Πόσο καλή είναι η Java για την ανάπτυξη παιχνιδιών για κινητά;

Προς το παρόν, το Android κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά λειτουργικών συστημάτων smartphone. Επίσης, τα στατιστικά που δημοσιεύονται σε διάφορους ιστότοπους δείχνουν ότι το Google Play Store προσφέρει αυτήν τη στιγμή περισσότερες εφαρμογές και παιχνίδια από το Apple Play Store. Οι τάσεις δείχνουν ότι πολλοί προγραμματιστές προτιμούν την ανάπτυξη εφαρμογών και παιχνιδιών για την πλατφόρμα Android.

Οι προγραμματιστές έχουν την επιλογή να γράφουν εφαρμογές και παιχνίδια για Android σε C, C++ ή Java. Όμως η Java είναι η επίσημη γλώσσα για την ανάπτυξη παιχνιδιών και εφαρμογών για το λειτουργικό σύστημα της Google για κινητά. Η Google συνιστά περαιτέρω στους προγραμματιστές να γράφουν νέες εφαρμογές και παιχνίδια Android σε Java. Επίσης, πολλοί προγραμματιστές βρίσκουν ευκολότερο να γράφουν παιχνίδια για φορητές συσκευές σε Java από άλλες γλώσσες προγραμματισμού.

Γιατί πολλοί προγραμματιστές προτιμούν να γράφουν παιχνίδια για φορητές συσκευές σε Java;

Η Java είναι μια δημοφιλής γλώσσα προγραμματισμού

Η Java είναι σήμερα μια από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες γλώσσες προγραμματισμού γενικής χρήσης. Οι προγραμματιστές έχουν την επιλογή να χρησιμοποιούν Java για την ανάπτυξη εφαρμογών γραφικού περιβάλλοντος εργασίας επιτραπέζιου υπολογιστή, εφαρμογών ιστού και εφαρμογών για κινητά. Έτσι, πολλοί αρχάριοι προτιμούν να μάθουν μια γλώσσα προγραμματισμού που τους δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών. Επίσης, η Java επιτρέπει στους προγραμματιστές να γράφουν, να μεταγλωττίζουν και να διορθώνουν κώδικα χωρίς να καταβάλλουν επιπλέον προσπάθεια. Γι’ αυτό. Οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν εύκολα εφαρμογές για κινητά, αναπτύσσοντας εξειδικευμένους προγραμματιστές Java.

Η Java είναι μια γλώσσα προγραμματισμού πολλαπλών νημάτων

Οι προγραμματιστές προτιμούν πάντα να γράφουν παιχνίδια για φορητές συσκευές σε γλώσσα προγραμματισμού που υποστηρίζει πλήρως το multithreading. Η υποστήριξη πολλαπλών νημάτων είναι απαραίτητη για την εκτέλεση πολλών εργασιών ταυτόχρονα σε ένα μόνο πρόγραμμα. Έτσι, οι χρήστες μπορούν εύκολα να παίξουν τα παιχνίδια για φορητές συσκευές γραμμένα σε Java ενώ εκτελούν άλλες εργασίες, όπως τον έλεγχο των email και την περιήγηση στο διαδίκτυο. Η υποστήριξη πολλαπλών εργασιών διευκολύνει τους προγραμματιστές να δημιουργούν παιχνίδια που επιτρέπουν στους χρήστες να αλλάζουν απρόσκοπτα από τη μια εργασία στην άλλη.

Διευκολύνει την ανάπτυξη παιχνιδιών μεταξύ πλατφορμών

Σε αντίθεση με άλλες γλώσσες προγραμματισμού, η Java επιτρέπει στους προγραμματιστές να μεταφέρουν εφαρμογές από τη μια πλατφόρμα στην άλλη χωρίς προβλήματα. Οι προγραμματιστές μπορούν να γράψουν το παιχνίδι για φορητές συσκευές σε Java μία φορά και να το εκτελέσουν σε πολλές συσκευές και πλατφόρμες χωρίς να μεταγλωττίσουν ξανά τον κώδικα και να χρησιμοποιήσουν επιπλέον εξαρτήσεις υλοποίησης. Έτσι, γίνεται ευκολότερο για τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν το παιχνίδι για κινητά αρχικά για το λειτουργικό σύστημα Android και να επαναχρησιμοποιήσουν τον ίδιο κωδικό για να επεκτείνουν το παιχνίδι σε άλλες πλατφόρμες για κινητές συσκευές.

Βοηθά τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν άψογα παιχνίδια

Όπως και οι εφαρμογές για κινητά, τα παιχνίδια για κινητά πρέπει επίσης να λειτουργούν άψογα και να προσφέρουν πιο πλούσια εμπειρία χρήστη για να γίνουν δημοφιλή και κερδοφόρα. Επομένως, οι προγραμματιστές πρέπει να διασφαλίσουν ότι ο κώδικας που γράφουν είναι άψογος. Επίσης, το πρέπει να εντοπίσει και να επιδιορθώσει αμέσως τα σφάλματα ή τα ελαττώματα στον κώδικα. Σε αντίθεση με άλλες γλώσσες προγραμματισμού, η Java επιτρέπει στους προγραμματιστές να εντοπίζουν και να εξαλείφουν τα σφάλματα κωδικοποίησης έγκαιρα και γρήγορα. Οι προγραμματιστές μπορούν περαιτέρω να επωφεληθούν από τον μεταγλωττιστή Java για να ανιχνεύσουν σφάλματα που συμβαίνουν κατά τη στιγμή της εκτέλεσης του κώδικα.

Λειτουργίες που περιλαμβάνονται στην Java 2 Micro Edition (J2ME)

Κατά τη σύνταξη παιχνιδιών για φορητές συσκευές σε Java, οι προγραμματιστές μπορούν να επωφεληθούν από τις ισχυρές δυνατότητες που παρέχει η Java 2 Micro Edition (J2ME). Εκτός από μια ανοιχτή πλατφόρμα, το J2ME περιλαμβάνει επιπλέον το API Mobile Information Device Profile (MIDP). Το MIDP API βοηθά τους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές και παιχνίδια για περιορισμένες συσκευές. Η πιο πρόσφατη έκδοση του MIDP API συνοδεύεται από πολλές νέες δυνατότητες που κάνουν την ανάπτυξη παιχνιδιών για κινητά απλούστερη και ταχύτερη.

Οι προγραμματιστές μπορούν περαιτέρω να χρησιμοποιήσουν το περιβάλλον χρόνου εκτέλεσης Java και τις βιβλιοθήκες για να κάνουν το παιχνίδι να εκτελείται απρόσκοπτα σε διάφορες κινητές συσκευές. Ταυτόχρονα, οι πλούσιες δυνατότητες διεπαφής χρήστη του J2ME διευκολύνουν τους προγραμματιστές να κάνουν τα παιχνίδια πιο ελκυστικά οπτικά. Επίσης, η πλατφόρμα μπορεί να βάλει σε ουρά λειτουργίες δικτύου και να πιάσει αποτελεσματικά. Ως εκ τούτου, οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το J2ME για να επιτρέψουν στους χρήστες να παίζουν τα παιχνίδια ακόμα και όταν δεν υπάρχει σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Πληθώρα εργαλείων ανάπτυξης παιχνιδιών

Οι προγραμματιστές μπορούν περαιτέρω να χρησιμοποιήσουν έναν αριθμό εργαλείων για να δημιουργήσουν γρήγορα παιχνίδια για κινητά 2D και 3D σε Java. Για παράδειγμα, οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν προηγμένες μηχανές 3D παιχνιδιών όπως το jMonkeyEngine για να δημιουργήσουν εκπληκτικούς τρισδιάστατους κόσμους. Αυτά τα εργαλεία ενισχύουν περαιτέρω την απόδοση των παιχνιδιών Java και δίνουν τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να μεταφέρουν τα παιχνίδια σε διαφορετικές πλατφόρμες.

Μερικά από αυτά τα εργαλεία επιτρέπουν ακόμη και στους προγραμματιστές να γράφουν ισχυρά παιχνίδια σε Java χρησιμοποιώντας ευρέως χρησιμοποιούμενα ενσωματωμένα περιβάλλοντα ανάπτυξης (IDE) όπως το NetBeans και το Eclipse. Αυτά τα εργαλεία ανάπτυξης παιχνιδιών συμβάλλουν πάρα πολύ στο να γίνει δημοφιλής η ανάπτυξη παιχνιδιών για κινητά Java.

ο προγραμματιστές Java έχετε επίσης την επιλογή να χρησιμοποιήσετε πολλά εργαλεία ανάπτυξης παιχνιδιών για κινητά για τη δημιουργία ισχυρών παιχνιδιών σε Java σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Η σουίτα εργαλείων 2D και 3D που παρέχονται από αυτά τα πλαίσια διευκολύνει τους προγραμματιστές να δημιουργούν παιχνίδια που προσφέρουν πλουσιότερη εμπειρία χρήστη σε πολλές συσκευές που υποστηρίζονται από το λειτουργικό σύστημα Android.Source by Mayur Prakash

Σχολιάστε