Τι σημαίνει λοιπόν όλα αυτά για τους ιδιοκτήτες σπιτιού που επαναπωλούν ηλιακή ενέργεια πίσω στην επαρχία του Οντάριο;

Τι ακριβώς είναι το νέο πρόγραμμα feed in tariff;

Ένα πρόγραμμα τροφοδοσίας τιμολογίων είναι ένας τρόπος για τις κυβερνήσεις να ξεκινήσουν την τρίτη βιομηχανική επανάσταση που μεταναστεύει από τα ορυκτά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Συνήθως συνίσταται στην παροχή μακροπρόθεσμων συμβάσεων στη βιομηχανία και τον πληθυσμό αγοράζοντας από αυτούς ενέργεια που παράγεται από ηλιακή, αιολική, βιοαέριο ή παραγωγή νερού. Οι τιμές των συμβολαίων θα υπολογιστούν με βάση την επένδυση που έγινε και την καλή απόδοση της επένδυσης, αρκετή για να ενθαρρύνει την κίνηση.

Στο κεντρικό μας σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας που βασίζεται στο δίκτυο, θα μετακινηθούμε από τους μεγάλους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής σε ένα κατανεμημένο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας. Για τα μικρά συστήματα κάτω των 10 Kw αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά για μεγαλύτερα συστήματα πρέπει να γίνουν ορισμένες τοπικές οικονομικές δοκιμές για να βεβαιωθείτε ότι αξίζει σε μια συγκεκριμένη περιοχή οι εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας να επενδύσουν στην αλλαγή των καλωδίων και των μετασχηματιστών για να αποδεχτούν το νέα δύναμη.

Πόσο καιρό τρέχει αυτό το πρόγραμμα;

Το νέο πρόγραμμα FIT ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο. Υπάρχουν δύο μέρη σε αυτό, το FIT και το microFIT για συστήματα κάτω των 10 Kw. Το πρόγραμμα FIT ήταν πολύ επιτυχημένο μέχρι σήμερα και μέχρι στιγμής έχουν ανατεθεί συμβάσεις ισχύος 2900 Mw.

Στο πλαίσιο του προγράμματος microFIT, ο αρχικός στόχος είναι περίπου 100.000 σπίτια. Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί περίπου 16.000 αιτήσεις. τα περισσότερα από αυτά για γεωργικά συστήματα τοποθέτησης στο έδαφος. Μέχρι στιγμής έχουν χορηγηθεί μόνο περίπου 3500 συμβάσεις στέγης.

Πώς ωφελεί αυτό τους ιδιοκτήτες σπιτιών στο Οντάριο;

Υπάρχουν δύο κύρια οφέλη – απευθείας στον ιδιοκτήτη του σπιτιού και στη συνέχεια συνολικά για το Οντάριο.

1. Λοιπόν, πρώτα απ ‘όλα, για να ενθαρρύνουμε τους ιδιοκτήτες σπιτιού να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, η απόδοση της επένδυσης ορίζεται σε περίπου 8%. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να υπογράψετε ένα συμβόλαιο 20 ετών με την Αρχή Ενέργειας του Οντάριο και να δημιουργήσετε μια μικρή επιχείρηση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Το 8% ROI υπολογίζεται με βάση το κόστος αγοράς και εγκατάστασης ενός συστήματος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως τα ηλιακά πάνελ. Αυτό είναι νέο για την επαρχία και μπορείτε να περιμένετε ότι οι τιμές θα αλλάξουν καθώς το κόστος των συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μειώνεται σε τιμή, ωστόσο η απόδοση επένδυσης 8% θα πρέπει να παραμείνει η ίδια.

2. Η μεγάλη εικόνα είναι ότι οδηγεί σε μια βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα. Πηγαίνουμε σε μια κατανεμημένη παραγωγή ενέργειας από ένα κεντρικό σύστημα, έτσι ακυρώνοντας την ανάγκη για κατασκευή νέων ακριβών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής, μπορούμε να απενεργοποιήσουμε μονάδες με καύση άνθρακα και να μειώσουμε την εισαγωγή δαπανηρής και βρώμικης ενέργειας κατά τη διάρκεια των φορτίων αιχμής μας το καλοκαίρι, επομένως μειώνουμε την ατμοσφαιρική ρύπανση και εξοικονόμηση χρημάτων.

Πώς λειτουργεί πραγματικά;

Πρέπει να το δείτε ως μια μικρή επιχείρηση που παράγει δύναμη. Συνδέεται στο δίκτυο και τροφοδοτεί τη γειτονιά σας. Οι ηλιακοί συλλέκτες τοποθετούνται στην οροφή, συνδέονται με διακόπτη αποσύνδεσης και στη συνέχεια μέσω ενός μετρητή παραγωγής στο δίκτυο. Θα εξακολουθείτε να έχετε τον μετρητή κατανάλωσής σας για την κανονική σας χρήση της ημέρας. Θα λάβετε έναν λογαριασμό για την κατανάλωση και μια επιταγή από την LDC σας για την παραγωγή.

Γνωρίζουμε πόσο γραφειοκρατική μπορεί να είναι η επαρχία – πόσο περίπλοκη είναι η διαδικασία εγγραφής;

Η διαδικασία microFIT για συστήματα κάτω των 10 kWh είναι πολύ απλή. Για έναν ιδιοκτήτη σπιτιού η εφαρμογή γίνεται on-line. Μετά από περίπου 6 εβδομάδες, μια απάντηση επιστρέφει με προσφορά υπό όρους. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού φροντίζει να τοποθετηθούν οι ηλιακοί συλλέκτες, πρέπει να γίνουν οι έλεγχοι και οι άδειες φυσικά, μετά η τοπική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας βάζει ένα μετρητή παραγωγής στην πρίζα και εσείς παράγετε! Λαμβάνετε μια προσφορά συμβολαίου από τον ΟΠΑ με την οποία πρέπει να συμφωνήσετε εντός 45 ημερών. Μετά περιμένεις την πρώτη επιταγή. Ορισμένα συστήματα σάς επιτρέπουν να παρακολουθείτε τα ηλιακά πάνελ σας on-line, ώστε να μπορείτε να βλέπετε την παραγωγή σας ωριαία, καθημερινή, εβδομαδιαία κ.λπ.

Ποια είναι τα καλύτερα συστήματα;

Υπάρχουν πραγματικά 6 πράγματα που πρέπει να προσέξει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού:

1. Εγχώριο περιεχόμενο. Πρώτα απ ‘όλα, είναι απολύτως επιτακτικό οι ιδιοκτήτες σπιτιού να κατανοήσουν ότι υπάρχει μια απαίτηση εγχώριου περιεχομένου 60%, διαβεβαιώνοντας τους κατοίκους του Οντάριο ότι τα φορολογικά τους δολάρια διατηρούνται στο Οντάριο. Επί του παρόντος, τα πάνελ off-shore επιτρέπονται φέτος, αλλά αυτό θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2010.

2. Σύστημα ποιότητας. Προτρέπω όλους τους ιδιοκτήτες σπιτιού να διασφαλίσουν ότι αγοράζουν ποιοτικά συστήματα καναδικής κατασκευής που έχουν σχεδιαστεί για να διαρκούν.

3. Επαγγελματική ανάλυση. Σας συνιστώ επίσης να ζητήσετε από έναν επαγγελματία αναλυτή ηλιακής ενέργειας να πραγματοποιήσει μια αξιολόγηση της πιθανής ηλιακής σας εγκατάστασης για να σας δώσει μια ρεαλιστική εκτίμηση απόδοσης καθώς και να προσδιορίσει λεπτομερώς τυχόν δυσκολίες με την εγκατάσταση που ενδέχεται να επιφέρουν επιπλέον έξοδα. Όλα αυτά θα πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τον υπολογισμό της απόδοσης της επένδυσής σας.

4. Αποφύγετε τα μη ρεαλιστικά ROI. Αποφύγετε κάθε προμηθευτή που σας παρέχει τρελά ROI – έχω δει το 25% να αναφέρεται – αυτό είναι εντελώς μη ρεαλιστικό.

5. Κάντε έρευνα για προϊόντα. Τα ηλιακά πάνελ διατίθενται σε μονοκρυσταλλική και πολυκρυσταλλική μορφή. Το mono είναι πιο καθαρό πυρίτιο και πιο ακριβό, αλλά είναι επίσης ελαφρώς πιο αποτελεσματικό. Το πολυ πάνελ είναι λιγότερο ακριβό, έχει μικρότερη διάρκεια ζωής αντιστάθμισης άνθρακα και είναι συνήθως μεγαλύτερο σε μέγεθος. Αντιστάθμιση άνθρακα ή ουδέτερη ζωή άνθρακα σημαίνει την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές που παράγει η οποία αντισταθμίζει την ποσότητα άνθρακα που παρήχθη για την κατασκευή του πίνακα, συνήθως 4 χρόνια. Τα ηλιακά πάνελ μπορούν να τοποθετηθούν σε επικλινείς ή επίπεδες στέγες, συστήματα παρακολούθησης εδάφους και στύλου.

6. Σχεδιασμός συστήματος. Υπάρχουν επίσης μερικά διαφορετικά σχέδια συστημάτων – μικρο-μετατροπείς όπου ο πίνακας παράγει 240 AC παρόμοια με τους μετατροπείς δικτύου και στοιχειοσειρών που είναι DC υψηλής τάσης (και πολύ επικίνδυνοι). Ο σχεδιασμός του μετατροπέα στοιχειοσειρών μοιάζει πολύ με τα χριστουγεννιάτικα φώτα, όταν βγάζετε ένα, σβήνουν όλα. Ο σχεδιασμός του μικρο-μετατροπέα είναι ανώτερος επειδή η σκίαση επηρεάζει μόνο ένα πάνελ, αντί για όλα. Επιπλέον, εκπέμπουν ένα σήμα δεδομένων για παρακολούθηση Ιστού.

Πόσο ακριβό είναι και ποια είναι η απόδοση της επένδυσης;

Η απόδοση της επένδυσης είναι συνήθως 8% και τα συστήματα συνήθως χρηματοδοτούνται κατά 100%. Το σύστημα εξοφλείται μέσα σε 7-9 χρόνια. Το μέσο σύστημα 3Kw των ιδιοκτητών σπιτιού θα παράγει περίπου 3000 $ ετησίως ανάλογα με την τοποθεσία και τη σκιά. Ένα σύστημα 3Kw θα κοστίσει περίπου 25.000 $ για την εγκατάσταση ενός συστήματος κατασκευασμένο στο Οντάριο.

Πόσο χώρο πιάνει;

Συνήθως θα εγκαταστήσετε σε μια κεκλιμένη οροφή με νότιο προσανατολισμό, ωστόσο τα ΝΑ και ΝΔ λειτουργούν επίσης πολύ καλά. Θα θέλετε να εγκαταστήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα πάνελ, καθώς η προσθήκη στη σύμβαση αργότερα θα απαιτήσει επαναδιαπραγμάτευση του συμβολαίου σας.

Εάν είστε αγρότης με άφθονο χώρο, θα σκεφτόμουν ένα σύστημα παρακολούθησης. Είναι πιο ακριβά αλλά είναι και πιο αποτελεσματικά καθώς παρακολουθούν τον ήλιο.

Χρειάζεστε μια συγκεκριμένη στέγη ή δομή;

Η στέγη σας πρέπει να είναι υγιής. Ένας καλός αναλυτής θα ελέγξει τη στέγη σας από τη σοφίτα. Εάν έχετε πολλαπλούς έρπητα ζωστήρα, μπορεί να σας προτείνει την αντικατάσταση για να αποφύγετε την απεγκατάσταση και την επανεγκατάσταση των πάνελ σας αργότερα. Σημειώστε ότι τα πάνελ θα κάνουν τον έρπητα ζωστήρα σας να διαρκέσει περισσότερο.

Εάν η οροφή σας δεν φαίνεται υγιής, θα συνιστούσα έναν μηχανικό να την εξετάσει, ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσετε κάποιο καλύτερο στήριγμα, όπως μπλοκ μεταξύ των δοκών.

Μπορεί να εγκατασταθεί στο έδαφος;

Οπωσδήποτε, τα συστήματα επίγειας τοποθέτησης παρόμοια με τα συστήματα επίπεδης οροφής μπορούν να κατευθύνονται απευθείας νότια. Αυτά είναι συνήθως συστήματα τύπου έρματος που σημαίνει ότι οι τσιμεντόλιθοι συγκρατούν ένα σύστημα στερέωσης και τα πάνελ τοποθετούνται στην ιδανική γωνία. Τα συστήματα στερέωσης με πόλο παρακολούθησης είναι επίσης διαθέσιμα σε διάφορα μεγέθη έως 10 Kw ή περίπου 50 πάνελ.

Τι είδους συντήρηση χρειάζεται αυτό το σύστημα;

Η τυπική συντήρηση θα ήταν ένας έλεγχος μία φορά το χρόνο – ο καθαρισμός των πλαισίων, η βεβαιότητα ότι η καλωδίωση είναι καλή, το σφίξιμο των μπουλονιών κ.λπ. Εκτός από αυτό, χωρίς κινούμενα μέρη, το σύστημα είναι σχεδόν χωρίς συντήρηση.

Διατίθενται ανταλλακτικά ελεύθερα;

Αυτό εξαρτάται από πού τα αγοράσατε. Εάν έχετε αποφασίσει για προϊόντα κατασκευής του Οντάριο, τα οποία είναι υποχρεωτικά την επόμενη χρονιά, τότε τα ανταλλακτικά δεν θα είναι πρόβλημα.

Με τον όγκο της τεχνολογίας και της καινοτομίας που έρχεται κάθε χρόνο, πόσο καιρό πριν αυτό το σύστημα είναι ξεπερασμένο;

Διατηρούσα ένα ηλιακό εργαστήριο, ένα από τα μόλις 5 στον κόσμο. Πιστέψτε με, πρέπει να εμπιστεύεστε την τεχνολογία που έχει δοκιμαστεί και είναι αληθινή και χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 30 χρόνια. Το διαστημικό πρόγραμμα εξακολουθεί να εγκαθιστά ηλιακά κύτταρα πυριτίου σε διαστημικά σκάφη επειδή είναι αξιόπιστο και συμπαγές.

Οι νέες τεχνολογίες όπως τα ηλιακά κύτταρα λεπτής μεμβράνης βρίσκονται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο. Οι επιταχυνόμενες δοκιμές ζωής δείχνουν ότι η τεχνολογία λεπτής μεμβράνης δεν συμπαθεί τον ήλιο, αλλοιώνεται με γρήγορο ρυθμό όταν εκτίθεται στον ήλιο.

Και, τι συμβαίνει όταν ο ήλιος δεν λάμπει;

Λοιπόν, ακόμη και μια συννεφιασμένη μέρα θα παράγετε λίγο ηλεκτρισμό. Όταν σχεδιάζεται το σύστημα, υπολογίζεται η υποβάθμιση. Αυτό λαμβάνει υπόψη τις συννεφιασμένες μέρες, την ατμοσφαιρική ρύπανση, την απόδοση των μετατροπέων, τα κακά πουλιά, τη βρωμιά και τη σκόνη, το χιόνι και ούτω καθεξής. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνεται υπόψη η υποβάθμιση όταν εξετάζετε τους τελικούς πιθανούς αριθμούς παραγωγής σας.

Πόσα νοικοκυριά έχει εφοδιάσει το The Energy Store με ηλιακούς συλλέκτες – έχετε κάποια ανέκδοτα ή ιστορίες επιτυχίας;

Αυτό είναι πολύ νέο από τον περασμένο Οκτώβριο. Με τους συνεργάτες μας έχουμε εγκαταστήσει πάνω από 100 συστήματα μέχρι σήμερα, αλλά αυτή είναι μόνο η αρχή. Τώρα έχουμε πάνω από 30 αναλυτές σε όλο το Οντάριο και αναμένουμε να πουλήσουμε 500-1000 συστήματα το επόμενο έτος. Λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχουν 100.000 σπίτια που αναμένεται να εγκαταστήσουν ένα σύστημα, αναμένουμε να επεκταθούμε αρκετά γρήγορα. Ένα ανέκδοτο θα ήταν ότι όπου κι αν εγκαταστήσουμε ένα σύστημα, 5 ή 6 ιδιοκτήτες σπιτιού από τον ίδιο δρόμο ρωτούν για το σύστημα και πότε μπορούν να αποκτήσουν ένα!

Είναι οι κάτοικοι του Οντάριο και του Τοροτονίου πιο ανοιχτοί σε περιβαλλοντικές λύσεις που μπορεί να κοστίσουν λίγο περισσότερο βραχυπρόθεσμα;

Είμαστε όλοι μέρος του πλανήτη. Συνειδητοποιούμε σιγά σιγά την ανάγκη να αφαιρέσουμε τα ορυκτά καύσιμα και να αλλάξουμε την κοινωνία μας σε μια κοινωνία που θα συνεργάζεται με τη βιόσφαιρά μας. Πιστεύω ότι όλοι είναι τώρα πιο συνειδητοποιημένοι από ποτέ και ανοιχτοί σε επενδύσεις σε λύσεις που θα βελτιώσουν τον πλανήτη μας.

Πού μπορούν να πάνε οι ιδιοκτήτες σπιτιού για περισσότερες πληροφορίες;

Μπορείτε να μεταβείτε στην ιστοσελίδα μας όπου υπάρχουν πολλές πληροφορίες. Μπορείτε επίσης να Google microFIT και να δείτε τον ιστότοπο του OPA. Η Wikipedia δίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία του προγράμματος FIT.

http://www.theenergystore.caSource by Philip Ridge

Σχολιάστε