Ιστορία του Hercor College

Το Hercor College οργανώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2003 από τον κ. Jose A. Hernandez με την ικανή βοήθεια των Mesdames Lerry Basamot, Vivian Blancaflor, Sheila Alba, Sally Sibonga και των δύο παιδιών του, Ma. Cristina και Jose Gabriel. Το αρχικό τους σχέδιο ήταν να προσφέρουν μόνο ένα μάθημα, αλλά η ομάδα αργότερα αποφάσισε να προσφέρει τέσσερα μαθήματα CHED. Συγκεκριμένα, Πτυχίο Επιστήμης στην Επιστήμη Υπολογιστών, Πτυχίο Επιστήμης στη Διοίκηση Ξενοδοχείων και Εστιατορίων, Πτυχίο Επιστήμης στην Εγκληματολογία, Πτυχίο Επιστήμης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και δύο μαθήματα TESDA. συγκεκριμένα, Προγραμματισμός Υπολογιστών 2 ετών και Υπηρεσίες Ξενοδοχειακών & Εστιατορίων 2 ετών.

Αποφασισμένοι να κάνουν το Hercor College το καλύτερο και πιο προσιτό ιδιωτικό σχολείο στο Capiz, ο κ. Hernandez και η ομάδα του υιοθέτησαν το σύνθημα, «Το καλύτερο για λιγότερο», για να αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία και την αποστολή του σχολείου. Και έτσι, σύμφωνα με αυτή τη δέσμευση, το σχολείο αποφάσισε να δημιουργήσει αμέσως εγκαταστάσεις πρώτης τάξης στο Riverside Campus του κατασκευάζοντας δύο κτίρια με ευρύχωρες αίθουσες διδασκαλίας, ένα γυμναστήριο, ένα σύγχρονο εργαστήριο υπολογιστών για

για τους φοιτητές πληροφορικής, ένα σύγχρονο εργαστήριο κουζίνας και μίνι ξενοδοχείο για τους φοιτητές διαχείρισης ξενοδοχείων και εστιατορίων και ένα άρτια εξοπλισμένο γυμναστήριο τζούντο και ταεκβοντό για τους φοιτητές εγκληματολογίας. Και για να είναι πιστό στην αποστολή τους να κάνουν την ποιοτική εκπαίδευση προσιτή σε όλους, το σχολείο αποφάσισε να χρεώσει τα χαμηλότερα δίδακτρα μεταξύ των ιδιωτικών σχολείων της επαρχίας και αυτό εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τους γονείς των μαθητών τους.

Η ανταπόκριση ήταν τεράστια και το πρώτο έτος λειτουργίας του (ΣΥ 2004-2005) το σχολείο ξεπέρασε όλους τους στόχους εγγραφής του. Η πανεπιστημιούπολη του Riverside, η οποία υποτίθεται ότι θα ήταν καλή για δύο χρόνια, γεμίστηκε σε ένα χρόνο, αναγκάζοντας τη διοίκηση να κατασκευάσει μια άλλη πανεπιστημιούπολη στο Lawa της – ένα ακίνητο για να φιλοξενήσει τον αυξανόμενο αριθμό φοιτητών της. Το σχολείο απέκτησε επίσης δύο λεωφορεία για να μπορεί να προσφέρει δωρεάν διαδρομές στους μαθητές του μεταξύ των δύο πανεπιστημιουπόλεων.

Αλλά το Hercor College δεν επαναπαύεται στις δάφνες του και συνεχίζει να επενδύει όχι μόνο σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό πρώτης κατηγορίας, αλλά και στην ανάπτυξη σχολών, επειδή πιστεύει ότι οι μαθητές του δεν αξίζουν τίποτα εκτός από το καλύτερο.Source by Felixberto Baguyo

Σχολιάστε