Οι καλύτεροι φορητοί υπολογιστές για προγραμματισμό

Ούτε ο τυπικός φορητός υπολογιστής σας φαίνεται όπως κάποτε, με δεκάδες μετατρέψιμα σχέδια που επανεξετάζουν το τυπικό clamshell για να επωφεληθούν από τις διεπαφές αφής. Μερικοί φορητοί υπολογιστές λειτουργούν ως tablet, με μεντεσέδες που λυγίζουν και διπλώνουν, ενώ άλλοι υπολογιστές με δυνατότητα αφής είναι στην πραγματικότητα tablet με σχιστόλιθο που διαθέτουν πληκτρολόγια υλικού για χρήση σε στυλ notebook. Υπάρχει απλώς πάρα πολύ μεγάλη ποικιλία στο χώρο του φορητού υπολογιστή για ένα μέγεθος ή στυλ που ταιριάζει στις ανάγκες κάθε ατόμου.

Περπατήστε γύρω από το τετράγωνο κάτω από οποιονδήποτε διάδρομο φορητών υπολογιστών και πιθανότατα θα παρατηρήσετε ότι η επιλογή φορητών υπολογιστών έχει γίνει δραστικά πιο λεπτή και πιο κομψή. Τα συστήματα Wedding ushers-thin wafer-thin αντιπροσωπεύουν ένα ολοκαίνουργιο όραμα για υπερφορητή επεξεργασία: κάποιο είδος φορητού υπολογιστή χωρίς συμβιβασμούς, αρκετά ελαφρύ που θα ξεχάσετε ότι βρίσκεται στον χαρτοφύλακα ενός ατόμου, που έχει μια μπαταρία μεγάλης διάρκειας που θα μπορούσε να σας κρατήσει σε λειτουργία ανεξάρτητα από το αν δεν υπάρχει πρίζα μπορεί να αγοραστεί. Η ταχεία αποθήκευση, είτε με χρήση πλήρους 128 GB ή ίσως 256 GB ώθησης στερεάς κατάστασης (SSD) ή, πολύ πιο οικονομικά, 32 GB για να είναι δυνατή η 64 GB σήματος eMMC, δίνουν σε αυτά τα υπερφορητά την ευκαιρία να συνεχίσουν τη λειτουργία τους σε ελάχιστο χρόνο μετά την αδράνεια ή απλά κοιμάται για μέρες έως εβδομάδες. Ο στόχος μάρκετινγκ της Intel έχει μεταναστεύσει για τους μετατρέψιμους υβριδικούς φορητούς υπολογιστές, εκτός από τα αποσπώμενα υβριδικά tablet, τα οποία είναι ξυπόλητοι για να δει κανείς αυτές τις συσκευές 2 σε 1 (δείτε την επόμενη ενότητα για πολύ περισσότερες πληροφορίες), αλλά τα υπερφορητά συνεχίζουν σε ξεχωριστό τύπο.

Το πιο ουσιαστικό, η συνολική κατηγορία έχει αραιώσει γενικά. Ανεξάρτητα από το αν ψάχνετε από πολύ λεπτά εξαιρετικά φορητά, mainstream υπολογιστές ή ίσως εξοπλισμό τυχερών παιχνιδιών, οι φορητοί υπολογιστές κάθε συνδυασμού σήμερα είναι λεπτότεροι, λιγότεροι και πιο κατάλληλοι για τη ζωή εν κινήσει. Το πιο ωφέλιμο από αυτά τα μοντέλα θα σας εξυπηρετήσει σχεδόν τίποτα, ιδιαίτερα αν σκέφτεστε ένα επιχειρηματικό σύστημα που δεν θα σας βαραίνει τη στιγμή που ταξιδεύετε για να κάνετε τη δουλειά, αλλά προσφέρουν επίσης αξιοσημείωτη απόδοση και τα πιο χρήσιμα έρχονται με διάφορα υψηλά -Τελικά χαρακτηριστικά επίσης. Οι υποδείξεις (με ανάλυση 1080p), οι τοποθεσίες HDMI πλήρους μεγέθους, καθώς και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας για 8 ή περισσότερους χρόνους τείνουν να είναι συνηθισμένες, εκτός από τους φορητούς υπολογιστές premium (με προηγμένες τιμές) έχουν πλέον οθόνες υψηλής ανάλυσης, μέχρι να μπορούν σε ανάλυση 3, 840 επί 2, 160 (4K) στο άκρο της επάνω γραμμής.

Στο μικρό άκρο του φάσματος, οι φορητοί υπολογιστές 12 και 13 ιντσών ή οι υπερφορητοί (περισσότερα για αυτά παρακάτω), αξίζει να λάβετε υπόψη εάν σκοπεύετε να μεταφέρετε το φορητό υπολογιστή σας. Αυτά τα μοντέλα είναι αρκετά μικρά ώστε να ζυγίζουν 3 κιλά ή λιγότερο, αλλά αρκετά μεγάλα περιλαμβάνουν πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους και οθόνη αξιοπρεπούς μεγέθους. Το μειονέκτημα είναι ότι η επιλογή θύρας τείνει να είναι ελάχιστη λόγω του περιορισμένου χώρου διαθέσιμου στα πλαϊνά πάνελ. Αυτοί οι φορητοί υπολογιστές συνήθως εξυπηρετούν απλές ανάγκες, όπως το σερφάρισμα στον ιστό ή τη μέτρια επεξεργασία κειμένου, και είναι μια καλή επιλογή για επαγγελματίες ταξιδιώτες που πρέπει να μεταφέρουν συχνά φορητό υπολογιστή. Ακόμη και οι μικρότεροι φορητοί υπολογιστές 10 και 13 ιντσών έχουν ακόμη λιγότερο χώρο για θύρες και θα έχουν μικρότερα πληκτρολόγια και χώρο μεταξύ των πλήκτρων, επομένως θα πρέπει να προσαρμόσετε το στυλ πληκτρολόγησης ώστε να ταιριάζει.Source by Ashraf Uddin Mamun

Σχολιάστε