Ιατροδικαστική Σχολή

Το ιατροδικαστικό σχολικό σύστημα στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια (συχνά βραχυκυκλώνεται με το WVU) θεωρείται συχνά ως ένα από τα πιο ισχυρά και ολοκληρωμένα σχολικά προγράμματα εγκληματολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκτός από τα διάφορα τμήματα του WVU, τα οποία περιλαμβάνουν νομική σχολή, ιατρική σχολή, σχολή φαρμακευτικής, σχολή δημοσιογραφίας και πολλά άλλα, το πρόγραμμα ιατροδικαστικής σχολής ξεχωρίζει ίσως ως το πιο μοναδικό και λιγότερο γνωστό από τα πολλά διαπιστευμένα τμήματα.

Η έλλειψη ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με την ιατροδικαστική σχολή προκαλεί έκπληξη, δεδομένης της υψηλού προφίλ χαρακτήρα του συνεργάτη που βοήθησε να φτάσει το πρόγραμμα στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Δυτικής Βιρτζίνια. Μια συνεργασία μεταξύ του WVU και του FBI σχημάτισε αυτό που έγινε διαπιστευμένο πρόγραμμα σπουδών από την πολύ σεβαστή Αμερικανική Ακαδημία Εγκληματολογικών Επιστημών. Αυτό που είναι ιδιαίτερα ιδιαίτερο σχετικά με τη δομή της προσφοράς του Πανεπιστημίου της Δυτικής Βιρτζίνια είναι ότι υπάρχει μεγάλο εύρος και βάθος σε σχέση με τα συγκεκριμένα πεδία σπουδών.

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τον όρο εγκληματολογική επιστήμη, το μυαλό τους δημιουργεί δυνητικά παραπλανητικές εικόνες οπτικών που έχουν δει σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως το CSI ή το Dexter και στις ταινίες. Στην πραγματικότητα, ο όρος εγκληματολογία όπως χρησιμοποιείται συνήθως αναφέρεται σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών όσον αφορά την εφαρμογή του επιστημονικού ελέγχου με τρόπο που προάγει την κατανόηση των νομικών επιπτώσεων καθώς σχετίζονται με την καλύτερη κατανόηση των λεπτομερειών των εικαζόμενων εγκλημάτων. Οι λάτρεις των trivia θα ενδιαφέρονται να μάθουν ότι η ετυμολογία πίσω από τη λέξη forensics προέρχεται από το λατινικό “forensis” που σημαίνει “πριν από το φόρουμ”. Ουσιαστικά η λατινική συσχέτιση σχετίζεται με τον έλεγχο ταυτότητας αποδεικτικών στοιχείων που περιβάλλουν ένα γεγονός πριν μεταφερθούν αυτές οι πληροφορίες στο φόρουμ. Σε αυτό το πλαίσιο η ρωμαϊκή χρήση της λέξης forum ουσιαστικά σημαίνει δικαστήριο ή δίκη στα σύγχρονα αγγλικά.

Οι επιλογές ιατροδικαστικής σχολής του Πανεπιστημίου της Δυτικής Βιρτζίνια παρέχουν πολλά περισσότερα από απλώς μαθήματα ανάλυσης κηλίδων αίματος και έκθεσης τοξικολογίας (αν και αυτά τα μαθήματα προσφέρονται). Οι προσφορές WVU είναι οι εξής:

o Εγκληματολογία υπολογιστών (ψηφιακή αποθήκευση – αναφέρεται επίσης ως ψηφιακή εγκληματολογία)

o Τοξικολογική εγκληματολογία (χημικά, δηλαδή δηλητήρια)

o Οδοντολογική ιατροδικαστική (οδοντιατρική)

o Ανάλυση κηλίδων αίματος (μοτίβα πιτσιλίσματος)

o Εγκληματολογία κλωστοϋφαντουργίας (ρούχα και ρούχα)

o Εγκληματολογία (κοινωνιολογική μελέτη συμπεριφοράς)

o Εγκληματολογική λογιστική (αριθμός ελέγχου και καθαρισμού για δικαστικές διαδικασίες)

o Δακτυλογραφία (ανάλυση δακτυλικών αποτυπωμάτων)

o Ιατροδικαστική εντομολογία (μελέτη εντόμων καθώς σχετίζεται με ζωύφια που αποσυντίθενται σάρκα)

Μέσα από ειδικά σχεδιασμένα εργαστήρια και σκηνοθετημένες τοποθεσίες σκηνών εγκλήματος, οι μαθητές στο WVU αποκτούν ό,τι πιο κοντά στην εμπειρία του πραγματικού κόσμου είναι διαθέσιμη. Η εργασία στο εργαστήριο συμπληρώνεται με τη μάθηση στην τάξη, η οποία πραγματοποιείται κυρίως στο κτίριο Ming Hsieh Hall στην πανεπιστημιούπολη. Οι υποψήφιοι φοιτητές που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν σε οποιονδήποτε από τους τομείς που περιγράφηκαν προηγουμένως ενθαρρύνονται να επικοινωνήσουν με το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια και να ζητήσουν πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την ιατροδικαστική τους σχολή.Source by Sam Noffs

Σχολιάστε