Πλεονεκτήματα του προγραμματισμού Java στη βιομηχανία λογισμικού

Η σύγχρονη ιστορία των υπολογιστών έμελλε να αλλάξει για πάντα όταν το 1995 ο James Gosling των συστημάτων Sun Micro παρουσίασε την Java στον κόσμο. Έκτοτε, δεν υπάρχει επιστροφή και η Java είναι η πιο δημοφιλής γλώσσα προγραμματισμού που προτιμούν οι προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιείται για το σχεδιασμό λογισμικού καθώς και για μια σειρά από άλλες διαδικτυακές εφαρμογές.

Όπως οι περισσότερες γλώσσες προγραμματισμού, εξελίσσεται συνεχώς και η γλώσσα έχει τροποποιηθεί πολύ τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια για να την εξομαλύνουν καθώς και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά της. Παρόλο που η Java έχει τελείως διαφορετικό σκοπό, μπορεί πολύ εύκολα να συγκριθεί με την PHP που κυκλοφόρησε επίσης την ίδια χρονιά. Ενώ η PHP χρησιμοποιείται για το σχεδιασμό καινοτόμων ιστότοπων, είναι μια γλώσσα ανοιχτού κώδικα ακριβώς όπως η Java που σημαίνει ότι είναι ελεύθερα διαθέσιμη στο ευρύ κοινό.

Τα πλεονεκτήματα της γλώσσας προγραμματισμού Java είναι πολλά, αλλά τι μπορεί να είναι πιο σημαντικό από το γεγονός ότι είναι απλή στην κατανόηση και για τους εκκολαπτόμενους προγραμματιστές java στον εικονικό κόσμο είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Το έργο της γραφής και της μεταγλώττισης σε Java μπορεί με ασφάλεια να ονομαστεί διαυγές και δημιουργεί τέτοιες πρωτοποριακές εφαρμογές λογισμικού που βρήκε εύκολα τον δρόμο του στη ζωή ενός σοβαρού χρήστη υπολογιστή.

Ένα άλλο σημείο που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι η Java μπορεί να αποδώσει σε οποιαδήποτε πλατφόρμα χωρίς προβλήματα. Είτε πρόκειται για Windows είτε για Linux, η γλώσσα Java θα σας δώσει το ίδιο αποτέλεσμα ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα. Δεν μπορούν όλες οι γλώσσες να καυχηθούν για ένα τόσο καινοτόμο χαρακτηριστικό.

Στη σημερινή εποχή όπου το Wiki Leaks έχει ανοίξει το Κουτί της Πανδώρας, η γλώσσα Java έχει συνδυαστεί διατηρώντας την ασφάλεια ως την ύψιστη προτεραιότητα. Όταν χρησιμοποιείται η γλώσσα Java, μπορεί κανείς να εργαστεί σε ένα ασφαλές περιβάλλον, έτσι ώστε κανένας ιός να μην μπορεί να επιτεθεί στο κεντρικό σύστημα.

Μια γενική επισκόπηση της Java την ξεχωρίζει από τις άλλες γλώσσες εκεί έξω. Όχι μόνο είναι αξιόπιστο (δημιουργήθηκε μετά την παράλειψη πολλών αρχικών σφαλμάτων), αλλά υποστηρίζει επίσης προγραμματισμό πολλαπλών νημάτων, βοηθώντας έτσι τους προγραμματιστές λογισμικού να κάνουν εφαρμογές με πολλά επίπεδα. Η γλώσσα Java στο σύνολό της είναι εξαιρετικά προοδευτική: ο κώδικας αποθηκεύεται σε μονάδες γνωστές ως κλάσεις που τροφοδοτούνται σε έναν διερμηνέα Java μόνο όταν απαιτείται.

Η ουσία αυτής της πρωτοποριακής γλώσσας είναι η ευελιξία, η απλότητα και η συνολική λειτουργία χωρίς σφάλματα. Από τότε που κυκλοφόρησε, η Java έδωσε στον κόσμο του Ιστού μια σειρά από λογισμικό που έχει χρησιμοποιηθεί σε διάφορους τομείς. Έχουν γίνει τεράστια άλματα με αυτή τη γλώσσα και πολλοί ειδικοί έχουν συγκρίνει την Java με την Clarion.

Ωστόσο, η Java φαίνεται να έχει βγει στην κορυφή για τον απλούστατο λόγο ότι μπορείς να γράψεις ό,τι θέλεις με αυτή τη γλώσσα. Ολόκληρη η γκάμα των κωδίκων Java είναι απλώς συγκλονιστική στην κατανόηση και τα περιθώρια περαιτέρω ωρίμανσης αυτής της γλώσσας είναι φωτεινά.Source by Joanna Gadel

Σχολιάστε