Πώς να ξεκινήσετε ένα πλύσιμο φορτηγών

Η βιομηχανία μεταφορών στη Νιγηρία στα περισσότερα μέρη της Αφρικής και του κόσμου συνέχισε να αναπτύσσεται. Στη Νιγηρία, η εμφάνιση μεγάλων ηγετών του βιομηχανικού τομέα όπως ο Όμιλος Dangote, η αυξανόμενη κατανάλωση πετρελαιοειδών σε απομακρυσμένες τοποθεσίες στη Νιγηρία και η μετακίνηση γεωργικών προϊόντων από τον κυρίως αγροτικό τομέα της Νιγηρίας και των περισσότερων αφρικανικών χωρών στις λίγες υπερπληθυσμένες αστικές περιοχές τα κέντρα σήμαιναν ότι η δραστηριότητα των φορτηγών συνεχίζεται και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται τα επόμενα χρόνια.

Τα φορτηγά έχουν γίνει και θα συνεχίσουν να αποτελούν ουσιαστικό μέρος της επιχείρησης του δικτύου διανομής σε όλο τον κόσμο. Τα καταναλωτικά αγαθά, ο βιομηχανικός εξοπλισμός και υλικά και η μεταφορά καυσίμων ζωτικής σημασίας θα διασφάλιζαν ότι φορτηγά όλων των τύπων, σχημάτων και μεγεθών θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν στους δρόμους μας όλο το χρόνο σε κάθε είδους καιρικές συνθήκες. Η συνέπεια αυτού είναι ότι τα φορτηγά θα συνεχίσουν να μαζεύουν βρωμιά, βρωμιά και λάσπη. Καμία συγκεκριμένη καιρική συνθήκη δεν θα παρήγαγε λιγότερη βρωμιά. Αντίθετα, θα υπήρχαν διαφορετικοί τύποι σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.

Επαγγελματίες και εταιρείες μεταφοράς φορτηγών πλένουν τακτικά τα οχήματά τους για να τα διατηρούν καθαρά και να απομακρύνουν τα διαβρωτικά χημικά που συγκεντρώνονται στα φορτηγά στη γραμμή εργασίας. Αυτό, επομένως, σημαίνει ότι μια επιχείρηση πλυσίματος φορτηγών θα ήταν μια κερδοφόρα επιχείρηση άξια επένδυσης με εύλογες προσδοκίες οικονομικής επιτυχίας και κερδοφορίας στο νέο μέλλον.

Ακολουθούν μερικά βασικά βήματα για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση πλυσίματος φορτηγών:

Βρείτε μια κατάλληλη τοποθεσία:

Η τοποθεσία φαίνεται να είναι τα πάντα εδώ. Εάν η τοποθεσία είναι κατάλληλη για την επιχείρηση και τη χρήση φορτηγών, τότε η πιθανότητα επιτυχίας είναι σχεδόν πενήντα τοις εκατό εγγυημένη.

Μέρη που πρέπει να λάβετε υπόψη θα ήταν στη μέση των διακρατικών δρόμων όπου τα φορτηγά διακόπτουν το ταξίδι τους καθημερινά. Άλλα κατάλληλα μέρη θα ήταν κοντά σε συνεργεία μηχανικών φορτηγών.

Στη Νιγηρία, σημεία όπου οι οδηγοί φορτηγών συνήθως σταματούν για να ξεκουραστούν, να ανεφοδιαστούν με καύσιμα και να κάνουν μικρές εργασίες συντήρησης, βρίσκονται στον αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας Lagos-Ibadan, Obollo-Afor Nsuka στην πολιτεία Enugu στο δρόμο προς Makurdi, Lokoja και Abuja στην Ομοσπονδιακή Πρωτεύουσα. Υπάρχουν παρόμοιες τοποθεσίες στη Lokoka στο δρόμο προς την Abuja και στο Ore στο δρόμο προς το Lagos. Όλες οι χώρες έχουν παρόμοιες τοποθεσίες όπου μια επιχείρηση πλυσίματος φορτηγών έχει μεγάλες πιθανότητες να ευδοκιμήσει.

Ο χώρος για την επιχείρηση πλυσίματος φορτηγών πρέπει να είναι επαρκής ώστε τα φορτηγά να κινούνται και να στρίβουν εύκολα χωρίς να κολλάνε ανάμεσα σε άλλα φορτηγά και κατασκευές, ειδικά κατά τις περιόδους αιχμής.

Καταχωρήστε την επιχείρησή σας κατά προτίμηση ως εταιρεία περιορισμένης ευθύνης:

Σχέδιο εγγραφής εταιρείας περιορισμένης ευθύνης για τη λειτουργία της επιχείρησης πλυσίματος φορτηγών. Αυτό θα διασφάλιζε ότι η ευθύνη σας περιορίζεται στα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης και ότι τα προσωπικά σας περιουσιακά στοιχεία προστατεύονται από τις συνέπειες ενός ατυχήματος με φορτηγό στους επαγγελματικούς σας χώρους.

Οργανώστε την τοποθεσία σας:

Η οργάνωση της τοποθεσίας πλυσίματος του φορτηγού σας είναι ένα άλλο κρίσιμο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν πραγματικά απογειωθείτε. Ένας από τους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι να ορίσετε ένα συγκεκριμένο σημείο στο χώρο που έχετε για το πλύσιμο των φορτηγών. Στη συνέχεια, σημειώστε τη διαδρομή για την εισαγωγή της τοποθεσίας και τη διαδρομή που θα χρησιμοποιήσετε για την έξοδο. Ο καλύτερος τρόπος είναι να διασφαλίσετε ότι η πύλη εισόδου είναι διαφορετική από την πύλη εξόδου για να αποφύγετε ατυχήματα ή κυκλοφοριακή συμφόρηση και καθυστερήσεις. Σκεφτείτε να εγκαταστήσετε ένα λάκκο ή ράμπες έτσι ώστε να μπορείτε να πλένετε εύκολα το κάτω μέρος των φορτηγών και να ενεργοποιείτε τη λίπανση.

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε τις τοποθεσίες για τον εξοπλισμό και τα υλικά σας και τις διάφορες δραστηριότητες που σχετίζονται με την επιχείρηση πλυσίματος φορτηγών στις εγκαταστάσεις και να τις ορίσετε επίσης.

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να τοποθετήσετε μια στέγη πάνω από το σημείο πλύσης σας, ώστε να μπορείτε να πλένεστε σε όλες τις καιρικές συνθήκες – βροχή, χιόνι ή γυαλάδα.

Αποκτήστε εξοπλισμό και προμήθειες:

Αφού σχεδιάσετε και οργανώσετε το χώρο σας, προμηθευτείτε τον απαραίτητο εξοπλισμό και προμήθειες. Βασικά θα χρειαστείτε τον ακόλουθο εξοπλισμό και υλικά μεταξύ άλλων:

· Πλυντήριο ρούχων με ρεύμα ή πίεση με εκτεταμένο σωλήνα

· Σκάλες

· Βούρτσες για τρίψιμο

· Ηλεκτρικές σκούπες

· Χημικά καθαρισμού

· Σύστημα απιονισμού νερού

Εάν θα χρησιμοποιούσατε τη μέθοδο τρίψιμο και ξέβγαλμα δύο βημάτων, προσθέστε σαπούνι με βάση το οξύ και αλκαλικό εξουδετερωτικό στα υλικά σας για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση της βαριάς βρωμιάς και της βρωμιάς από τα φορτηγά.

Δημιουργήστε ένα χρηματοοικονομικό πλαίσιο για την επιχείρηση

Ανοίξτε έναν εταιρικό λογαριασμό εμπόρου σε μια τράπεζα στο όνομα της επιχείρησης, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε πληρωμές τόσο με πιστωτική όσο και με χρεωστική κάρτα. Θα χρειαστείτε μηχανήματα Point-Of-Sale (POS) στις εγκαταστάσεις σας. Ορισμένοι οδηγοί μεγάλων εταιρειών υποχρεούνται να πραγματοποιούν πληρωμές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες. Επομένως, θα πρέπει να δέχεστε πληρωμές μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών. Αυτό θα αυξήσει τη βάση των πελατών σας και θα διασφαλίσει ότι δεν θα χάσετε καμία επιχείρηση. Αυτή η μέθοδος πληρωμής θα διασφάλιζε επίσης ότι δεν θα μείνουν πολλά μετρητά γύρω από τις εγκαταστάσεις σας που θα μπορούσαν να κλαπούν είτε από δόλιους υπαλλήλους είτε από επιθέσεις ληστείας.

Παρέχετε επαγγελματική στολή στους υπαλλήλους σας που έχουν το σήμα ή το λογότυπο της εταιρείας σας:

Το κοινό θέαμα σε πολλά πλυντήρια αυτοκινήτων σε όλη τη χώρα είναι αγόρια ή άντρες που φαίνονται πραγματικά τρομακτικοί. Βάλτε τους υπαλλήλους σας να φορούν στολές και γενικά να φαίνονται πραγματικά επαγγελματίες. Αυτό θα έκανε τους πελάτες σας να αισθάνονται άνετα γύρω από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησής σας. Θα έδειχνε επίσης το επίπεδο σοβαρότητας των εργασιών σας. Εάν κάνετε μόνοι σας το φορτηγό, θα πρέπει και εσείς να βγαίνετε κάθε φορά με μια στολή που δίνει επαγγελματική εμφάνιση.

Τοποθετήστε την καθοδήγησή σας και ξεκινήστε το μάρκετινγκ και το πλύσιμο:

Τοποθετήστε στρατηγικά και εμφανώς την πινακίδα σας κοντά στις εγκαταστάσεις της επιχείρησής σας για να προσελκύσετε πελάτες. Τοποθετήστε πινακίδες κατά μήκος του δρόμου ή σε στρατηγικές τοποθεσίες όπου διερχόμενοι ή νεοαφιχθέντες οδηγοί φορτηγών στις τοποθεσίες στάσης του φορτηγού θα το βλέπουν και θα μπορούν να σας βρουν.

Σκεφτείτε διαφορετικές μορφές διαφήμισης – από στόμα σε στόμα, αφίσες, χαρτονομίσματα, διαφημίσεις σε εφημερίδες. Δώστε γενναιόδωρα τα χαρτονομίσματα σας σε φορτηγά που έχετε πλύνει ή σε οποιονδήποτε μπορείτε να βρείτε γύρω σας. Πηγαίνετε γύρω από τη στάση του φορτηγού και μοιράστε τα χαρτονομίσματα και τις αφίσες σας.

Χρησιμοποιήστε τους πρώτους πελάτες σας για να επιδείξετε την αποτελεσματικότητά σας παρέχοντάς τους γρήγορες και αποτελεσματικές υπηρεσίες για να δημιουργήσετε γρήγορα πιστούς πελάτες και αυτοί σύντομα θα γίνουν μέρος του στρατού των εμπόρων σας.

Συμπέρασμα:

Αυτή η επιχείρηση μπορεί να ξεκινήσει είτε σε μικρή κλίμακα είτε σε μεγάλη κλίμακα. Οι μεγάλες εταιρείες κάποιου με τεράστια κεφάλαια μπορούν να ξεκινήσουν εξελιγμένες εκδόσεις σε πολλές τοποθεσίες σε μια χώρα όπως η Νιγηρία.

Οι επιχειρήσεις μικρής κλίμακας θα μπορούσαν επίσης να ξεκινήσουν εύκολα με βασικό εξοπλισμό και υλικά σε μεμονωμένες τοποθεσίες.Source by Francis Nmeribe

Σχολιάστε