Σωστή στάση του σώματος χρησιμοποιώντας προσαρμοσμένο προγραμματισμό Pilates για τη μείωση του πόνου στην πλάτη και των επώδυνων, τεντωμένων ώμων

Δυστυχώς, οι τεντωμένοι ώμοι και οι πόνοι στην πλάτη δεν είναι ασυνήθιστες παθήσεις στη σημερινή κοινωνία. Στις εργασίες γραφείου με γρήγορο ρυθμό και υψηλή πίεση, δεν είναι ασυνήθιστο να μένουμε καθισμένοι για πολλές συνεχόμενες ώρες, κάτι που οδηγεί σε καμπυλωτούς και καμπουριασμένους ώμους και πλάτες, αντίστοιχα. Αυτός ο χρόνος που αφιερώνουμε σε μια μόνο στάση μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη στάση μας, κάνοντας σημαντικές αρνητικές αλλαγές στην καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης και την ένταση στους ώμους μας. Ένας συγκεκριμένος τύπος άσκησης που ονομάζεται Pilates μπορεί να είναι το καλύτερο στοίχημά σας όχι μόνο για την πρόληψη περαιτέρω βλάβης, αλλά και για τη μείωση των υφιστάμενων συμπτωμάτων πόνου και έντασης που προκαλούνται από κακή στάση του σώματος.

Η σωστή στάση ορίζεται ως η βέλτιστη στάση ενώ κάθεστε, στέκεστε και κινούμαστε για να αντισταθούμε στις δυνάμεις της βαρύτητας που δρουν στο σώμα μας. Όταν καθόμαστε ή στεκόμαστε, η σπονδυλική μας στήλη πρέπει να έχει δύο οπίσθιες καμπύλες, μια ελαφριά καμπύλη στη θωρακική περιοχή (δίσκοι T1-T12), μια σταθερή καμπύλη στην ιερή περιοχή (δίσκοι S1-S5) και δύο πρόσθιες καμπύλες, μια ήπια καμπύλη στο την αυχενική περιοχή (δίσκοι C1-C7) και μια πιο επιθετική καμπύλη στην οσφυϊκή περιοχή (δίσκοι L1-L5). Τυχόν χειρισμοί αυτών των καμπυλών αναφέρονται σε κακή στάση που πρέπει να τροποποιηθεί για βέλτιστες ικανότητες απορρόφησης δύναμης. Αυτές οι ανωμαλίες μπορούν να ανιχνευθούν από τον αυχένα και τους ώμους, μέχρι το κάτω μέρος της πλάτης και τη λεκάνη. Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρη η σπονδυλική στήλη μπορεί ενδεχομένως να υποφέρει από μια περιοχή ανισορροπίας.

Η κακή στάση του σώματος επηρεάζει αρνητικά το σώμα με διάφορους τρόπους. Ο πόνος στην πλάτη, τον αυχένα και τους ώμους είναι τα πιο κοινά παράπονα όσων υποφέρουν από κακή στάση του σώματος. Το να κάθεστε για μεγάλες χρονικές περιόδους προκαλεί συμπίεση και κακή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης και των μαλακών ιστών που βρίσκονται μέσα, γεγονός που μειώνει την ικανότητα του σώματος να κινείται ελεύθερα με πλήρες εύρος κίνησης. Οι πονοκέφαλοι που προκαλούνται από την ένταση είναι μια άλλη εμφανής οπισθοδρόμηση που προκαλείται από κακή στάση του σώματος. Επειδή τα άτομα τείνουν να ασκούν τόση ένταση και πίεση στον λαιμό και τους ώμους τους, οι μύες στήριξης του κεφαλιού κουράζονται, οδηγώντας σε πονοκέφαλο τάσης. Η κακή στάση του σώματος, ωστόσο, προκαλεί περισσότερα από δομικά προβλήματα. Ακόμη και το πεπτικό σας σύστημα, ειδικά τα έντερα, μειώνονται στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους λόγω της πρόσθετης πίεσης και των περιορισμών που δρουν στο σώμα σας. Εάν αντιμετωπίζετε πεπτική δυσφορία, ίσως είναι καιρός να ελέγξετε και να δείτε εάν η κακή στάση είναι η υπεύθυνη αιτία.

Αφού παρατηρήσουμε τις πτώσεις της κακής στάσης του σώματος, πρέπει να μάθουμε πώς να το διορθώνουμε και να το διορθώνουμε σωστά. Η φυσική κατάσταση Pilates έχει δείξει επιστημονικά τα οφέλη και τις βελτιώσεις που μπορεί να έχει σε άτομα με κακή στάση του σώματος. Το Pilates αναφέρεται ως “Contrology”, που σημαίνει ότι το υψηλότερο επίπεδο μυϊκού ελέγχου αναπτύσσεται μέσω αυτού του συστήματος άσκησης. Όταν είστε σε θέση να βελτιώσετε τον έλεγχο των μυών, αρχίζουν να αναπτύσσονται άλλες δεξιότητες όπως η δύναμη του πυρήνα, η αντοχή και η ισορροπία, και καθένα από αυτά τα συστατικά είναι ζωτικής σημασίας για την πρόοδο προς την καλή στάση του σώματος.

Το Pilates εστιάζει επίσης στην προώθηση ενός σταθερού και ισορροπημένου μυϊκού συστήματος σε όλο το σώμα αυξάνοντας τη δύναμη του πυρήνα. Καθώς οι πρόσθετοι μύες εμπλέκονται μέσω συγκεκριμένων ασκήσεων, το σώμα αρχίζει να ευθυγραμμίζεται και να στηρίζεται σωστά και η φλεγμονή, η ένταση και η αδυναμία αρχίζουν να εξαφανίζονται. Αυτό δίνει έμφαση στην ευθυγράμμιση του ισχίου, της σπονδυλικής στήλης και των ώμων, γεγονός που βοηθά στην εξάλειψη των παρενεργειών της συμπίεσης της σπονδυλικής στήλης και της έντασης των ώμων από την παρατεταμένη καθιστή θέση. Εκτός από τη δομή και τη δύναμη του πυρήνα, μπορούν να επιτευχθούν άλλοι στόχοι φυσικής κατάστασης όταν ξεκινάτε ένα πρόγραμμα Pilates.

Το Pilates, όπως και άλλα είδη προγραμμάτων άσκησης, χρειάζεται λίγο χρόνο και προσπάθεια για να δείτε βελτιωμένα αποτελέσματα. Τα εστιασμένα μοτίβα μυαλού, η δουλειά και η αφοσίωση εξασκούνται όταν ξεκινάτε ένα πρόγραμμα Pilates. Η συνεργασία με έναν επαγγελματικά εκπαιδευμένο εκπαιδευτή Pilates είναι το καλύτερο στοίχημά σας για να αρχίσετε να βλέπετε θετικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας και να μειώσετε τον πόνο στην πλάτη και τους επώδυνους τεντωμένους ώμους. Ενώ πολλοί εκπαιδευτές μπορεί να ισχυρίζονται ότι είναι ειδικοί στο Pilates, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι διαθέτουν κατάλληλη πιστοποίηση πρακτικής. Το Pilates είναι μια πολύ προηγμένη και ανεπτυγμένη μέθοδος άσκησης και η συνεργασία με τα καλύτερα εκπαιδευμένα άτομα θα βελτιώσει τα έμπειρα αποτελέσματά σας πιο γρήγορα.

Εάν υποφέρετε από ένταση στον αυχένα, λυγισμένους ώμους ή πόνο στην πλάτη, σκεφτείτε να δοκιμάσετε Pilates για να βελτιώσετε τη στάση σας. Τα παρατηρήσιμα οφέλη μπορεί να είναι ο μειωμένος πόνος και η ένταση στην πλάτη, τους ώμους και τη σπονδυλική στήλη, η σωστή στάση του σώματος και η βελτίωση του μυϊκού τόνου, η αυτοεκτίμηση, η αυτοπεποίθηση, η πέψη, η αναπνοή και η ευλυγισία. Αυτοί οι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της ζωής σας και να οδηγήσουν σε έναν πιο υγιεινό και πιο κατάλληλο τρόπο ζωής. Αντί να συνεχίσετε να υποφέρετε από παγωμένους πόνους στους ώμους και την πλάτη και να αυξήσετε τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων σας, μάθετε πρόσθετες πληροφορίες για το Pilates και κάντε την αλλαγή στη ζωή σας για να δείτε αυτά τα επιθυμητά οφέλη.Source by Juliet Stamford

Σχολιάστε