Οδηγός προστασίας από ιούς επιτραπέζιου υπολογιστή – Κατανόηση των σημαντικών δυνατοτήτων για την καλύτερη ασφάλεια υπολογιστή

Ενώ όλες οι μάρκες ασφάλειας υπολογιστών προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε τύπο ηλεκτρονικής πλατφόρμας και OS, ορισμένοι καταναλωτές θέλουν απλώς την παραδοσιακή προστασία από ιούς επιτραπέζιων υπολογιστών. Αν και είναι πάντα καλό να έχετε προστασία all inclusive, μπορεί να μην χρειάζεστε ένα ακριβό πρόγραμμα εάν χρειάζεται μόνο να προστατεύσετε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή. Ταυτόχρονα, θα θέλετε κάτι περισσότερο από μια απλή δωρεάν προστασία, καθώς μπορεί να μην είναι αρκετά καλή.

Οι καλύτερες εφαρμογές ασφάλειας υπολογιστών παρέχουν προστασία από ένα ευρύ φάσμα πιθανών απειλών, όπως παραδοσιακούς ιούς, κακόβουλο λογισμικό, λογισμικό υποκλοπής spyware, ransomware κ.λπ. σε προσιτή τιμή. Θα πρέπει να υπάρχει μια ποικιλία από επιλογές τιμολόγησης και συνδρομής. Το ποσοστό ανίχνευσης πρέπει να είναι εξαιρετικά υψηλό. Βεβαιωθείτε ότι και διαβάστε τα αποτελέσματα ανεξάρτητων εργαστηριακών δοκιμών για να μάθετε ποιο πρόγραμμα προστασίας από ιούς επιτραπέζιου υπολογιστή έχει το υψηλότερο ποσοστό ανίχνευσης.

Το ιδανικό πρόγραμμα θα εκτελείται αθόρυβα στο παρασκήνιο χωρίς να προκαλεί διενέξεις με οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα που είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας. Εάν έχετε ήδη εγκατεστημένο οποιονδήποτε τύπο προγράμματος ασφαλείας, οποιαδήποτε νέα εφαρμογή ασφαλείας που εγκαθιστάτε θα πρέπει πρώτα να σας ζητήσει να αφαιρέσετε αυτό το άλλο λογισμικό προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν διενέξεις. Μόλις εγκατασταθεί, θα πρέπει να λειτουργεί ομαλά χωρίς να προκαλείται συντριβή ή καθυστέρηση. Ένας τρόπος για να προσδιορίσετε εάν ένα πρόγραμμα θα εκτελείται ομαλά στην επιφάνεια εργασίας σας είναι να διαβάσετε πρώτα τις απαιτήσεις συστήματος για να διασφαλίσετε ότι ο υπολογιστής θα είναι σε θέση να χειριστεί το πρόγραμμα.

Γιατί αλλιώς χρειάζεστε προστασία από ιούς επιφάνειας εργασίας

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η ικανότητα μιας εφαρμογής να παρέχει ενημερωμένη προστασία. Οποιαδήποτε απαρχαιωμένη ή ημιτελής βάση δεδομένων απειλών είναι εντελώς άχρηστη, καθώς νέες απειλές εμφανίζονται κάθε μέρα και οι παλιές εξελίσσονται συνεχώς. Δεν υπάρχει ποτέ καμία διακοπή όταν πρόκειται για απειλές υπολογιστή. Ένα καλό πρόγραμμα θα έχει μια εκτενή βάση δεδομένων με όλες τις τρέχουσες απειλές και θα μπορεί να ενημερώνεται αυτόματα για να συμβαδίζει με τις αναδυόμενες.

Υπάρχει κάποιο κακόβουλο λογισμικό που είναι αρκετά ισχυρό για να εκμεταλλευτεί τυχόν αδύναμα σημεία του λογισμικού προστασίας από ιούς. Κάποιο κακόβουλο λογισμικό θα μπορούσε ακόμη και να επιχειρήσει να σκοτώσει το πρόγραμμα ασφαλείας σας και στη συνέχεια να πάρει τον έλεγχο του υπολογιστή σας. Επομένως, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα πρόγραμμα που θα προστατεύει τις διαδικασίες του από τον τερματισμό από μια ανεπιθύμητη οντότητα.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, πραγματικά δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για να αποκτήσετε καλή προστασία από ιούς και ασφάλεια για τον υπολογιστή σας. Οποιοδήποτε πρόγραμμα έχει τις δυνατότητες και τις δυνατότητες να συμβαδίζει με όλες τις απειλές και εκτελείται αποτελεσματικά στο παρασκήνιο προστατεύοντας τον υπολογιστή σας από κακόβουλο λογισμικό και ιούς αξίζει τον κόπο.

Ποια είναι η καλύτερη προστασία από ιούς επιφάνειας εργασίας; Πολλοί ειδικοί προτείνουν το Avast. Έχει πολύ υψηλές βαθμολογίες ανίχνευσης σύμφωνα με τα εργαστήρια δοκιμών και είναι διαθέσιμο για δοκιμή δωρεάν. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τη σουίτα Premier, Ultimate και Internet Security.

Αν και μπορεί να θέλετε να μείνετε με τη δωρεάν έκδοση του Avast, αξίζει πραγματικά να κάνετε αναβάθμιση σε μία από τις επιλογές συνδρομής επί πληρωμή, καθώς προσφέρουν πολύ περισσότερη προστασία και δυνατότητες, όπως διαχείριση κωδικών πρόσβασης, Wi-Fi Inspector, Ransomware Shield και περισσότερο. Υπάρχουν πάντα διαθέσιμα κουπόνια Avast για να βοηθήσουν τους χρήστες να εξοικονομήσουν χρήματα Προστασία επιτραπέζιου υπολογιστή από ιούς.Source by George Botwin

Σχολιάστε