Συμβουλές για την επιλογή ενός διαδικτυακού μαθήματος σπουδών

Η ευκολία και η δημοτικότητα της απόκτησης ενός πτυχίου κολεγίου στο διαδίκτυο έχει οδηγήσει στον πολλαπλασιασμό των διαδικτυακών προγραμμάτων. Για ορισμένους, η παρακολούθηση ενός διαδικτυακού προγράμματος είναι η μόνη τους επιλογή επειδή ζουν πολύ μακριά από ένα σχολείο ή έχουν ένα πρόγραμμα που ποικίλλει πολύ και δεν τους επιτρέπει να παρακολουθούν το μάθημα την ίδια ώρα κάθε εβδομάδα.

Μπορείτε να αποκτήσετε ένα πτυχίο online σε σχεδόν οποιοδήποτε μάθημα σπουδών. Οι πιο δημοφιλείς τομείς είναι οι επιχειρήσεις, η εγκληματολογία ή η ποινική δικαιοσύνη, η επιστήμη των υπολογιστών και οι κοινωνικές επιστήμες όπως η ψυχολογία και η κοινωνιολογία. Εάν έχετε αποφασίσει να αποκτήσετε ένα πτυχίο κολεγίου στο Διαδίκτυο, αλλά δεν έχετε επιλέξει την ειδικότητά σας ή ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να βρείτε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σας. Υπάρχει μια σειρά από δωρεάν εργαλεία αξιολόγησης σταδιοδρομίας στο διαδίκτυο. Αφιερώστε χρόνο για να χρησιμοποιήσετε μερικά από τα εργαλεία, συνήθως έχουν μεταξύ 10-30 ερωτήσεις, οι οποίες δεν πρέπει να σας διαρκούν περισσότερο από δεκαπέντε λεπτά η καθεμία. Για μια πιο εκτεταμένη και επικυρωμένη αξιολόγηση, μπορείτε να συμμετάσχετε στην Έρευνα Επαγγελματικού Ενδιαφέροντος του Jackson για περίπου 20,00 $. Αυτή η έρευνα αναπτύχθηκε από τον Douglas Jackson, PhD πριν από περίπου 40 χρόνια.

Μόλις έχετε μια ιδέα για τα δυνατά σας σημεία, μπορείτε να προσδιορίσετε ορισμένα πεδία σπουδών που σας ενδιαφέρουν και να σας επιτρέψουν να αξιοποιήσετε τις ικανότητές σας. Προσδιορίστε τους πέντε κορυφαίους τομείς μελέτης και ερευνήστε τους. Θέλετε να μάθετε πώς είναι να εργάζεστε σε αυτόν τον τομέα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Διαδίκτυο, τον σχολικό σύμβουλο, τους φίλους, την οικογένεια και, εάν χρειάζεται, το τηλέφωνο. Για παράδειγμα, εάν ενδιαφέρεστε για τον τομέα της νοσηλευτικής, αλλά δεν γνωρίζετε κάποιον που να είναι νοσηλευτής και κανένας από τους φίλους ή την οικογένειά σας δεν γνωρίζει κάποιον στον τομέα της νοσηλευτικής, μπορείτε να καλέσετε ένα ιατρείο και να εξηγήσετε ότι ενδιαφέρεστε για τη νοσηλευτική και θα ήθελα να ξέρω αν κάποιος θα ήταν πρόθυμος να σας μιλήσει για τη νοσηλευτική. Φυσικά, δεν θέλετε να καλέσετε ένα νοσοκομείο ή μια κλινική έκτακτης ανάγκης επειδή αυτοί οι άνθρωποι είναι απασχολημένοι και μπορεί να προσπαθούν να σώσουν τη ζωή κάποιου, ωστόσο το γραφείο στο οποίο πηγαίνει η μαμά σας μπορεί να είναι πρόθυμο να σας κατευθύνει σε μια νοσοκόμα που είναι πρόθυμη να απαντήστε σε μερικές ερωτήσεις.

Εκτός από το να μάθετε για την εργασία σε έναν τομέα, θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι προοπτικές για αυτόν τον τομέα. Μια εξαιρετική πηγή για αυτού του είδους τις πληροφορίες είναι το Επαγγελματικό Εγχειρίδιο του Γραφείου Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ. Διατίθεται διαδικτυακά εδώ. http://www.bls.gov/oco/. Μπορείτε επίσης να βρείτε πληροφορίες για τους μισθούς στο Επαγγελματικό Εγχειρίδιο, το οποίο είναι το επόμενο πράγμα που θέλετε να μάθετε. Με τις πληροφορίες μισθού μπορείτε να κάνετε μια ανάλυση κόστους έναντι οφέλους. Εάν εργάζεστε αυτήν τη στιγμή και κερδίζετε 50.000 $ ετησίως, αλλά θέλετε να είστε ανεξάρτητος συγγραφέας, ώστε να σας ενδιαφέρει ένα πτυχίο στη δημιουργική γραφή, μπορεί να αποφασίσετε ότι η εκπαίδευση κοστίζει πάρα πολύ για να δικαιολογήσετε την αμελητέα διαφορά αμοιβής.

Χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που έχετε συγκεντρώσει, θα πρέπει να μπορείτε να περιορίσετε τα πεδία ενδιαφέροντός σας σε δύο ή τρία. Εάν διαπιστώσετε ότι είστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με έναν τομέα και μόνο σε αυτόν τον τομέα, το επόμενο βήμα είναι το ίδιο για εσάς όπως και για τους ανθρώπους που εξακολουθούν να προσπαθούν να προσδιορίσουν το καλύτερο πρόγραμμα για αυτούς.

Τώρα είστε έτοιμοι να προσδιορίσετε συγκεκριμένα σχολεία και προγράμματα για σύγκριση. Χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο, θα αναζητήσετε σχολεία που διαθέτουν διαδικτυακά προγράμματα στους τομείς που σας ενδιαφέρουν. Μάθετε τι λένε οι σημερινοί και οι πρώην μαθητές για το πρόγραμμα. Εάν είναι δυνατόν, μάθετε τι σκέφτονται οι υπεύθυνοι προσλήψεων και οι διευθυντές ανθρώπινων πόρων για τους αποφοίτους του προγράμματος. Θα διαπιστώσετε ότι η φήμη και η ακαδημαϊκή αυστηρότητα διαφέρουν από πρόγραμμα σε πρόγραμμα. Το γεγονός ότι ένα πρόγραμμα είναι διαδικτυακό δεν σημαίνει ότι δεν παρέχει ποιοτική εκπαίδευση που είναι σεβαστή στον τομέα, αυτό που θέλετε.

Όταν έχετε εντοπίσει ένα ποιοτικό πρόγραμμα που είναι σεβαστό στον κλάδο, σε έναν τομέα που έχετε ισχυρές ικανότητες, που θα σας οδηγήσει σε μια καριέρα που σας ανταμείβει και σας ικανοποιεί, έχετε βρει τον καλύτερο κύκλο σπουδών για εσάς.Source by Daniel K Martin

Σχολιάστε