Πώς να επιλέξετε από μια μπερδεμένη σειρά εξειδικευμένων προγραμμάτων σπουδών ποινικής δικαιοσύνης

Στις μέρες μας η επιβολή του νόμου είναι, για να το θέσω ήπια, πολύ πιο περίπλοκη από ό,τι ήταν κάποτε. Οι πιο εξελιγμένοι εγκληματίες, οι συνεχώς μεταβαλλόμενες τεχνολογίες και οι νέες ανησυχίες για το πώς οι ξένοι τρομοκράτες μπορούν να τραυματίσουν τους Αμερικανούς έχουν αναδιαμορφώσει τη δουλειά των επαγγελματιών «καλών» σε όλους τους τομείς της ποινικής δικαιοσύνης. Το Τμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας, το οποίο δημιουργήθηκε μόλις το 2002, έχει τώρα προϋπολογισμό 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 216.000 υπαλλήλους. Οι περισσότεροι από αυτούς εργάζονταν σχετικά ανεξάρτητα ως συνοριοφύλακες, τελωνειακοί πράκτορες ή ειδικοί σε θέματα ασφάλειας των μεταφορών έως ότου οι επιθέσεις της 9/11/2001 ώθησαν την κυβέρνηση να αλλάξει την αποστολή τους και να συνεργαστεί μεταξύ τους με διαφορετικούς τρόπους.

Ταυτόχρονα, οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν τα αστυνομικά τμήματα για τη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων εγκληματικότητας για δικαστικές υποθέσεις και για την αντιμετώπιση θεμάτων εγκληματιών στο ποινικό σύστημα και στην κοινότητα έχουν εξελιχθεί γρήγορα, δημιουργώντας την ανάγκη για νέα είδη ειδικών τόσο στην επιβολή όσο και λειτουργίες πρόληψης. Αυτό έχει δημιουργήσει την ανάγκη για τα πάντα, από ειδικούς σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών έως ειδικούς σε ανθρώπινες υπηρεσίες και ακόμη και νέα είδη διαχειριστών επιχειρήσεων που μπορούν να διαχειριστούν τους περίπλοκους προϋπολογισμούς μεγάλων οργανισμών επιβολής του νόμου.

Πτυχίο Εξειδικεύσεις

Εάν θέλετε να ξεκινήσετε την καριέρα σας με πτυχίο συνεργάτη, πιθανότατα θα κοιτάξετε ένα αρκετά γενικευμένο πρόγραμμα σπουδών 2 ετών για την ποινική δικαιοσύνη. Αλλά όταν είστε έτοιμοι να μεταβείτε στο επίπεδο του πτυχίου, θα διαπιστώσετε ότι, εκτός από το βασικό πτυχίο BA ή BS στην ποινική δικαιοσύνη, υπάρχουν διάφορα άλλα πιο εξειδικευμένα πτυχία που πρέπει να εξετάσετε. Αν ψωνίζετε, είναι πιθανό να βρείτε κολέγια που προσφέρουν πάνω από δώδεκα διαφορετικά πτυχία ειδικότητας σε αυτό το κομμάτι σταδιοδρομίας.

Τα καλά νέα είναι ότι, σε επίπεδο πτυχίου, μπορείτε να λάβετε εξειδικευμένη εκπαίδευση σε έναν συγκεκριμένο τομέα της ποινικής δικαιοσύνης που σας ενδιαφέρει χωρίς να χάσετε τη γενικευμένη μάθηση που μπορεί να σας πληροί τις προϋποθέσεις για θέσεις εργασίας ευρέος φάσματος. Ανεξάρτητα από το σχολείο που παρακολουθείτε, το πρόγραμμα πτυχίου σας θα περιλαμβάνει σχεδόν σίγουρα έναν πυρήνα μαθημάτων φιλελεύθερων τεχνών στις ανθρωπιστικές επιστήμες, τα μαθηματικά, τις κοινωνικές επιστήμες και τα παρόμοια, καθώς και μια σειρά από “κυρίως” ή “βασικά” μαθήματα που καλύπτουν θέματα όπως διορθώσεις , δικαιοσύνη ανηλίκων, νομικές και διαδικασίες, ναρκωτικά και έγκλημα, ηθική και εγκληματική συμπεριφορά. Η μελέτη για το εξειδικευμένο πτυχίο σας θα περιλαμβάνει, σε πολλές περιπτώσεις, λιγότερα από 8 μαθήματα, με την προσθήκη ενός πιθανού ανεξάρτητου έργου σπουδών.

Ακολουθεί μια σύνοψη ορισμένων από τα πιο δημοφιλή “εξειδικευμένα” πτυχία ποινικής δικαιοσύνης που προσφέρονται διαδικτυακά αυτή τη στιγμή σε επίπεδο πτυχίου.

Διοίκηση Ποινικής Δικαιοσύνης

Ένα πτυχίο σε αυτή την ειδικότητα σας προετοιμάζει είτε για εργασία τύπου “πρώτης γραμμής” ως αστυνομικός, υπό όρους ή σωφρονιστής ή για μια πιο διοικητική/εποπτική θέση. Ο τελευταίος μπορεί να είναι οτιδήποτε, από μια θέση ως αρχηγός τοπικής αστυνομίας μέχρι ανώτερος διευθυντής ενός τμήματος σε έναν κρατικό αστυνομικό οργανισμό ή ακόμα και σε μια εθνική υπηρεσία. Το πτυχίο μπορεί να σας δώσει κάποια ευελιξία σταδιοδρομίας εάν δεν είστε βέβαιοι από την αρχή εάν θέλετε να είστε σε πραγματική θέση επιβολής ή εάν προτιμάτε να είστε περισσότερο διαχειριστής που εργάζεται σε πολιτικές αντιμετώπισης καταστροφών, τεχνολογική στρατηγική ή θέματα προσωπικού. Φυσικά, είναι επίσης αλήθεια ότι πολλές θέσεις εποπτείας απαιτούν ένα συνδυασμό θεωρητικής και πρακτικής γνώσης, την οποία μπορεί να προσφέρει ένα πτυχίο διοίκησης όπως αυτό.

Εσωτερική ασφάλεια

Ένα πτυχίο στην εσωτερική ασφάλεια έχει σχεδιαστεί για να προετοιμάσει τον απόφοιτο για εργασία στο ταχέως αναπτυσσόμενο Τμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) ή πιθανώς σε έναν περιφερειακό ή τοπικό αστυνομικό οργανισμό που συνεργάζεται στον σχεδιασμό καταστροφών με εθνικές υπηρεσίες. Το Τμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας τώρα ενσωματώνει πολλές υπηρεσίες όπως η Προστασία των Συνόρων, η FEMA, η Μυστική Υπηρεσία, τα Τελωνεία και ακόμη και η Ακτοφυλακή που ήταν ανεξάρτητοι οργανισμοί. Ως εκ τούτου, είναι τώρα ένας πολύ μεγάλος οργανισμός (πάνω από 170.000 εργαζόμενοι) που συνεχίζει να προσλαμβάνει άτομα με πολύ ευρύ φάσμα δεξιοτήτων. Τα πτυχία εσωτερικής ασφάλειας περιλαμβάνουν συνήθως έναν συνδυασμό εκπαίδευσης στην ασφάλεια των υπολογιστών ή στον «κυβερνοπόλεμο», στην ασφάλεια αεροδρομίων, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και στον διατμηματικό σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης. Η σταδιοδρομία μπορεί να είναι είτε σε θέσεις πρώτης γραμμής επιβολής του νόμου (συνοριοφύλακας, τελωνειακός επιθεωρητής) είτε σε περισσότερες εργασίες γραφείου στη διοίκηση ή την τεχνολογία. Οι κλίμακες πληρωμής για θέσεις εργασίας στο DHS μπορούν να κυμαίνονται από 35.000 $ έως 60.000 $, με τους ανώτερους διαχειριστές να κερδίζουν περισσότερα.

Κοινωνική και Ποινική Δικαιοσύνη

Αυτή η εξειδίκευση είναι, όπως υποδηλώνει το όνομα, ένας συνδυασμός κλάδων κοινωνιολογίας και ποινικής δικαιοσύνης. Εκτός από τα τυπικά θέματα ποινικής δικαιοσύνης όπως οι διορθώσεις, η επιβολή του νόμου και οι έρευνες, οι σπουδαστές σε αυτή τη σημαντική μελέτη μελετούν θεωρίες της κοινωνιολογίας – πώς λειτουργούν οι θεσμοί και η κοινωνία – από την οπτική της επιβολής του νόμου. Η εκμάθηση πώς να ερευνάτε θέματα που επηρεάζουν τις κυβερνήσεις και τα άτομα και να εξάγετε συμπεράσματα πολιτικής είναι γενικά ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος σπουδών. Οι ευκαιρίες εργασίας με αυτό το πτυχίο περιλαμβάνουν Εργάτη Δικαστηρίου Εξειδικευμένο σε Ανήλικους, Σύμβουλο Φυλακών, Υπάλληλο Αποφυλάκισης, Κοινοτικό Διαμεσολαβητή ή οποιεσδήποτε διοικητικές θέσεις εργασίας όπως Πολεοδόμος, Εταιρικός ή Κυβερνητικός Αναλυτής Ερευνών, Δημογράφος ή Σύμβουλος σε βιομηχανικές σχέσεις.

Εγκληματολογία

Η Εγκληματολογία είναι μια από τις βασικές ειδικότητες που αποτελούν βασικό μέρος του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης εδώ και πολλά χρόνια. Με απλά λόγια, είναι η ανάλυση εγκληματικών συμπεριφορών, σε συνδυασμό με μια προσπάθεια παροχής χρήσιμων εξηγήσεων για το γιατί οι άνθρωποι διαπράττουν εγκλήματα και ποιες μεθόδους χρησιμοποιούν για την παραβίαση του νόμου. Στο πιο αναλυτικό της επίπεδο, η εγκληματολογία περιλαμβάνει τη μελέτη του πώς και γιατί διαπράττονται εγκλήματα σε ολόκληρες κοινωνίες. Ένα πτυχίο σε αυτόν τον τομέα θα περιλαμβάνει συνήθως σε βάθος μελέτη ψυχολογίας και κοινωνιολογίας, για την εκπαίδευση ειδικών που μπορούν να αναπτύξουν ένα προφίλ που θα μπορούσε να βοηθήσει την αστυνομία να συλλάβει έναν εγκληματία, να καταθέσει ως εμπειρογνώμονας στο δικαστήριο, να αναπτύξει προγράμματα για την πρόληψη του εγκλήματος ή την αποκατάσταση εγκληματιών βγαίνοντας από τη φυλακή. Μαθήματα σε μια ειδικότητα όπως αυτή μπορεί να περιλαμβάνουν το έγκλημα του λευκού γιακά, την αστυνόμευση στην κοινωνία, την παροχή συμβουλών και καθοδήγησης, θεωρίες απόκλισης ή μη φυσιολογική ψυχολογία. Θέσεις εργασίας για εγκληματολόγους υπάρχουν στο δικαστικό σύστημα, στα τμήματα πρόληψης στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και στις σωφρονιστικές αρχές.

Δικαιοσύνη ανηλίκων

Μερικές φορές σε συνδυασμό με διορθώσεις, η δικαιοσύνη ανηλίκων είναι μια ειδικότητα για όσους θέλουν να βοηθήσουν την αστυνομία, τα δικαστήρια και το ποινικό σύστημα να αντιμετωπίσουν τους νεαρούς παραβάτες. Τα μαθήματα μπορούν να καλύπτουν θέματα όπως το κοινοτικό πλαίσιο των ανηλίκων παραβατών, διεθνή θέματα με ανήλικους παραβάτες, νόμους και ηθική ή βασικές τάσεις της κοινωνίας που επηρεάζουν τους ανήλικους εγκληματίες. Οι τεχνικές παρέμβασης και η αντιμετώπιση των διαταραχών συμπεριφοράς αποτελούν γενικά βασικό μέρος του προγράμματος σπουδών. Οι ευκαιρίες εργασίας σε αυτή την ειδικότητα κυμαίνονται πολύ ευρέως στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης και περιλαμβάνουν λειτουργίες από σύμβουλο ή δικαστικό υπάλληλο έως δικηγόρο δικαστηρίου ανηλίκων για να συνεχίσουν οι φοιτητές σε πτυχίο νομικής.

Διορθώσεις

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τείνουν να έχουν αρκετά σταθερή ζήτηση, δεδομένου του μεγάλου πληθυσμού των φυλακών των ΗΠΑ. Ένα πτυχίο σε αυτήν την ειδικότητα προετοιμάζει έναν πτυχιούχο να διατηρήσει την ασφάλεια στην επίβλεψη είτε καταδικασμένων εγκληματιών είτε ατόμων που περιμένουν τη δίκη. Είναι μια μερικές φορές προκλητική κατηγορία σταδιοδρομίας όπου ο επαγγελματίας πρέπει να εργαστεί για να αποτρέψει επιθέσεις μέσα στις φυλακές, διάφορους τύπους αναταραχών ή ακόμα και αποδράσεις.

Εγκληματολογικές και Έρευνες

Η εγκληματολογία μπορεί να είναι ειδικότητα επιστήμης ή υγειονομικής περίθαλψης, αλλά στην ποινική δικαιοσύνη περιλαμβάνει γενικά συλλογή και ανάλυση αποδεικτικών στοιχείων από τόπους εγκλήματος και τη χρήση αυτών των αποδεικτικών στοιχείων σε δικαστικές διώξεις. Ένας ιατροδικαστής μπορεί να είναι ένα είδος λύτης γρίφων για την αστυνομία. Τα πτυχία υπό τον τίτλο της εγκληματολογίας θα περιλαμβάνουν συχνά τεχνική εκπαίδευση στο DNA, την τοξικολογία και άλλες εργαστηριακές ειδικότητες. Τα προγράμματα σπουδών που συνδυάζουν εγκληματολογία και έρευνες, από την άλλη πλευρά, συχνά επικεντρώνονται στις ευρύτερες μεθόδους που εμπλέκονται σε εις βάθος ποινικές έρευνες. Μια σχετική ειδικότητα που έχει γίνει δημοφιλής τα τελευταία χρόνια είναι η εγκληματολογία υπολογιστών, η οποία περιλαμβάνει τη διερεύνηση δεδομένων που σχετίζονται με το έγκλημα που είναι αποθηκευμένα σε φορητούς υπολογιστές, τηλέφωνα και άλλες συσκευές.

Ανθρώπινες υπηρεσίες

Η απόκτηση πτυχίου HS στον τομέα της ποινικής δικαιοσύνης μπορεί να σας προετοιμάσει να ξεκινήσετε μια καριέρα παρέχοντας κοινωνικές υπηρεσίες σε διάφορους εγκληματικούς πληθυσμούς, από άτομα χαμηλού εισοδήματος έως ανήλικους που κινδυνεύουν από εγκληματική συμπεριφορά. Οι βασικοί εργοδότες σε αυτόν τον τομέα περιλαμβάνουν κρατικές και ιδιωτικές υπηρεσίες οικογενειακής υποστήριξης, κλινικές ψυχικής υγείας και προγράμματα αποκατάστασης. Το πτυχίο μπορεί επίσης να σας προετοιμάσει να εργαστείτε σε κέντρο κράτησης. Αυτά τα πτυχία μερικές φορές υπάγονται στον τίτλο “υπηρεσίες πελατών” ή “ειδικοί πληθυσμοί”.

Διεθνής Ποινική Δικαιοσύνη

Μια ειδικότητα που έχει αυξηθεί σε σημασία τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο λόγω ζητημάτων τρομοκρατίας, αλλά λόγω της ολοένα και πιο «διασυνοριακής» φύσης πολλών εγκλημάτων, η διεθνής ποινική δικαιοσύνη μπορεί να έχει μια μοναδική έλξη εάν ενδιαφέρεστε για ζητήματα του παγκόσμιου εγκλήματος. Το πρόγραμμα σπουδών συνήθως επικεντρώνεται στην κατανόηση των διαφορών μεταξύ των διαφόρων εθνικών νομικών συστημάτων και των ζητημάτων που παρουσιάζει η αστυνομία που καταδιώκει διεθνείς εγκληματίες. Αυτός ο τύπος πτυχίου μπορεί επίσης να προσφέρει εισαγωγικό για εργασία σε ορισμένες περιοχές του Τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας που επικεντρώνονται σε ξένους τρομοκράτες. Άλλοι πιθανοί εργοδότες σε αυτόν τον τομέα περιλαμβάνουν το FBI και ακόμη και πολυεθνικές αστυνομικές οργανώσεις όπως η Interpol.Source by Bob Weber

Σχολιάστε