Πώς μπορώ να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση στη λιανική;

Η έναρξη μιας επιχείρησης λιανικής ήταν ένας από τους πιο δύσκολους τρόπους για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση και το στατιστικό ότι «το 98% των επιχειρήσεων αποτυγχάνουν τον πρώτο χρόνο τους» έχει να κάνει πολύ με αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο.

Ιδού ο λόγος που… Επιχειρήσεις λιανικής συνήθως απαιτούν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για να ξεκινήσετε. Θα μοιραστώ μαζί σας μια μέθοδο για την έναρξη μιας επιχείρησης λιανικής που δεν είναι τόσο δαπανηρή, αλλά ας δούμε πρώτα πώς λειτουργούσαν συνήθως οι επιχειρήσεις λιανικής στο παρελθόν.

Εκτός από το να πρέπει να πληρώσετε για τη μηνιαία μίσθωση, πρέπει να ανησυχείτε για την πρόσληψη υπαλλήλων, την πρόσληψη ενός διευθυντή (αν δεν θέλετε να είστε στο κατάστημα κάθε μέρα), την αγορά μετοχών, την απόκτηση μιας υπηρεσίας εμπόρου και του συστήματος υπολογιστών… Για να μην αναφέρουμε ότι πρέπει να ανησυχείτε μήπως σας πάρουν οι υπάλληλοί σας για οτιδήποτε έχετε στο απόθεμά σας ή στο ταμείο σας.

Όλοι αυτοί οι κίνδυνοι και τα έξοδα καταλήγουν να επιβαρύνουν τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, αν δεν είναι έτοιμος να τα χειριστεί… και δυστυχώς, το 98% των ιδιοκτητών επιχείρησης δεν σκέφτεται ποτέ την πραγματική σημασία του χειρισμού αυτών των πραγμάτων.

Ο βασικός εμπειρικός κανόνας είναι ότι, εάν προσπαθείτε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση λιανικής, πρέπει να αποθηκεύσετε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 μήνες των μηνιαίων γενικών εξόδων σας και να είναι διαθέσιμα προς χρήση.

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα εμπόδια μπορούν πολύ εύκολα να ξεπεραστούν… ΑΝ τα σκεφτείς εκ των προτέρων και προετοιμαστείς για κάθε ένα από αυτά.

Και για να το φέρω σε καλύτερη προοπτική για εσάς, θα σας πω μια ιστορία για έναν πολύ γνωστό επιχειρηματία με το όνομα T. Harv Eker.

Είναι γνωστός για ένα ευρύ φάσμα επιτευγμάτων, αλλά αυτό θα αφορά συγκεκριμένα όταν ξεκίνησε την πρώτη του επιχείρηση, το Fitness Land.

Το Fitness Land ήταν ένα κατάστημα λιανικής πώλησης εξοπλισμού γυμναστικής που πουλούσε συστηματικά εξοπλισμό γυμναστικής σε ανθρώπους. Με το σύστημά του, μπόρεσε να ανοίξει 11 τοποθεσίες σε λιγότερο από 3 χρόνια και πούλησε τις μισές μετοχές του στην εταιρεία Heinz (οι άνθρωποι της κέτσαπ) για 1,6 εκατομμύρια δολάρια.

Εδώ είναι η πλήρης ιστορία…

Όταν ο Harv αποφάσισε να ξεκινήσει το Fitness Land, ήταν νεκρός. Δεν είχε καθόλου χρήματα για να ξεκινήσει την επιχείρησή του… και έτσι δανείστηκε 2.000 $ από μια από τις πιστωτικές του κάρτες για να πληρώσει το ενοίκιο του 1ου και των τελευταίων μηνών στον χώρο λιανικής του.

Και αφού δεν είχε χρήματα για τα προϊόντα του, πήγε στον κατασκευαστή του προϊόντος με μια πολύ έξυπνη προσφορά.

Ρώτησε τον κατασκευαστή αν μπορούσαν δανείζω του ένα από τα μηχανήματα τους για μερικές εκατοντάδες δολάρια και υποσχέθηκε ότι θα επέστρεφε με μια μεγάλη παραγγελία σύντομα.

Έτσι, ο κατασκευαστής αποφάσισε να το δοκιμάσει και στη συνέχεια να του δανείσει το ένα μηχάνημα. Να τι έκανε ο Harv με αυτό το ένα μηχάνημα… (αυτή είναι η δύναμη της δημιουργικότητας)

Είχε περίπου 600 τετραγωνικά πόδια χώρου για να δουλέψει, οπότε αυτό που έκανε ήταν ότι έκοψε το μεγαλύτερο μέρος του χώρου έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην έχουν πρόσβαση σε αυτόν. Έβαλε το μηχάνημα πίσω από τη γραμμή που δεν μπορούσαν να περάσουν οι άνθρωποι, έβαλε μια πινακίδα (η οποία ήταν απλώς ένα κομμάτι χαρτόνι με μόνιμο μαρκαδόρο που έγραφε πάνω του) και όποιος ερχόταν στο κατάστημά του ενδιαφέρεται για το προϊόν θα έβλεπε μια επίδειξη πώς λειτούργησε.

Ο Harv ανέβαινε στο μηχάνημα που βρισκόταν πίσω από τη διαχωριστική γραμμή, έδειχνε στον υποψήφιο πελάτη πώς λειτουργούσε και αν τον ενδιέφερε, ορίστε τι θα έλεγε…

“Λοιπόν, όπως μπορείτε να δείτε, έχουμε μόνο αυτό το ένα μηχάνημα σε απόθεμα γιατί ΜΟΛΙΣ εξαντλήσαμε… οπότε ορίστε τι μπορώ να κάνω για εσάς. Έρχεται μια αποστολή αύριο και μπορείτε να έχετε ένα από αυτά τα μηχανήματα πλήρως τιμή 567$… ή μπορείτε να κάνετε κράτηση από την επόμενη αποστολή για 100$ αλλά αυτό θα έρθει σε δύο εβδομάδες.”

Έτσι φυσικά, οι περισσότεροι ήθελαν την προηγούμενη αποστολή. Θα εισέπραττε την πλήρη πληρωμή ΠΡΙΝ υποβάλει την παραγγελία στον κατασκευαστή του και παραδώσει το προϊόν στον πελάτη. (Αυτή η έννοια είναι πολύ σημαντική… Λέγεται “χωρίς απαιτήσεις”. Εισπράξτε την πληρωμή ΠΡΙΝ παραδώσετε το προϊόν σας)

Είπε σε κάθε άτομο που ήθελε το μηχάνημα να έρθει το Σάββατο μεταξύ 13:00 – 14:00 για να το παραλάβει.

Τώρα, εδώ μπαίνει το ωραίο κομμάτι…

Όταν οι άνθρωποι εμφανίστηκαν για να παραλάβουν τον εξοπλισμό τους, βρέθηκαν στη μέση ενός περιβάλλοντος τύπου ζώνης μάχης, προσπαθώντας να βρουν ένα άνοιγμα στο μεγάλο πλήθος των ανθρώπων ώστε να μπορούν να μαζέψουν τα πράγματά τους. Και είμαι πρόθυμος να στοιχηματίσω ότι το 100% όλων αυτών των ανθρώπων σκέφτονταν στο πίσω μέρος του μυαλού τους “Ουάου… Είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα στην ώρα μου για να πάρω το δικό μου. Αυτό ΠΡΕΠΕΙ να είναι ένα καλό προϊόν αν το έχουν ΤΟΣΟ πολλοί άνθρωποι εδώ”

Και όλοι όσοι δεν είχαν αγοράσει ακόμα το προϊόν, κοιτούσαν το τρελό πλήθος ανθρώπων που ήταν γεμισμένοι σε ένα μικροσκοπικό χώρο 600 τετραγωνικών ποδιών, σκεπτόμενοι, “Τι στο διάολο συμβαίνει εκεί; Θα πρέπει να το ελέγξω μόλις καταλαγιάσει η σκόνη”

Αυτές οι δύο διαδικασίες σκέψης ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που προσπαθούσε να οικοδομήσει ο Harv. Έντονη περιέργεια για το τι πουλούσε.

Γίνεται καλύτερα όμως…

Μέσα σε λίγες εβδομάδες, η αστυνομία είπε στον Harv ότι δεν θα μπορούσε να κάνει δουλειές αν δεν είχε μερικούς αστυνομικούς εκεί για να κατευθύνουν την κίνηση μέσα και έξω από το μικρό του κατάστημα. Μπορείτε να φανταστείτε τι κάνει αυτό για το μάρκετινγκ σας; Να έχετε αστυνομικούς να κατευθύνουν την κυκλοφορία μέσα και έξω από το κατάστημά σας;

Είναι υπέροχο.

Έτσι, χρησιμοποιώντας αυτό το ίδιο σύστημα, έφερε πολλά διαφορετικά κομμάτια εξοπλισμού άσκησης και τα πούλησε όλα σαν ρολόι. Και βλέποντας ότι το σύστημά του λειτουργούσε, αποφάσισε να ανοίξει μια παρόμοια τοποθεσία σε διαφορετικό μέρος της πόλης και να το διαχειριστούν οι διευθυντές του.

Χρησιμοποιώντας αυτό το απλό, αλλά έξυπνο σύστημα, μπόρεσε να ανοίξει 11 τοποθεσίες και τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

Υπάρχουν μερικά καταπληκτικά χρυσά ψήγματα στο συγκεκριμένο άρθρο. Η σύστασή μου είναι να επιστρέψετε και να διαβάσετε ξανά ολόκληρο το θέμα… κρατήστε σημειώσεις όπου χρειάζεται.

Αν ξεκινούσα ποτέ τη δική μου επιχείρηση στο λιανικό εμπόριο, θα ακολουθούσα αυτό το σύστημα. Κατά τη γνώμη μου, εφόσον είστε πρόθυμοι να δουλέψετε, δεν υπάρχει πραγματικά κανένας τρόπος αυτό το σύστημα να αποτύχει σε μια επιχείρηση λιανικής.

ΔΕΝ χρειάζεστε πολλά μετρητά για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση λιανικής. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη φιλοδοξία και σκληρή δουλειά.Source by Arman Vakili

Σχολιάστε