Τι είναι ο Εγκληματολόγος και είναι για εσάς;

Ένας εγκληματολόγος μελετά την κανονική κοινωνική συμπεριφορά και πώς ορισμένοι παράγοντες επηρεάζουν την απόκλιση από αυτόν τον κανόνα. Αναλύουν το έγκλημα και την εγκληματική συμπεριφορά και προσπαθούν να το εξηγήσουν. Εστιάζοντας στη μελέτη του εγκλήματος και του ποινικού δικαίου, οι εγκληματολόγοι είναι σε θέση να αυξήσουν την πιθανότητα σύλληψης ενός εγκληματία και να προβλέψουν πρότυπα και κίνητρα για εγκληματικές συμπεριφορές.

Για να είναι αποτελεσματική στην ερμηνεία και την ανάλυση της εγκληματικής συμπεριφοράς, η εγκληματολογία ως πεδίο βασίζεται στην ψυχολογία, την κοινωνιολογία καθώς και σε βιολογικούς και εκπαιδευτικούς παράγοντες. Οι επαγγελματίες σε αυτόν τον τομέα πρέπει να δημιουργούν προφίλ και να παρουσιάζουν στατιστικές πληροφορίες με οργανωμένο και εύκολο στην ερμηνεία τρόπο. Ως αποτέλεσμα, πρέπει να κατανοούν πολλούς κλάδους, ειδικά αυτούς που ασχολούνται με την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Προγράμματα Σπουδών

Τα προγράμματα σπουδών καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Οι πτυχιούχοι ασφάλισης είναι καλά προετοιμασμένοι για τις προκλήσεις μιας καριέρας εγκληματολογίας. Εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτόν τον τομέα σπουδών, θα μάθετε για την κυβέρνηση, την κοινωνιολογία, την ψυχολογία, την νεανική εγκληματικότητα, το ποινικό δίκαιο, το συνταγματικό δίκαιο και την ποινική θεωρία. Τα περισσότερα προγράμματα σπουδών στην εγκληματολογία θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη των στατιστικών δεξιοτήτων, της γραφής, της επιστήμης των υπολογιστών και της λογικής σας. Τα πρόσθετα μαθήματα περιλαμβάνουν εγκληματολογία, ανώμαλη ψυχολογία, διορθώσεις και μεθόδους έρευνας.

Τι κάνουν οι Εγκληματολόγοι;

Με πτυχίο εισαγωγικού επιπέδου, θα ξοδεύατε το χρόνο σας κάνοντας συλλογές δεδομένων, κατάρτιση προφίλ, κατάρτιση στατιστικών για το έγκλημα και αναπτύσσετε προτάσεις για στρατηγικές πρόληψης του εγκλήματος. Όσοι έχουν υψηλότερο πτυχίο έχουν περισσότερες ευκαιρίες για ανέλιξη και υψηλότερες αμοιβές. Η πρόσθετη εκπαίδευση επιτρέπει επίσης σε κάποιον να ειδικευτεί σε έναν συγκεκριμένο τομέα της εγκληματολογίας. Θα μπορούσατε να εξειδικεύσετε και να εστιάσετε σε μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, σε ορισμένα είδη εγκλημάτων, στην πρόληψη του εγκλήματος, στην ποινική έρευνα, στο προφίλ ή στην έρευνα. Οι εγκληματολόγοι μπορεί να ειδικεύονται στην οργανωτική έρευνα, τη θυματολογία, το εταιρικό έγκλημα ή τη δικαιοσύνη ανηλίκων.

Με πτυχίο εγκληματολογίας, θα μπορούσατε να γίνετε πράκτορας επιβολής του νόμου, αστυνομικός ή πράκτορας του FBI καθώς και ιατροδικαστής. Θα μπορούσατε επίσης να πάτε στον τομέα της εκπαίδευσης και να διδάξετε επίδοξους εγκληματολόγους. Στον ακαδημαϊκό κόσμο, εκτός από τη διδασκαλία, θα μπορούσατε να κάνετε έρευνα και να παρουσιάσετε και να δημοσιεύσετε τη δουλειά σας στον τομέα αυτό. Τέλος, θα μπορούσατε να απασχοληθείτε σε ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας, κρατικά και ομοσπονδιακά συστήματα διόρθωσης, υπηρεσίες επιβολής φαρμάκων καθώς και τελωνεία των ΗΠΑ.

Οι εγκληματολόγοι παρέχουν μεγάλη γνώση στη μελέτη της τοξικομανίας, της δικαιοσύνης ανηλίκων, της αστυνόμευσης, της αστυνομικής διοίκησης και πολιτικής, της ριζοσπαστικής εγκληματολογίας και της θυματολογίας. Τα καθήκοντα του εγκληματολόγου μπορεί να ποικίλλουν από την ανασκόπηση ενός προτύπου συμπεριφοράς και τη σύνταξη ενός προφίλ αυτής της δημογραφικής ομάδας, έως τη μετάβαση σε τόπους εγκλήματος, την παρακολούθηση αυτοψιών και την ανάκριση υπόπτων.

Πού εργάζονται οι Εγκληματολόγοι;

Με αυτό το πτυχίο μπορείτε να απασχοληθείτε σε κρατικούς φορείς και πανεπιστήμια. Ο κύριος ρόλος τους σε αυτούς τους οργανισμούς είναι να προάγουν τη διδασκαλία και την έρευνα καθώς και την αξιολόγηση της πολιτικής και τον θεσμό. Στα πανεπιστήμια οι εγκληματολόγοι διδάσκουν εγκληματολογία, νομικές σπουδές, νομικά και κοινωνιολογία ενώ παράλληλα διεξάγουν έρευνα.

Αυτό το πτυχίο θα σας επιτρέψει να βρείτε δουλειά σε πολλά διαφορετικά περιβάλλοντα. Μερικοί συνήθεις τομείς απασχόλησης είναι: η ασφάλεια του αεροδρομίου, το σύστημα διορθώσεων, οι αξιωματικοί της επιτήρησης ή της υπό όρους αποφυλάκισης, το FBI, τα τελωνεία των ΗΠΑ και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου για τα ναρκωτικά ή άλλες υπηρεσίες. Τέλος, τα ιδιωτικά ιατρεία που παρέχουν υπηρεσίες για θέματα μεταρρύθμισης του νόμου, στατιστικών εγκλημάτων ή διορθώσεων ενηλίκων είναι συχνοί τομείς απασχόλησης.Source by Maja Aleksic

Σχολιάστε