Πώς να προστατέψετε τον υπολογιστή σας από ιούς

Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείτε να είστε προσεκτικοί, είναι βέβαιο ότι θα κολλήσετε έναν ιό υπολογιστή. Συμβαίνει σχεδόν σε όλους κάποια στιγμή. Αν όμως πηγαίνετε στον κυβερνοχώρο χωρίς καμία απολύτως προστασία, είναι βέβαιο ότι θα μολυνθείτε. Ακολουθούν ορισμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο.

Αγορά και χρήση εξωτερικού σκληρού δίσκου. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας όλων των σημαντικών αρχείων και εγγράφων σας στο εξωτερικό. Σε περίπτωση που χρειαστεί να διαμορφώσετε ξανά τον σκληρό σας δίσκο, αυτό θα διασφαλίσει ότι έχετε πρόσβαση σε όλες τις σημαντικές πληροφορίες σας.

Εγκαταστήστε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς και προγραμματίστε το να εκτελείται καθημερινά. Θέλετε επίσης να το διαμορφώσετε ώστε να σαρώνει τα email σας για επιβλαβή συνημμένα. Το AVG Free είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα κατά των ιών και, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι δωρεάν για λήψη και χρήση.

Κάθε φορά που κατεβάζετε κάτι, φροντίστε να το σαρώσετε πριν το ανοίξετε. Αυτός είναι ένας γρήγορος τρόπος εξάπλωσης ενός ιού. Αφιερώστε τα επιπλέον 10 δευτερόλεπτα για να σαρώσετε και να διατηρήσετε τον υπολογιστή σας ασφαλή.

Κατεβάστε ένα πρόγραμμα προστασίας spyware. Το Super anti spyware είναι ένα εξαιρετικό δωρεάν προστατευτικό spyware και είναι δωρεάν στη χρήση. Ο κίνδυνος στο spyware είναι ότι μπορεί να στείλει πληροφορίες από τον υπολογιστή σας σε έναν χάκερ. Έτσι, όταν συνδέεστε στον τραπεζικό σας λογαριασμό ή στους λογαριασμούς της πιστωτικής σας κάρτας, οι πληροφορίες που πληκτρολογείτε μπορούν να μεταδοθούν στον χάκερ! Η προστασία spyware και ένα τείχος προστασίας είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία από spyware.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει ένα φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας εάν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για επιτραπέζιους υπολογιστές. Χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρονική υπηρεσία όπως το Yahoo, το Hotmail ή το Gmail για λογαριασμούς email που βασίζονται στον ιστό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ορίσει τις ρυθμίσεις ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στις ρυθμίσεις λογαριασμού.

Να είστε προσεκτικοί όταν ανοίγετε εξαρτήματα. Πάντα να σαρώνετε το συνημμένο και ποτέ μα ποτέ μην ανοίξετε ένα συνημμένο με επέκταση EXE. Αυτό είναι περισσότερο από πιθανό ένας ιός και μόλις τον ανοίξετε δεν θα τον σταματήσετε.

Εάν μολυνθείτε από ιό, αποσυνδεθείτε από το Διαδίκτυο και ξεκινήστε να εκτελείτε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Μερικές φορές θα χρειαστεί να περιηγηθείτε σε φόρουμ για βοήθεια. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιήστε διαφορετικό υπολογιστή και κρατήστε σημειώσεις. Εάν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε τον ιό, τότε ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε με έναν τεχνικό υπολογιστή που μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα για εσάς.

Το χειρότερο σενάριο θα συνεπαγόταν την επαναδιαμόρφωση του σκληρού σας δίσκου, η οποία ουσιαστικά ξεκινά από την αρχή με μια νέα εγκατάσταση των παραθύρων. Ας ελπίσουμε ότι υποστηρίξατε όλες αυτές τις σημαντικές πληροφορίες.Source by Anthony Reedy

Σχολιάστε