Τι χρειάζεται για να είσαι ιδιωτικός ερευνητής

Η ιδιωτική έρευνα ως επάγγελμα προσελκύει ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Πολλοί άνθρωποι που θέλουν να κερδίσουν επιπλέον προσπαθούν να είναι ιδιωτικοί ερευνητές. Πολλοί προέρχονται από διαφορετικούς τομείς της κοινωνίας που χρησιμοποιούν την τεχνογνωσία τους που χρειάζεται η επιχείρηση.

Οι εισερχόμενες επιχειρήσεις για τις εταιρείες έρευνας έχουν εκτοξευθεί με πολύ ελπιδοφόρες προβλέψεις. Αλλά οι διαγωνισμοί για όσους θέλουν να γίνουν PI είναι πιο σκληροί λόγω του αριθμού των υποψηφίων.

Τι κάνει το PI ελκυστική δουλειά

Πρακτικά όποιος έχει το ενδιαφέρον να πάει για ερευνητικές προκλήσεις μπορεί να προσπαθήσει. Το μόνο μεγάλο εμπόδιο για ένα άτομο μπορεί να είναι ένα παρελθόν ποινικό μητρώο. Η πλειονότητα του πληθυσμού θεωρείται ικανός να κάνει επιτήρηση.

Η ιδιωτική έρευνα μπορεί να είναι μια πολύ απαιτητική δουλειά. Χρειάζεται πολλή υπομονή για να ακολουθήσει κανείς τους οδηγούς και να συλλέξει δεδομένα που θα χρησιμοποιήσει για να λύσει μια υπόθεση. Οι περισσότεροι υποψήφιοι PI αγαπούν την πρόκληση της εργασίας και αυτό τους ενθαρρύνει να το δοκιμάσουν.

Θεωρείται επίσης πολύ ευαίσθητη δουλειά. Η γνώση των πιο οικείων μυστικών ατόμων, ζευγαριών ή επιχειρήσεων είναι μεγάλη ευθύνη.

Μπορεί να είναι μια προσοδοφόρα δουλειά που υπόσχεται μεγαλύτερο εισόδημα από το συνηθισμένο, ανάλογα με τον πελάτη που θα προσλάβει τις υπηρεσίες ιδιωτικής έρευνας. Ένας πελάτης διασημοτήτων εγγυάται σίγουρα μεγαλύτερο μισθό.

Τα καλύτερα χαρακτηριστικά ενός PI

Οι ιδιωτικοί ερευνητές παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην επίλυση μυστηρίων και υποθέσεων. Υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν έναν ιδιωτικό ερευνητή από το κανονικό πλήθος:

o Εξαιρετική Ανάλυση – Το PI συλλέγει πολλά στοιχεία. Από αυτή τη δεξαμενή αποδεικτικών στοιχείων πρέπει να καθορίσει ποια είναι χρήσιμα και ποια είναι σκουπίδια. Οι ενδείξεις θα συνδεθούν στη συνέχεια για να σχηματίσουν δυνητικούς πελάτες. Από αυτούς τους οδηγούς θα πρέπει να γίνουν παρακολούθηση μέχρι να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία για να σχηματιστεί ένα ακριβές και αξιόπιστο συμπέρασμα.

o Ιστορικό Εγκληματολογίας – αν και δεν είναι απαραίτητο, το υπόβαθρο στην Εγκληματολογία είναι πολύ χρήσιμο και μεγάλο πλεονέκτημα. Η γνώση των διαφορετικών τρόπων και της θέσπισης του εγκλήματος μπορεί να είναι χρήσιμη κατά την επίλυση υποθέσεων.

o Στρατιωτική θητεία – η υπηρεσία ενσταλάζει την πειθαρχία στους άνδρες που αποτελεί μέρος του χαρακτήρα που απαιτείται για να γίνει ένας καλός ιδιωτικός ερευνητής. Οι στρατιωτικοί εκπαιδεύονται επίσης να σκέφτονται και να ενεργούν με ακρίβεια σε δύσκολες καταστάσεις.

o Αστυνομία – πολλοί ιδιωτικοί ερευνητές προέρχονται από αυτόν τον πληθυσμό. Η εκπαίδευση στην αστυνομία αξίζει ένα εγγυημένο εισιτήριο για τη θέση εργασίας στο PI.

Το να είσαι εξουσιοδοτημένος ιδιωτικός ερευνητής περιλαμβάνει εκπαίδευση σε αναγνωρισμένη σχολή ιδιωτικών ερευνών και απόκτηση άδειας για PI.

Ένα άτομο που θέλει να είναι ιδιωτικός ερευνητής πρέπει να υποβληθεί σε κατάλληλη εκπαίδευση για να γνωρίζει τα βασικά σχετικά με την επιτήρηση. Υπάρχουν εντατικά μαθήματα κατάρτισης που περιλαμβάνουν προετοιμασία τόσο του σώματος όσο και του νου. Ένα άτομο πρέπει να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις σωματικές προκλήσεις και τις ψυχικές δοκιμασίες που απαιτεί η δουλειά.

Η αδειοδότηση για να είσαι ιδιωτικός ερευνητής εξαρτάται από τις κατευθυντήριες γραμμές κάθε πολιτείας. Υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές με τις οποίες πρέπει να συμμορφωθείτε για να γίνετε ιδιωτικός ερευνητής σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Ορισμένες πολιτείες ενδέχεται επίσης να καθορίσουν απαιτήσεις εκπαίδευσης για ιδιωτικές έρευνες.

Το να είσαι αδειούχος ιδιωτικός ερευνητής είναι ένα πράγμα, είναι μια άλλη πρόκληση να παραμείνετε στην επιχείρηση υπό την πίεση της επίλυσης υποθέσεων και των απειλών από ορισμένους ανθρώπους που μπορεί να μην τους αρέσει αυτό που κάνετε.Source by Benedict Yossarian

Σχολιάστε