Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι επιστημονικών αριθμομηχανών;

Οι επιστημονικές αριθμομηχανές έχουν τη δυνατότητα να λύσουν το απλό αριθμητικό πρόβλημα στην πιο περίπλοκη επιστημονική εξίσωση που περιλαμβάνει πολλές μεταβλητές και αριθμούς. Οι επιστημονικές αριθμομηχανές είναι σε θέση να προσφέρουν μια ποικιλία λειτουργιών που υπερβαίνουν κατά πολύ τη διαίρεση, τον πολλαπλασιασμό, την αφαίρεση και την πρόσθεση που εμφανίζεται στην κανονική αριθμομηχανή. Ακολουθούν διάφοροι τύποι επιστημονικών αριθμομηχανών:

Βασικός

Μια βασική επιστημονική αριθμομηχανή έχει κατασκευαστεί με ένα ελάχιστο σύνολο συναρτήσεων, το οποίο συχνά είναι αρκετό για να βοηθήσει τον μαθητή του γυμνασίου. Είναι κατάλληλα για κανονικά άτομα που δεν απαιτούν τις πιο περίπλοκες λειτουργίες. Μια βασική αριθμομηχανή περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που σχετίζονται με λογαριθμική, τριγωνομετρική, εκθετική, επιστημονική και αριθμητική κινητής υποδιαστολής. Η οθόνη περιλαμβάνει τα τυπικά 8 ψηφία και προσφέρει επίσης ανεξάρτητη μνήμη. Αυτό το στυλ αριθμομηχανής είναι τέλειο για μια εισαγωγή στον λογάριθμο και την τριγωνομετρία.

Ενδιάμεσος

Μια ενδιάμεση έκδοση των επιστημονικών αριθμομηχανών είναι πιθανό να περιλαμβάνει έως και 100 λειτουργίες και μια ποικιλία εφαρμογών. Εκτός από τις τυπικές λειτουργίες, η ενδιάμεση αριθμομηχανή περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζονται για να βοηθήσουν στην ολοκλήρωση των περισσότερων μαθηματικών προβλημάτων, όπως λογισμούς, στατιστικές, κλάσματα και μιγαδικούς αριθμούς. Αυτοί οι αριθμομηχανές προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη ευελιξία σε σύγκριση με τα βασικά μοντέλα και μπορούν να λειτουργήσουν σε πιο προηγμένους τομείς όσον αφορά τα επιστημονικά και τα μαθηματικά θέματα. Επίσης, οι δυνατότητες μνήμης είναι πιο προηγμένες και περιλαμβάνουν οθόνη 10-12 ψηφίων.

Προχωρημένος

Οι πιο προηγμένες εκδόσεις των επιστημονικών αριθμομηχανών έχουν τη δυνατότητα επεξεργασίας έως και 300 συναρτήσεων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με σύμβολα μηχανικής, φυσικές σταθερές, επίπεδα παρενθέσεων, πολλαπλές μνήμες και δυνατότητα μετατροπής μονάδων. Η οθόνη προβολής είναι πολύ μεγαλύτερη με δύο γραμμές δεδομένων και μπορεί να εμφανίσει εκφράσεις ή κλάσματα που συχνά χρειάζονται πολλές γραμμές σε ένα σχολικό βιβλίο. Αυτοί οι επιστημονικοί αριθμομηχανές έχουν συχνά την ικανότητα να εργάζονται σε πιο σύνθετα πεδία και είναι ιδανικοί για μαθηματικά κολεγίου, ειδικότητες επιστήμης ή ειδικούς στον επιστημονικό τομέα.

Συνδυασμός

Ορισμένες αριθμομηχανές είναι πιο προσαρμόσιμες και προσφέρουν τη δυνατότητα εκτέλεσης ποικίλων λειτουργιών. Ορισμένα μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν τόσο ως επιστημονικός όσο και ως επιχειρηματικός υπολογιστής, ενώ άλλα μοντέλα είναι ιδανικά για γραφήματα και επιστημονικά προβλήματα. Υπάρχουν ακόμη και αριθμομηχανές υψηλών προδιαγραφών που έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν και τις τρεις λειτουργίες σε μία μόνο μονάδα. Αυτά τα μοντέλα υψηλών προδιαγραφών είναι βασικά μίνι-υπολογιστές και προσφέρουν ευκολία στη σύνδεση σε επιτραπέζιο υπολογιστή για να βοηθήσουν στη μεταφορά δεδομένων μεταξύ συσκευών. Οι περισσότερες οθόνες μπορούν να δέχονται εντολές με οθόνη αφής και διαθέτουν όργανο γραφίδας.Source by Leo Eigenberg

Σχολιάστε