Καλύτεροι τρόποι προστασίας από ιούς υπολογιστών

Μερικές καθολικές συμβουλές για την προστασία σας από ιούς υπολογιστών

 • Χρησιμοποιήστε έναν τυπικό λογαριασμό χρήστη

 • Χρήση της υψηλότερης ρύθμισης ελέγχου λογαριασμού χρήστη (UAC)

 • Χρησιμοποιήστε ένα Antivirus με Web Security

 • Ενεργοποίηση αυτόματης ενημέρωσης Java

 • Διατηρήστε τα Windows σας ενημερωμένα

 • Χρησιμοποιήστε ένα Windows EMET (Enhance Mitigation Experience Toolkit)

Χρησιμοποιήστε έναν τυπικό λογαριασμό χρήστη

Τώρα το πρώτο πράγμα είναι να βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός χρήστη που χρησιμοποιείτε καθημερινά είναι ένας τυπικός λογαριασμός και όχι ένας λογαριασμός διαχειριστή. Ο λόγος που οι περισσότεροι ιοί υπολογιστών αυτές τις μέρες, ειδικά όταν περάσουν από το αυτοκίνητο χωρίς καμία αλληλεπίδραση με τον χρήστη. Απαιτεί πραγματικά να είσαι διαχειριστής για να λειτουργήσεις σωστά.

Επομένως, εάν είστε απλώς τυπικός χρήστης και δεν έχετε δικαιώματα διαχειριστή, αυτό δεν είναι τόσο μεγάλο. Τότε σημαίνει ότι ο ιός δεν θα μπορεί να εγκατασταθεί μόνος του. Ή αν είναι, σημαίνει ότι δεν θα μπορεί εύκολα να κρυφτεί στα αρχεία συστήματος. Επομένως, εάν έχετε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς, θα είναι πολύ πιο εύκολο να αφαιρέσετε οποιονδήποτε ιό κολλήσετε.

Αυτό που κάνετε βασικά είναι να έχετε έναν λογαριασμό διαχειριστή που δημιουργείτε ξεχωριστά. Και μεταβείτε σε έναν τυπικό λογαριασμό. Εάν χρειαστεί να κάνετε κάτι που απαιτεί δικαιώματα διαχειριστή, θα σας ζητήσει απλώς να πληκτρολογήσετε τον κωδικό πρόσβασης. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που προτείνω να κάνετε. Και πολλοί άνθρωποι μπορεί να πουν, “είναι πολύς πόνος. Δεν το χρειάζομαι”. Αλλά είναι πραγματικά ευεργετικό. Επειδή αυτό σας προστατεύει ιδιαίτερα ακόμη και από ιούς υπολογιστών.

Ρύθμιση ελέγχου λογαριασμού χρήστη (UAC)

Θα πρέπει να έχετε την υψηλότερη ρύθμιση ελέγχου λογαριασμού χρήστη. Είναι λίγο πιο ενοχλητικό. Αλλά είναι σίγουρα χρήσιμο για να σταματήσετε τους ιούς υπολογιστών να κάνουν πράγματα και να εγκατασταθούν όταν δεν το ξέρετε. Έτσι, εάν εκτελείτε ένα PDF ή κάτι τέτοιο. Και τότε ξαφνικά εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο από το στοιχείο ελέγχου χρήστη που λέει ότι κάτι προσπαθεί να τροποποιήσει ένα αρχείο συστήματος. Και μπορείς να το αρνηθείς.

Ενώ αν δεν το έχετε ρυθμίσει να το κάνει αυτό, τότε μπορεί να προσπαθήσει να εγκατασταθεί μόνο του. Και δεν θα το ξέρετε καν. Οπότε αυτό είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να κάνετε λίγο πιο ενοχλητικό. Αλλά σίγουρα, κάτι που πρέπει να κάνετε εάν θέλετε να είστε ασφαλείς στον υπολογιστή σας.

Antivirus με Web Security

Αυτό μπορεί να γίνει προφανές, αλλά ειδικά antivirus με προστασία Web. Και ο λόγος για αυτό είναι πάλι για να σας εμποδίσει να αποκτήσετε πρόσβαση σε ιούς υπολογιστών. Δεν ήξερες ότι ήσουν εκεί. Πρώτον, όπως το ESET NOD32, αυτό είναι που μου αρέσει είναι ότι όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο που μπορεί να έχει έναν ιό. Εάν κάνετε κλικ σε αυτό, θα σας εμποδίσει να μεταβείτε εντελώς σε ένα. Και τώρα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό.

Οπότε σίγουρα πιστεύω ότι είναι καλό να έχεις ένα antivirus. Οι περισσότεροι λένε, «Ωχ… είναι κοινή λογική». Λοιπόν, μερικές φορές δεν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά. Πας και κάνεις μια αναζήτηση στο Google για κάτι. Και πηγαίνετε σε έναν ιστότοπο που έχει παραβιαστεί. Δεν το ήξερες αυτό. Απλώς κάνετε κλικ για να ρίξετε το Google. Θέλετε να έχετε κάποιο είδος προστασίας από ιούς για αυτές τις περιπτώσεις. Εκεί που δεν ξέρεις ότι εμπλακείς σε οποιαδήποτε συμπεριφορά κινδύνου.

Ρυθμίσεις ασφαλείας Java

Αυτό είναι ένα πραγματικά κοινό κομμάτι λογισμικού. Ότι θα δεις πολλούς υπολογιστές. Αλλά πολλές φορές υπάρχουν νέα exploits που βγαίνουν για το άτρωτο. Επομένως, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι είναι πραγματικά ενημερωμένο. Αυτό που θα έκανα είναι να βεβαιωθώ ότι έχετε ενεργοποιήσει τους καθημερινούς ενημερωμένους ελέγχους και επίσης να ενεργοποιήσετε το “ειδοποιήστε με πριν την εγκατάσταση”. Έτσι, κατεβάζει αυτόματα και σας ειδοποιεί πριν από την εγκατάσταση, όχι ακριβώς πριν από τη λήψη.

Με αυτόν τον τρόπο, όποτε είναι έτοιμες οι ενημερώσεις, μπορείτε απλώς να κάνετε κλικ σε αυτές και να επιβεβαιώσετε την εγκατάσταση. Δεν θα ενημερωθεί αυτόματα από όσο ξέρω. Τώρα ο πραγματικός λόγος που θέλετε να κάνετε καθημερινούς ελέγχους για ενημερώσεις είναι λόγω του μηδενική ημέρα κατορθώματα.

Διατηρήστε τα Windows σας ενημερωμένα

Νομίζω ότι είναι αρκετά προφανές, αλλά πρέπει πραγματικά να συμπεριλάβω ότι επιτρέπει τις αυτόματες ενημερώσεις για τα Windows. Νομίζω τα Windows 10, πρέπει να τα ενεργοποιήσεις. Αλλά απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τις ενημερώσεις ασφαλείας και μην μακρύνετε μια προσφορά. Επειδή υπάρχουν σημαντικές ενημερώσεις που πρέπει να περάσουν εκεί. Θα μπλοκάρει τα τρωτά σημεία που εκμεταλλεύεται τέτοιου είδους πράγματα. Και είναι απλώς σημαντικό γενικά να διατηρείτε τα παράθυρα ενημερωμένα.

Windows EMET (Enhance Mitigation Experience Toolkit)

Τέλος, θέλω να μιλήσω για ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα που ονομάζεται Windows EMET (Enhance Mitigation Experience Toolkit). Το οποίο στην πραγματικότητα έχει αναπτυχθεί από τη Microsoft. Βασικά, αυτό που κάνει είναι να προστατεύει από εκμεταλλεύσεις. Τώρα, αυτό που συμβαίνει είναι ότι κατεβάζετε το πρόγραμμα, θα εκτελείται και θα παρακολουθεί όλα τα προγράμματα που έχετε ορίσει να υπάρχει μια προεπιλεγμένη λίστα. Νομίζω ότι αυτό συνοδεύεται από πολλά όπως το Acrobat, το Microsoft Word κάτι τέτοιο.

Πρέπει να διαβάσετε:

 • Πώς να διαγράψετε με ασφάλεια δεδομένα από τον σκληρό δίσκο

 • Πώς να αυξήσετε την ασφάλεια στο Διαδίκτυο

 • Δίσκοι κρυπτογράφησης υλικού

 • Τρόπος σύνδεσης στο Google χωρίς κωδικούς πρόσβασης

 • Δωρεάν λογισμικό κρυπτογράφησης για το 2016

 • Γιατί πρέπει να αποκτήσετε VPN;

 • 5 Συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς στο Facebook

 • Γιατί πρέπει να κρυπτογραφήσετε το τηλέφωνό σας;

Και μετά έχει όλα αυτά τα διαφορετικά κατορθώματα και γνωρίζει. Εάν αυτό το πρόγραμμα προσπαθήσει να εκτελέσει ένα αρχείο που έχει ένα από αυτά τα exploit, θα το αποκλείσει. Έτσι, πολλές φορές θα ακούσετε τους ανθρώπους να λένε, “μην ανοίγετε αρχεία PDF από άγνωστα email”. Επειδή δεν το θεωρείτε ως ιό, αλλά μπορεί να έχει εκμεταλλεύσεις. Δεν είναι ένα πραγματικό πρόγραμμα ιών. Αλλά εκμεταλλεύονται το κανονικό νόμιμο λογισμικό για να εγκατασταθεί ως ιός. Δεν είναι σαν πρώην ή κάτι άλλο. Οπότε προτείνω οπωσδήποτε αυτό το πρόγραμμα.Source by Aminur Rahman

Σχολιάστε