Ξεφορτωθείτε το Spyware σας

Όπως υπονοεί η λέξη το Spyware είναι λογισμικό που εγκαθίσταται κρυφά στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια κατασκοπεύει τις δραστηριότητές σας. Τις περισσότερες φορές αγνοείτε εντελώς αυτή τη δραστηριότητα που συμβαίνει πίσω από την πλάτη σας και είναι πολύ δύσκολο να την εντοπίσετε.

Μερικές από τις πληροφορίες που ενδέχεται να δίνετε εν αγνοία σας θα είναι τα προσωπικά σας στοιχεία, οι διάφοροι ιστότοποι που επισκέπτεστε και τυχόν συναλλαγές που πραγματοποιείτε με αυτούς τους ιστότοπους.

Χρησιμοποιούνται επίσης από εταιρείες για να κατασκοπεύουν υπαλλήλους ή πελάτες για να παρακολουθούν κρυφά τις δραστηριότητές τους ή τα μοτίβα αγορών τους. Αυτό το λογισμικό αναφέρεται ως keylogger.

Τα spyware μπορούν επίσης να συνοδεύονται από άλλο λογισμικό. Τις περισσότερες φορές αυτά θα είναι δωρεάν λογισμικό δώρων με δελεαστικά ονόματα.

Μια άλλη παραλλαγή του spyware ονομάζεται “adware”. Αυτές είναι διαφημίσεις που εμφανίζονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας με βάση τις συνήθειες των χρηστών που αποκομίζει από την κατασκοπεία των χρηστών.

Επειδή είναι ανεπιθύμητο λογισμικό που έχει εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, μπορεί να επηρεάσει το υπάρχον λογισμικό σας και να προκαλέσει δυσλειτουργία του υπολογιστή σας. Αν αναρωτιέστε γιατί ο υπολογιστής σας λειτουργεί τόσο αργά ή οι εφαρμογές σας παγώνουν, τότε το spyware μπορεί να είναι ο λόγος πίσω από αυτό.

Αυτό έχει προκαλέσει την εμφάνιση πολλών λογισμικού στην αγορά. Αποτελεί μέρος της πρακτικής ασφάλειας υπολογιστών σε πολλούς οργανισμούς. Αυτά τα λογισμικά εντοπίζουν οποιοδήποτε λογισμικό υποκλοπής που είναι εγκατεστημένο στο σύστημά σας και το διαγράφουν, αλλά επίσης εμποδίζουν τον υπολογιστή σας από περαιτέρω επιθέσεις spyware.

Αλλά πρέπει επίσης να προσέχετε το αδίστακτο λογισμικό που προειδοποιεί τους χρήστες ότι οι υπολογιστές τους έχουν μολυνθεί και δελεάζει τους χρήστες να εγκαταστήσουν το δωρεάν λογισμικό τους. Γι’ αυτό πρέπει να αξιολογήσετε προσεκτικά τη νομιμότητα του λογισμικού Anti-spyware προτού το εγκαταστήσετε.Source by Sanjeev Savant

Σχολιάστε