Ο θάνατος του προγραμματισμού υπολογιστών

Γιατί οι άνθρωποι δεν δημιουργούν πλέον το δικό τους λογισμικό;

1) Δεν χρειάζεται. Μπορούν απλώς να αγοράσουν αυτό που χρειάζονται.

Αν και αυτό είναι αλήθεια, υπάρχουν τόσες φορές που το πακέτο λογισμικού δεν κάνει ακριβώς αυτό που χρειάζεται. Υπάρχουν επίσης τόσα πολλά είδη χρήσιμου λογισμικού που θα μπορούσαν να γραφτούν που δεν θα μπουν στα ράφια των καταστημάτων.

2) Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους λογισμικό.

Στην πραγματικότητα, μπορεί ακόμη και να αναρωτιούνται γιατί να ενοχλούν. Δεν ξέρουν τι τους λείπει. Ο προγραμματισμός είναι ένας πολύ καλύτερος τρόπος για να ξοδέψετε εγκεφαλικά κύτταρα από το να παρακολουθείτε τηλεόραση ή να σερφάρετε στο διαδίκτυο.

3) Είναι πραγματικά δύσκολο να δημιουργήσετε λογισμικό με τις δημοφιλείς γλώσσες (Java, Perl, C++).

Αυτό δεν γίνεται να το υπερτονίσουμε! Το γιατί αυτές οι δύσκολες γλώσσες έχουν γίνει δημοφιλείς με ξεπερνά. Μην με παρεξηγείτε. Αυτές οι γλώσσες έχουν τη θέση τους, αλλά δεν είναι κατάλληλες για τον μέσο τύπο ή κοπέλα. Αυτές είναι πολύπλοκες γλώσσες προγραμματισμού για δικηγόρους.

4) Ο υπολογιστής δεν διαθέτει πλέον εύχρηστη γλώσσα προγραμματισμού.

Αυτό είναι ΠΟΛΥ σημαντικό. Κάποτε ήταν ότι όταν ενεργοποιούσατε τον μέσο υπολογιστή, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν η εκκίνηση του BASIC. Θα μπορούσατε να ξεκινήσετε τον προγραμματισμό αμέσως, και ήταν πολύ εύκολο να το πάρετε. Ήταν πολύ επιεικής, οπότε δεν συνέβη τίποτα κακό αν κάνατε λάθος, και ήταν διασκεδαστικό!

5) Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο προγραμματισμός δεν είναι σημαντικό μέρος της παιδείας υπολογιστών.

Όλοι θα παραδεχτούν ότι είναι καλό να καταλαβαίνεις τα αυτοκίνητα αν πρόκειται να οδηγήσεις ένα. Σας βοηθά να οδηγείτε με μεγαλύτερη ασφάλεια, και αν χαλάσετε κάπου, έχετε την ευκαιρία να βοηθήσετε τον εαυτό σας από ένα δύσκολο σημείο. Δεν είναι διαφορετικό με τους υπολογιστές. Αν μάθεις να προγραμματίζεις υπολογιστές, σε βοηθάει να τους εκμεταλλευτείς, και όχι το αντίστροφο.Source by Carl Gundel

Σχολιάστε