Συμβουλές πρόληψης spyware

Ο # 1 κανόνας που δίνω σε όλους αν ΔΕΝ θέλουν έναν ιό spyware είναι να μην επισκέπτονται ιστότοπους συγκεκριμένου είδους που ενδέχεται να προωθούν ενεργά spyware. Τέτοιοι τύποι ειδών περιλαμβάνουν τοποθεσίες Torrent, Warez, Κοινή χρήση αρχείων και πορνό.

Αυτοί οι τύποι τοποθεσιών ενδέχεται να χρησιμοποιούν διαφημιστικές εταιρείες που συνεργάζονται με εταιρείες spyware, όπως π.χ Vundo που διανέμει spyware όπως Antivirus 360, Antivirus 2009, Spyware Protect 2009 & Περισσότερα.

Εάν έχετε ήδη μολυνθεί από έναν ιό spyware, θα προσπαθήσω πρώτα να κατεβάσω το Spybot Search & Destroy. Εάν μετά την εκτέλεση μιας σάρωσης και την επίλυση του προβλήματος, και ο ιός εξακολουθεί να υπάρχει, η δεύτερη πρότασή μου είναι να αγοράσετε το Spydoctor. Είναι το μόνο πρόγραμμα που θα προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους. Είχα διάφορους ιούς spyware τον τελευταίο χρόνο και ανακάλυψα ότι ο Spyware Doctor κατάφερε να απαλλαγεί από πολλούς από αυτούς.

Το Spyware Doctor θα βοηθήσει επίσης να αποκλείσετε τις διαφημιστικές εταιρείες από το να σας προβάλλουν διαφημίσεις, εάν είναι γνωστό ότι διανέμουν λογισμικό κατασκοπείας.

Η #2 συμβουλή είναι ότι χρειάζεστε ένα πρόγραμμα που μπορεί να ανιχνεύει και να αφαιρεί λογισμικό υποκλοπής spyware. Εάν το κάνετε ήδη, βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει τις επιλογές σας για αυτόματη λήψη νέων ορισμών ιών όταν είναι διαθέσιμοι. Κάθε μέρα, αναπτύσσεται ένας νέος «τροϊκός κλώνος» και χωρίς την κατάλληλη προστασία μπορεί να καταλήξετε να μολυνθείτε. Εάν το πρόγραμμά σας δεν έχει επιλογή αυτόματης ενημέρωσης των ορισμών ιών, σας συνιστώ να ενημερώνετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. (Προσωπικά ενημερώνω τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα). Εάν δεν ενημερώσετε τους ορισμούς του ιού, μπορεί να απογοητευτεί ο χρήστης με το πόσο αργός έχει γίνει ο υπολογιστής του και σε ακραίες περιπτώσεις το λειτουργικό σύστημα μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο ως αποτέλεσμα της μόλυνσης.Source by Shawn Moniz

Σχολιάστε