη του νοητικού προγραμματισμού – Ενισχύστε τη δύναμη του μυαλού σας μέσω της χαλάρωσης

Η ιδιόκτητη μορφή νοητικού προγραμματισμού και οπτικοποίησης του Burt Goldman μέσω του επιπέδου άλφα είναι το κλειδί για να πετύχετε τους στόχους σας και να αποκτήσετε αυτό που θέλετε.

* Οραματίζεσαι αυτό που δεν θέλεις και το μειώνεις διανοητικά, σβήνοντάς το τελικά.

* Στη συνέχεια, οραματίζεστε αυτό που θέλετε, φαντάζεστε τον στόχο που έχει επιτευχθεί.

Αλλά για να ενισχύσετε και να δυναμώσετε το μυαλό σας πρέπει να πάτε στο επίπεδο άλφα χαμηλώνοντας τα εγκεφαλικά σας κύματα.

Αυτή είναι η ώρα να προγραμματίσουμε την αλλαγή.

Όταν προγραμματίζετε για έναν στόχο, στέλνετε ένα μήνυμα στο σύμπαν ότι είτε θέλετε κάτι που δεν έχετε είτε θέλετε να απαλλαγείτε από κάτι που έχετε.

Αυτό το μήνυμα ταξιδεύει με τον ίδιο τρόπο που μεταδίδεται ένα τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό πρόγραμμα, ο σταθμός εκπέμπει κύματα ενέργειας.

Το κύμα ενέργειας ταξιδεύει προς όλες τις κατευθύνσεις μέχρι να φτάσει σε μια συσκευή λήψης κάποιου είδους, ένα ραδιόφωνο ή μια τηλεόραση. Παρέχοντας τη συχνότητα ή το πλάτος των κυμάτων και του δέκτη ταίριασμα, υπάρχει μια προσαρμογή και το πρόγραμμα εκδηλώνεται.

Έτσι είναι και με τον δικό σας προγραμματισμό. Όταν προγραμματίζετε, χρησιμοποιώντας τις διάφορες τεχνικές που βρίσκετε εδώ, πρέπει να βρίσκεστε σε κατάσταση εξερχόμενης λειτουργίας.

Όταν λαμβάνετε, πρέπει να βρίσκεστε στη δεκτική, εισερχόμενη λειτουργία. Ο συνεχής προγραμματισμός θα σας κρατήσει στην εξερχόμενη λειτουργία.

Όσο εκπέμπετε, δεν μπορείτε να λάβετε. Πρέπει να θέσετε τον εαυτό σας σε λειτουργία λήψης κάποια στιγμή για να προσελκύσετε το αποτέλεσμα για το οποίο προγραμματίζετε.

Να περιμένετε να συμβεί και είναι πιο πιθανό να συμβεί.

Όπως συμβαίνει με τόσες πολλές πτυχές της ζωής, η προσταγή «Ζητήστε και θα λάβετε». είναι πολύ πιο αποτελεσματικό όταν πραγματοποιείται σε επίπεδο άλφα δέκα κύκλων του μυαλού.

Η Κεντρική Σκηνή

Μία από τις πιο ευέλικτες και αποτελεσματικές τεχνικές προγραμματισμού στο ρεπερτόριό μου είναι το Center Stage. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Κέντρο Σκηνής για να κερδίσετε κάτι που θέλετε ή για να απαλλαγείτε από κάτι που δεν θέλετε.

Η ουσία της τεχνικής είναι η εξής:

Σκεφτείτε για μια στιγμή τι είναι αυτό που θέλετε. Σκεφτείτε μόνο το τελικό αποτέλεσμα. Μην σκέφτεστε πώς να πάτε για να φτάσετε στο τελικό αποτέλεσμα. φανταστείτε μόνο να το έχετε πετύχει. Εάν υπάρχει κάτι που εμποδίζει αυτό το επίτευγμα, σκεφτείτε το επίσης. Όταν οραματίζεστε τον εαυτό σας με το θετικό αποτέλεσμα του προγραμματισμού σας, οραματιστείτε την ημερομηνία που επιθυμείτε να πραγματοποιηθεί η δράση.

Δείτε πώς λειτουργεί η τεχνική της Κεντρικής Σκηνής τριών πράξεων.

* Μεταβείτε στο επίπεδο άλφα (κεντρίστε τον εαυτό σας) μετρώντας προς τα κάτω από το τρία στο ένα και μετά από το δέκα στο ένα.

* Οραματιστείτε τον εαυτό σας έξω από ένα θέατρο.

* Περπατήστε στο θέατρο και καθίστε στο κέντρο της τρίτης σειράς.

Πράξη Ι

Φανταστείτε ότι η κουρτίνα είναι κλειστή και κάθεστε αναπαυτικά. Όταν αυτή η εικόνα τοποθετηθεί στο μυαλό σας, οραματιστείτε το άνοιγμα της κουρτίνας και μετά προβάλλετε τον εαυτό σας στη σκηνή. Φέρτε ανθρώπους που εμπλέκονται στο πρόβλημα στη σκηνή ως παίκτες στο δράμα. Φανταστείτε το τοπίο, το σκηνικό. φέρτε τα κατάλληλα στηρίγματα. Τώρα λύστε το πρόβλημά σας.

Αφού περάσετε από τη σκηνή, προβάλετε τον εαυτό σας πίσω στο κάθισμά σας και οραματιστείτε την κουρτίνα να κλείνει. Όταν η κουρτίνα είναι κλειστή, γράψτε νοερά ένα μεγάλο κόκκινο ΟΧΙ στην κουρτίνα και πείτε νοερά: «Όποια συναισθήματα του παρελθόντος με κρατούν σε αυτή τη σκηνή, τώρα τα απελευθερώνω». Νιώστε αυτά τα συναισθήματα να φεύγουν από εσάς και σημειώστε πώς νιώθετε όταν απαλλαγείτε από αυτά.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης πράξης θα ορίσετε το μοτίβο για να διευκολύνετε τον εαυτό σας. Οι περισσότερες επιτυχίες είναι προκαθορισμένα μοτίβα. Όσο περισσότερο κάνετε κάτι, τόσο πιο εύκολο γίνεται. Ο στόχος σας στη δεύτερη πράξη είναι να αφαιρέσετε όλους τους περιορισμούς από εσάς, ώστε να μπορέσετε να υπερβείτε τις κανονικές σας ικανότητες, και κυρίως να ορίσετε το πρότυπο για την επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης πράξης του Central Stage θα χρησιμοποιήσετε ένα alter ego για να εξομαλύνετε το μονοπάτι για εσάς.

Σκεφτείτε για λίγο: αν μπορούσατε να επιλέξετε οποιαδήποτε προσωπικότητα, ζωντανή ή μη, πραγματική ή φανταστική, για να σας αναπαραστήσει σε ένα έργο για τη ζωή σας, ποιον θα επιλέγατε; Αυτός ο παίκτης θα είναι το alter ego σας και θα αναδείξει τη λύση στο πρόβλημά σας κατά τη διάρκεια του Act II του Central Stage.

Έχετε ήδη καθορίσει το θετικό τελικό αποτέλεσμα του προγράμματός σας. κατά τη διάρκεια της Πράξης II θα παραμείνετε στην τρίτη σειρά στο κέντρο ενώ το alter ego σας υποδύεται τη σκηνή.

Είστε ο σκηνοθέτης καθώς και ο συγγραφέας και μπορείτε να αλλάξετε διανοητικά τη δράση ανά πάσα στιγμή.

Πράξη II

Η αυλαία ανοίγει.

Το alter ego σου παίζει τον ρόλο σου. Ξεκινάς τη δράση. Οραματιστείτε το alter ego σας να είναι επιτυχημένο σε οτιδήποτε προγραμματίζετε. Δείτε τη δράση.

Εάν προγραμματίζετε για μια νέα δουλειά, για παράδειγμα, δείτε το alter ego σας στη νέα δουλειά, να κάθεστε στο γραφείο σας ή να εκτελείτε τα καθήκοντά σας σε μια σκηνή που έχει οριστεί για να αντιπροσωπεύει το επιθυμητό εργασιακό περιβάλλον.

Βάλτε τους παίκτες να εκτελέσουν όλες τις δραστηριότητες του στόχου σας. Τώρα φέρτε μια ημερομηνία-στόχο: ακούστε μια φωνή να λέει, “Αυτό θα γίνει μέχρι [target date].” Αφού ορίσετε την ημερομηνία, κλείστε την κουρτίνα.

Γράψτε διανοητικά στην κουρτίνα τη λέξη ΚΑΛΥΤΕΡΟ, και διανοητικά δηλώστε, «Έτσι θέλω να είναι».

Τώρα που το μοτίβο έχει οριστεί, το μόνο που απομένει είναι να το κάνετε μόνοι σας, και τότε είναι που μπαίνει η Πράξη ΙΙΙ στο Κεντρικό Στάδιο. Κατά τη διάρκεια της Πράξης ΙΙΙ θα παίξετε τη σκηνή με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως το alter ego σας. Το μοτίβο έχει οριστεί. Φέρνεις την ίδια ημερομηνία.

Αυτή τη φορά, όμως, θα προβάλλετε τον εαυτό σας στη σκηνή και θα αναπαράγετε το θετικό τελικό αποτέλεσμα του ολοκληρωμένου προγράμματός σας.

Πράξη III

Η αυλαία ανοίγει.

Προβάλλετε τον εαυτό σας στη σκηνή και υποδύεστε τη λύση στο πρόβλημά σας με τον ίδιο τρόπο που έκανε το alter ego σας στην Πράξη II. Φέρτε την ίδια ημερομηνία στόχο. Αφού αναδείξετε το θετικό τελικό αποτέλεσμα με τον εαυτό σας να παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, προβάλετε τον εαυτό σας πίσω στη θέση σας στο κέντρο της τρίτης σειράς.

Η κουρτίνα κλείνει, και γράφεις νοερά στην κουρτίνα, όλο και καλύτερα. Δηλώστε διανοητικά: «Έτσι θα είναι».

Αυτή είναι η τεχνική της Κεντρικής Σκηνής.

Συνιστώ να κάνετε το Center Stage τρεις φορές για κάθε έναν από τους στόχους σας. Τρέξτε μέσω της Κεντρικής Σκηνής μία φορά την ημέρα για τρεις συνεχόμενες ημέρες.

Την πρώτη μέρα εκτελέστε τις Πράξεις I, II και III. τη δεύτερη ημέρα, κάντε μόνο τις Πράξεις II και III. και την τρίτη ημέρα, εκτελέστε μόνο την Πράξη III. Η Πράξη Ι απεικονίζεται μόνο μία φορά για κάθε πρόβλημα.

Θέλετε να συγκεντρωθείτε στη λύση.

 

Μελέτη περίπτωσης: Πτώχευση σε επιτυχία σε τέσσερις μήνες

Ο Μπαρτ Αλεξάντερ ήταν ένας κύριος που είχε κηρύξει πρόσφατα πτώχευση και για ένα χρόνο λυπόταν στο σπίτι του και λυπόταν τον εαυτό του.

Ένας φίλος τον έφερε στο σεμινάριό μου και ο Μπαρτ έδειξε κάποιο ενδιαφέρον για μερικές από τις ιδέες μου. Αλλά η άσκηση προγραμματισμού του Κέντρου Σκηνής ήταν, είπε, «λίγο πολύ μακριά για να την αποδεχθούμε».

Αυτό ήταν εντάξει για μένα, καθώς πολλοί από τους εκπαιδευτές μου ήταν δύσπιστοι όταν άκουσαν για πρώτη φορά για τέτοιες τεχνικές. Καλωσορίζω τους σκεπτικιστές αρκεί να έχουν ανοιχτό μυαλό και να τηρούν στάση αναμονής.

Ο Bart ήταν δύσπιστος, αλλά συμμετείχε στην άσκηση του Centre Stage, προγραμματίζοντας ως τελικό αποτέλεσμα μια ακμάζουσα επιχείρηση και ένα νέο αυτοκίνητο (συγκεκριμένα – ένα χρυσό Lexus LS430).

Δεν ήταν σίγουρος σε ποια δουλειά ήθελε να ασχοληθεί όσο δεν ήταν η παλιά του και έτσι για το τελικό του αποτέλεσμα φανταζόταν τον εαυτό του να κάθεται σε ένα βελούδινο γραφείο και να μιλάει στο τηλέφωνο, με τα πόδια του στο γραφείο (μόνο το αφεντικό βάζει τα πόδια του στο γραφείο ατιμώρητα). Είδε επίσης τον εαυτό του να υπογράφει επιταγές, να πηγαίνει στην τράπεζα και να παραδίδει το ολοκαίνουργιο Lexus του.

Οραματίστηκε τον εαυτό του να τον θαυμάζουν στο νέο του αυτοκίνητο και είδε νοερά όλες τις θετικές ενέργειες ενός επιτυχημένου επιχειρηματία. Ένιωθε λίγο ανόητος κάνοντας την άσκηση, είπε αργότερα, αλλά σκέφτηκε το γεγονός ότι εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν θετικές έννοιες για την επίλυση προβλημάτων και τον προγραμματισμό για περισσότερα από τριάντα χρόνια – αποφάσισε να περιμένει -και-βλέπε στάση.

Μου τηλεφώνησε τέσσερις μήνες αργότερα για να αναφέρει με ενθουσιασμό: “Όλα έγιναν. Όλα! Δεν μπορώ να το καταλάβω. Δεν έχει νόημα για μένα, αλλά εδώ είμαι στο βελούδινο γραφείο μου, επικεφαλής μιας επιτυχημένης επιχείρησης – και ω ναι, έχω ένα ολοκαίνουργιο Lexus σε ένα σημείο στάθμευσης με το όνομά μου».Source by Burt Goldman

Σχολιάστε