Οδηγός προστασίας υπολογιστή – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επιλογή των κατάλληλων εργαλείων ασφαλείας υπολογιστή

Δεν υπάρχει έλλειψη επιθέσεων phishing, ransomware, spyware, malware, Trojans και άλλων επιβλαβών απειλών για υπολογιστές και Mac. Όλοι – συμπεριλαμβανομένων των οικιακών χρηστών του Διαδικτύου και των επιχειρήσεων όλων των μεγεθών – απαιτούν κάποιου είδους προστασία υπολογιστή. Όσο πιο περίπλοκο είναι ένα σύστημα δικτύου, τόσο περισσότερη ασφάλεια χρειάζεται. Για ορισμένους χρήστες, ένα βασικό πρόγραμμα προστασίας από ιούς είναι αρκετό. Για άλλους, εργαλεία όπως η ασφάλεια της κάμερας web, η ασφάλεια Wi-Fi, η προστασία κατά του phishing, η ασφάλεια κατά της κλοπής και τα πλήρη τείχη προστασίας είναι σημαντικά.

Γιατί το λογισμικό προστασίας υπολογιστών είναι απαραίτητο

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου αναζητούν πάντα νέες μεθόδους παράκαμψης της ασφάλειας. Δεν είναι μόνο οι μεγάλες εταιρείες που κυνηγούν, επίσης. Οι περισσότεροι κυβερνοεγκληματίες δεν στοχεύουν τόσο ψηλά και απλώς στοχεύουν άτομα και μικρές επιχειρήσεις. Μπορεί να πιστεύετε ότι ένα δωρεάν, βασικό πρόγραμμα προστασίας από ιούς μπορεί να είναι αρκετό για εσάς, αλλά μάλλον δεν είναι – όχι με τις εξελιγμένες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες αυτές τις μέρες. Μερικοί από αυτούς δεν αναζητούν χρήματα, επίσης. Θέλουν να κατασκοπεύουν άλλους μέσω κάμερας web ή να κλέψουν την ταυτότητά τους για οποιονδήποτε αριθμό λόγων.

Εν ολίγοις – οποιοσδήποτε ξοδεύει χρόνο στο διαδίκτυο είναι δυνητικά ευάλωτος σε κάποιου είδους επίθεση.

Γιατί ένα βασικό πακέτο προστασίας από ιούς μπορεί να μην είναι αρκετό

Ίσως αναρωτιέστε γιατί κάποιος θα επέλεγε να πληρώσει για λογισμικό ασφαλείας όταν υπάρχουν διαθέσιμα δωρεάν προγράμματα προστασίας από ιούς. Το πρόβλημα με τα δωρεάν προγράμματα είναι ότι δεν προσφέρουν ολοκληρωμένη κάλυψη. Μερικά από αυτά μάλιστα έρχονται φορτωμένα με διαφημίσεις. Ενώ μπορεί κάλλιστα να μπλοκάρουν έναν ιό όταν εμφανίζεται στο σύστημά σας, μπορεί να μην καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να τον ξεφορτωθούν και θα τον βάλουν μόνο σε καραντίνα. Η βασική προστασία υπολογιστή συχνά στερείται άλλων σημαντικών δυνατοτήτων, όπως εργαλεία που βοηθούν στη ρύθμιση του συστήματός σας και στη βελτίωση της απόδοσης.

Τι χρειάζεσαι?

Σκεφτείτε ποιες επιπλέον λειτουργίες χρειάζεστε και ποιες μπορείτε να κάνετε χωρίς. Εάν δεν έχετε παιδιά, δεν θα χρειαστεί να επενδύσετε στην προστασία του υπολογιστή με γονικό έλεγχο. Ενδέχεται να μην χρειάζεστε διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, εάν είστε ήδη καλοί στο να παρακολουθείτε τους κωδικούς πρόσβασής σας. Εάν διαχειρίζεστε μια μικρή επιχείρηση, πιθανότατα δεν θα χρειαστείτε ασφάλεια σε επίπεδο επιχείρησης.

Όταν συγκρίνετε σουίτες ασφαλείας, διαβάστε προσεκτικά κάθε λίστα λειτουργιών. Θα πάρετε όλα όσα χρειάζεστε σε προσιτή τιμή; Θα μπορέσετε να λάβετε επαρκή υποστήριξη για τον αριθμό των συσκευών που χρειάζεστε; Πληροί ο υπολογιστής σας τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος για το λογισμικό;

Ποιο προϊόν πρέπει να εξετάσετε;

Στη βιομηχανία προστασίας υπολογιστών, η Kaspersky Labs έχει πάντα υψηλή βαθμολογία. Συμβιβαστείτε με το Kaspersky Antivirus για τα απαραίτητα ή χρησιμοποιήστε το Internet Security ή ακόμα και την Total Security, εάν θέλετε πλήρη κάλυψη σε όλες τις συσκευές σας.

Δείτε τις εκπτώσεις για προστασία υπολογιστή προϊόντα, όπως το Kaspersky Antivirus. Δεν είναι σπατάλη χρημάτων εάν χρησιμοποιείτε ένα αξιόπιστο προϊόν και με όλες τις θετικές κριτικές της Kaspersky που υπάρχουν, μπορείτε σίγουρα να υπολογίζετε ότι θα αποκτήσετε μια καλή σουίτα ασφαλείας.Source by George Botwin

Σχολιάστε