Πώς να πείτε ότι έχετε Spyware, Ad-ware ή ιούς

Συνήθως, ο ευκολότερος τρόπος για να πείτε ότι έχετε spyware είναι επειδή ο υπολογιστής σας λειτουργεί με μειωμένη ταχύτητα. Ο άλλος τρόπος για να ελέγξετε είναι να πατήσετε CTRL+ALT+DELETE και να πατήσετε τη διαχείριση εργασιών (αν έχετε windows service pack 2. Εάν έχετε πριν από το SP2, τότε αυτό θα πρέπει να εμφανίσει αυτόματα τη διαχείριση εργασιών).

Μόλις ανοίξει η διαχείριση εργασιών, ελέγξτε τις διεργασίες που εκτελούνται στην καρτέλα “Διαδικασίες”. Εάν δείτε πολλές περίεργες διεργασίες που εκτελούνται και δεν αναγνωρίζετε, πιθανότατα έχετε μολυνθεί από λογισμικό υποκλοπής spyware, διαφημιστικό λογισμικό ή ιούς.

Ένα παράδειγμα περίεργων διεργασιών θα ήταν ένα fgkosk.exe ή αντίγραφα της ίδιας διαδικασίας που εκτελούνται δύο φορές. Κάποιο “έξυπνο” λογισμικό υποκλοπής μπορεί πραγματικά να μεταμφιεστεί ως άλλες διεργασίες των Windows – μπορείτε να το καταλάβετε αυτό εάν έχετε αντίγραφα των διαδικασιών που εκτελούνται. Μην ολοκληρώνετε την εργασία για οτιδήποτε δεν είστε σίγουροι – επιπλέον, τα περισσότερα από αυτά τα αρχεία μπορούν πραγματικά να συνεχίσουν τα ίδια αφού τα κλείσετε καθώς βρίσκονται στο μητρώο των Windows.

Θα μπορούσατε επίσης να κατεβάσετε ένα πρόγραμμα που ελέγχει για αυτά τα μολυσμένα αρχεία, όπως Avast, Ad-Aware κ.λπ. Δείτε το άλλο άρθρο μου σχετικά με το “τι πρέπει να κάνετε όταν έχετε λογισμικό υποκλοπής spyware” για μια λίστα με καλά προγράμματα προς χρήση.

Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από λογισμικό υποκλοπής spyware, διαφημιστικό λογισμικό ή ιούς μόλις τα αποκτήσετε είναι είτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να κάνει ακριβώς αυτό. Σε αντίθετη περίπτωση, θα μπορούσατε να διαμορφώσετε τον υπολογιστή σας. Μερικές φορές, μια προσβολή γίνεται τόσο κακή που μπορεί να έχετε προβλήματα με τη λήψη, την εγκατάσταση ή την εκτέλεση ενός προγράμματος που μπορεί να βοηθήσει. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο άρθρο μου σχετικά με το “Τι να κάνετε όταν έχετε spyware, ad-ware ή ιούς.”Source by Mark Berger

Σχολιάστε