Πώς να μάθετε προγραμματισμό – Μερικοί αποδεδειγμένοι τρόποι

Δεν γνωρίζουν όλοι προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και δεν ενδιαφερόμαστε όλοι να μάθουμε τέτοια πειθαρχία. Γιατί; Πρώτον, η εργασία με υπολογιστές απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σωματική δουλειά, αλλά πολλή ψυχική δουλειά. Αλλά ξέρετε ότι πραγματικά δεν χρειάζεστε πτυχίο κολεγίου για να είστε ικανός προγραμματιστής υπολογιστών; Ναι, απλά χρειάζεται να είστε αρκετά αφοσιωμένοι στη μάθηση και να ακολουθείτε τις δοκιμασμένες τεχνικές για το πώς να μάθετε προγραμματισμό.

Εάν είστε αρκετά αφοσιωμένοι στην εκμάθηση ενός τέτοιου τομέα, θα βρείτε τον προγραμματισμό υπολογιστών διασκεδαστικό και εξαιρετικά χρήσιμο παρά μια βαρετή και κουραστική δουλειά. Ο προγραμματισμός υπολογιστών γίνεται με χρήση μίας ή ορισμένων γλωσσών προγραμματισμού υπολογιστών. Τέτοιες γλώσσες είναι γραμμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνονται κατανοητές από τον άνθρωπο και επίσης αρκετά αυστηρές ώστε να τις κατανοεί η μηχανή.

Χρησιμοποιώντας μια γλώσσα προγραμματισμού υπολογιστή, μπορείτε να εκφράσετε τις ιδέες σας για το πώς θέλετε ο υπολογιστής σας να κάνει μια συγκεκριμένη εργασία. Υπάρχουν πραγματικά εκατοντάδες γλώσσες προγραμματισμού εκεί έξω, αλλά τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να τις μάθετε όλες για να είστε καλός προγραμματιστής υπολογιστών.

Υπάρχουν γλώσσες σχεδιασμένες για συγκεκριμένους σκοπούς, ενώ υπάρχουν “γλώσσες γενικού σκοπού”, όπως η Java και η C, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία λογισμικού και εφαρμογών υπολογιστή. Η PHP και άλλες παρόμοιες γλώσσες έχουν σχεδιαστεί για δυναμικούς ιστότοπους, ενώ οι “γενικές γλώσσες scripting” όπως η Perl και η Python έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν ένα ευρύ φάσμα μικρών εργασιών.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να μάθετε προγραμματισμό υπολογιστών:

1. Βρείτε ένα καλό ή εξαιρετικό σεμινάριο προγραμματισμού υπολογιστών.

Το βιβλίο ή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα επιλέξετε μπορεί να προτείνει μια συγκεκριμένη γλώσσα προγραμματισμού.

2. Αποκτήστε έναν διερμηνέα/μεταγλωττιστή/IDE για τη γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιεί το βιβλίο ή το εκπαιδευτικό σας πρόγραμμα.

Ο διερμηνέας ή ο μεταγλωττιστής είναι ένα άλλο πρόγραμμα που θα μετατρέψει τις εργασίες που είναι γραμμένες σε μια γλώσσα προγραμματισμού σε έναν κώδικα μηχανής που είναι εύκολο να κατανοήσει ο υπολογιστής σας.

3. Χρησιμοποιήστε τις δικές σας ιδέες για να φτιάξετε ένα πρόγραμμα εργασίας.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με απλά πράγματα, όπως ένα πρόγραμμα που μετατρέπει νομίσματα, και απλώς να συνεχίσετε να εργάζεστε μέχρι να μάθετε περισσότερα για τη γλώσσα προγραμματισμού και άλλα πιο περίπλοκα πράγματα στον προγραμματισμό.

4. Όταν ολοκληρώσετε τη δημιουργία ενός προγράμματος υπολογιστή χρησιμοποιώντας μια συγκεκριμένη γλώσσα, μην φοβάστε να μάθετε μια άλλη.

Η μάθηση είναι μια συνεχής διαδικασία. Αφού εξοικειωθείτε με μια γλώσσα υπολογιστή και έχετε ήδη δημιουργήσει ένα πρόγραμμα χρησιμοποιώντας μια τέτοια γλώσσα, μην σταματήσετε εκεί. Αντίθετα, μάθετε μια δεύτερη γλώσσα και ξεκινήστε να δημιουργείτε ένα άλλο πρόγραμμα χρησιμοποιώντας αυτήν τη γλώσσα. Θα μάθετε περισσότερα εάν επιλέξετε μια γλώσσα που χρησιμοποιεί ένα εντελώς διαφορετικό παράδειγμα από αυτό που χρησιμοποιούσατε προηγουμένως.

5. Μάθετε και δοκιμάστε νέα πράγματα.

Η τεχνολογία εξελίσσεται γρήγορα. Επομένως, εάν θέλετε να είστε καλός προγραμματιστής, θα πρέπει επίσης να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα του κλάδου. Δεδομένου ότι είναι μια συνεχής διαδικασία εκμάθησης, θα πρέπει πάντα να προσπαθείτε να μαθαίνετε νέες γλώσσες προγραμματισμού και νέα παραδείγματα. Εάν είστε πραγματικά αποφασισμένοι να βρείτε τρόπους για το πώς να μάθετε προγραμματισμό, τότε θα πρέπει να είστε πάντα ανοιχτοί στο να μαθαίνετε νέα πράγματα.

Αν και απαιτεί χρόνο και προσπάθεια, οι δεξιότητες προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών μπορούν να μάθουν εάν ακολουθήσετε τα βασικά βήματα που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.Source by Steven Winters

Σχολιάστε