Πώς να αφαιρέσετε ένα αναδυόμενο παράθυρο spyware

Εάν παρατηρήσετε ένα αναδυόμενο παράθυρο που εμφανίζεται τυχαία όταν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο υπολογιστής σας να έχει μολυνθεί από λογισμικό υποκλοπής spyware. Είναι καλύτερο να απαλλαγείτε από το λογισμικό υποκλοπής spyware το συντομότερο δυνατό, επειδή εκτός από ενοχλητικό, το λογισμικό υποκλοπής μπορεί επίσης να κατασκοπεύσει αυτό που κάνετε και να στείλει αυτές τις πληροφορίες σε κάποιον άλλο μέσω του Διαδικτύου. Το λογισμικό κατασκοπείας μπορεί να κατασκοπεύσει τις συνήθειές σας στο σερφ και τα πράγματα που πληκτρολογείτε στον υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων χρήστη και των κωδικών πρόσβασής σας.

Είναι καλύτερα να γνωρίζετε το όνομα του spyware που θέλετε να καταργήσετε, αλλά τα ακόλουθα βήματα θα λειτουργούν για τα περισσότερα spyware.

1. Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρονική σάρωση για ιούς. Ορισμένο λογισμικό κατασκοπείας θα απενεργοποιήσει το λογισμικό προστασίας από ιούς στο σύστημά σας, επομένως εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν διαδικτυακό σαρωτή, κάντε το.

2. Κατεβάστε και εγκαταστήστε προγράμματα αφαίρεσης λογισμικού spyware και adware όπως το Spybot και το AdAware. Μόλις εγκαταστήσετε αυτά τα δύο εργαλεία, ενημερώστε τα αμέσως, ώστε να μπορούν να εντοπίσουν το πιο πρόσφατο spyware και adware. Μόλις ενημερωθούν, εκτελέστε τα. Αυτά τα εργαλεία βοηθούν πολύ στη σάρωση του υπολογιστή σας ειδικά για την εύρεση κακόβουλου λογισμικού που κρύβεται στο σύστημά σας και πιθανότατα μεταμφιέζεται ως κάτι χρήσιμο. Θα καταργήσουν επίσης τις καταχωρίσεις μητρώου των Windows που εγκαθιστά το κακόβουλο λογισμικό. Φροντίστε να κάνετε επανεκκίνηση μόλις τα εργαλεία τελειώσουν με την εργασία τους.

3. Διορθώστε το μητρώο των Windows. Μετά την κατάργηση των καταχωρήσεων spyware και adware από το μητρώο των Windows, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο καθαρισμού μητρώου για να διορθώσετε τυχόν σφάλματα στο μητρώο. Επειδή το μητρώο είναι πολύ σημαντικό για την ομαλή λειτουργία των Windows, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το μητρώο έχει καθαριστεί και βελτιστοποιηθεί.Source by Jason Webber

Σχολιάστε