Μάθετε τι νέο υπάρχει στον κόσμο της γραφιστικής και του προγραμματισμού

Εάν είστε ιδιοκτήτης ιστότοπου ή είστε μεγάλος έμπορος λιανικής στο Διαδίκτυο ή ακόμα και ένας παλιομοδίτικος λιανοπωλητής με ισχυρή ηλεκτρονική παρουσία, πιθανότατα έχετε μάθει ήδη ότι τα περισσότερα από τα προβλήματά σας βρίσκονται στα δύο τρίτα του λογισμικού που κανείς δεν βλέπει ποτέ, το λογισμικό κάτω από την επιφάνεια. Σήμερα, ο κόσμος του σχεδιασμού γραφικών και του προγραμματισμού είναι σε ένα σημείο παρόμοιο με αυτό του “Titanic”, όπου βλέπουν το πακέτο στην επιφάνεια, αλλά όπου το μεγαλύτερο μέρος της δράσης συμβαίνει, κάτω από την επιφάνεια, και υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που περιλαμβάνουν:

1. Έλλειψη καλών σχεδιαστών γραφικών

2. Έλλειψη μιας ομάδας εκπαιδευμένων προγραμματιστών εκπαιδευμένων σε ενημερωμένο λογισμικό γραφικών

3. Μεγάλες τοποθεσίες που εκτρέφουν και προσλαμβάνουν τους περισσότερους από τους καλούς προγραμματιστές

4. Ανεξάρτητοι κερδίζουν κορυφαία δολάρια για να κάνουν τη δουλειά σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι στο σχεδιασμό ιστοτόπων το γνωρίζουν αυτό και γνωρίζουν επίσης ότι υπάρχουν πολύ λίγοι τρόποι με τους οποίους μπορούν να στραφούν για να κάνουν χρήση της δύναμης κάτω από την επιφάνεια. Οι κάτοχοι ιστοτόπων γνωρίζουν ότι μπορούν:

Μπορούν, φυσικά, να προσλάβουν έναν από τους χρήστες του λογισμικού, ανθρώπους που σχεδόν έφτασαν σε ένα μάθημα, αλλά είναι αργοί και κάπως χωρίς φαντασία. Αυτοί οι προγραμματιστές απαιτούν συχνά πολλές συναντήσεις με το χέρι και επαναλαμβανόμενες συναντήσεις, ώστε να μπορέσουν επιτέλους να αποκτήσουν την ιδέα σας και μέχρι να τελειώσετε, να έχετε κάνει τη δουλειά για αυτούς. Αν τους προσλάβατε ως εργολάβους, τουλάχιστον υπάρχει ένα τέλος.

Μπορεί να γίνουν απελπισμένοι να κρατήσουν «έναν καλλιτέχνη» στο προσωπικό, έτσι προσλαμβάνουν αυτό το άτομο όταν, ίσως, δεν θα έπρεπε να το έχουν προσλάβει.

Μπορούν να πληρώσουν σε έναν πραγματικό μάγο κάποια χρήματα βαρέως τύπου για να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους την πρώτη φορά, σωστά, αλλά αυτό επηρεάζει την ουσία – ας το σκεφτώ, το ίδιο κάνει και ο αργός άνθρωπος.

Μπορούν να βρουν κάποιον στο προσωπικό τους με λίγο καλλιτεχνικό ταλέντο, να τους πάρουν κάποια βασική εκπαίδευση και, συνεργαζόμενοι με αυτό το άτομο, να κάνουν αυτό το άτομο προγραμματιστή τους, που είναι ίσως ο πιο οικονομικός τρόπος χειρισμού των πραγμάτων καθώς πληρώνονται ήδη και στο προσωπικό. Πρέπει να φοβούνται, εάν ο προγραμματιστής γίνει πολύ καλός, ότι θα τους κάνουν επιδρομές και θα χάσουν τον προγραμματιστή ή ότι ο προγραμματιστής θα γίνει ανεξάρτητος.

Είναι μια σκληρή πράξη εξισορρόπησης, αλλά η τελευταία επιλογή, με μια βασική επιλογή – να τους εκπαιδεύσουμε αρκετή ώστε να γίνουν κάπως πολύτιμα, αλλά αφήνοντας το τελικό έργο σε ένα καλό πακέτο προτύπων. Το μόνο που θα έμενε είναι μια μικρή τροποποίηση και επανεκτέλεση του πακέτου προτύπων και τελειώσατε.

Υπάρχουν πολλά πολύ καλά πακέτα προτύπων “σελίδα-αναστροφή” και “γύρισμα σελίδας” εκεί έξω τώρα που μπορούν να κάνουν τον ιστότοπό σας να μοιάζει σαν ένας πραγματικός μάγος να έχει έρθει και να έχει κάνει κάποια μαγικά.

Η χρήση ενός πακέτου προτύπων μπορεί να φαίνεται κάπως κολλώδης στον σημερινό “hand’s-on κόσμο”, αλλά ας το παραδεχτούμε με το Amazon και το eBay να πιάνουν τους προγραμματιστές με τα χρυσά δάχτυλα, μένουν πολύ λίγα για να κάνει ένας μικρός ιστότοπος. Πράγματι, μερικοί από τους μεγαλύτερους ιστότοπους χρησιμοποιούν πιθανώς και πακέτα προτύπων, αλλά ως μεταγλωττιστές για τον κώδικα γραφικών τους. Αυτά τα πακέτα, είτε χρησιμοποιούνται από έναν μικρό ιστότοπο είτε από μεγάλο, είναι πολύ ευέλικτα και σας δίνουν τη δυνατότητα να μετατρέψετε:

– Αρχεία PDF σε Flash

– Αρχεία Office σε Flash

– Αρχεία PPT σε Flash

– Επεξεργαστείτε το αρχείο

– Επεξεργαστείτε το αρχείο μέσω του λογισμικού

– Δημιουργήστε το τελικό αρχείο

Λειτουργεί αντίστροφα, καθώς μπορείτε να προσθέσετε αντικείμενα με τον ίδιο τρόπο.Source by Nicolas Ding

Σχολιάστε