Το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την εγκληματολογία υπολογιστών

Συνήθως, όταν οι άνθρωποι σκέφτονται εγκληματικές πράξεις, πηγαίνουν αμέσως σε πράγματα όπως εισβολές στο σπίτι, κλοπές αυτοκινήτων και ούτω καθεξής και ενώ αυτά είναι εγκλήματα, βλέπουμε τώρα ένα νέο είδος εγκληματικής ενέργειας που σχετίζεται με τους υπολογιστές και την τεχνολογία του Διαδικτύου. Δυστυχώς, το έγκλημα έχει αλλάξει και με τους υπολογιστές να αποτελούν μέρος των περισσότερων σπιτιών και επιχειρήσεων, είναι απολύτως λογικό τα εγκλήματα υπολογιστών να γίνονται πρόβλημα. Για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, τα κολέγια και τα πανεπιστήμια παρέχουν εκπαίδευση σε ιατροδικαστικά υπολογιστών. Με μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση, οι δυνατότητες για μια καταπληκτική καριέρα είναι πολύ υπαρκτές.

Εάν ενδιαφέρεστε για την επιβολή του νόμου ή την εγκληματολογία και σας αρέσει να εργάζεστε με υπολογιστές, ίσως η εκπαίδευση στην εγκληματολογία είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Επειδή αυτό έχει γίνει ένα τόσο αναπτυσσόμενο πεδίο, αυτός ο τύπος εκπαίδευσης είναι μια κοινή προσφορά στα περισσότερα σχολεία. Ως μέρος αυτής της εκπαίδευσης, θα μάθετε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για την έρευνα και την καταγραφή κρυφών δεδομένων, ώστε οι χάκερ και άλλοι εγκληματίες υπολογιστών να σταματήσουν. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας την εκπαίδευση εγκληματολογίας στον υπολογιστή σας, θα διαδραματίζατε σημαντικό ρόλο στο να δείτε αυτούς τους εγκληματίες να διώκονται ενώ παράλληλα θα βοηθούσατε τις εταιρείες να προστατεύουν τις ιδιόκτητες πληροφορίες που διατηρούνται σε υπολογιστές.

Θα ανακαλύψετε επίσης ότι η εκπαίδευση στην εγκληματολογία υπολογιστών είναι συναρπαστική και τα μαθήματα ποικίλλουν. Αυτός ο τύπος εκπαίδευσης θα σας δείξει τις κατάλληλες μεθόδους για την ανάκτηση δεδομένων, καθώς και τα διαγραμμένα ή κρυπτογραφημένα αρχεία σε έναν υπολογιστή. Άλλα πλεονεκτήματα της εκπαίδευσης σε εγκληματολογία υπολογιστών περιλαμβάνουν την ικανότητα αναγνώρισης οποιουδήποτε τύπου νόμιμης δραστηριότητας, ενώ χρησιμοποιεί μικρές υποδείξεις που ένας χάκερ άφησε κατά λάθος πίσω του στον σκληρό δίσκο. Για να κάνετε τη δουλειά σας, θα χρησιμοποιούσατε διάφορα εργαλεία και προγράμματα λογισμικού, που θα σας βοηθήσουν να βρείτε και να ανακτήσετε ζωτικά δεδομένα που θα μπορούσαν να χαθούν για πάντα χωρίς τη βοήθειά σας.

Καθώς κοιτάζετε διαφορετικά κολέγια και πανεπιστήμια όπου προσφέρεται εκπαίδευση σε ιατροδικαστική υπολογιστών, θα διαπιστώσετε ότι τα μαθήματα είναι σχεδόν τα ίδια, αλλά υπάρχουν μικρές διαφορές. Ακόμη και ο χρόνος που θα χρειαζόταν για να περάσετε από την εκπαίδευση στην ιατροδικαστική υπολογιστών μπορεί να είναι διαφορετικός μεταξύ κάθε σχολείου. Θυμηθείτε, εάν έχετε βαρεθεί να δουλεύετε σε αδιέξοδη δουλειά, η καριέρα στην ιατροδικαστική δεν είναι απλώς συναρπαστική, αλλά είναι επίσης μια πολύ ικανοποιητική εμπειρία. Ναι, η εκπαίδευση στην εγκληματολογία υπολογιστών απαιτεί χρόνο για να ολοκληρωθεί και θα χρειαστεί να παρακολουθήσετε ειδικά μαθήματα, αλλά στο τέλος, θα έχετε την ευκαιρία να βοηθήσετε στην καταπολέμηση της αυξανόμενης μάχης του εγκλήματος στους υπολογιστές.

Με την εκπαίδευση εγκληματολογίας υπολογιστών, πρέπει να ολοκληρωθούν πολλά διαφορετικά επίπεδα. Για τα βασικά επίπεδα, θα χρειαστείτε κάποιες γνώσεις σχετικά με το λειτουργικό σύστημα των Windows, ενώ κατανοείτε ότι αυτός ο τύπος εκπαίδευσης υπολογιστών είναι περισσότερο επιστήμη. Για μια σταδιοδρομία μέτριου επιπέδου, απαιτείται πτυχίο επιστήμης υπολογιστών, αλλά εάν σκοπεύετε να εργαστείτε σε μια δουλειά πιο βασικού τύπου, τότε αυτός ο τύπος πτυχίου μπορεί να μην είναι απαραίτητος. Από την άλλη πλευρά, εάν σκοπεύετε να μεταβείτε σε υψηλότερο επίπεδο για μια σταδιοδρομία εγκληματολογίας υπολογιστών, θα απαιτείται πρόσθετη εκπαίδευση εκτός από το πτυχίο της επιστήμης των υπολογιστών.

Αν και δεν απαιτείται πάντα, οι περισσότεροι άνθρωποι που αποφασίζουν να κάνουν καριέρα στην εγκληματολογία υπολογιστών θα έχουν εμπειρία διαχείρισης δικτύου, ασφάλειας πληροφοριών ή/και Windows. Η ουσία είναι ότι πρέπει να προσδιορίσετε τον τελικό σας στόχο, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς τον τύπο της εκπαίδευσης στην εγκληματολογία υπολογιστών που πρέπει να ολοκληρωθεί. Μόλις βγείτε από το σχολείο, το πιστοποιητικό ή το πτυχίο που αποκτήσατε θα σας πάρει πολύ δρόμο για μια ιατροδικαστική σταδιοδρομία υπολογιστών. Τέλος, για να διεξαγάγετε έρευνες μέσω υπολογιστή και ακόμη και να βοηθήσετε την επιβολή του νόμου με τη δίωξη εγκληματιών ηλεκτρονικών υπολογιστών, θα έχετε τα προσόντα και την εξουσιοδότηση.

Τα άτομα που περνούν από εκπαίδευση εγκληματολογίας υπολογιστών συνήθως εκπλήσσονται με το πόσες διαφορετικές επιλογές σταδιοδρομίας έχουν. Το καλύτερο από όλα είναι ότι η πλειοψηφία των σταδιοδρομιών είναι ασφαλής και η αμοιβή είναι μεγάλη. Στην πραγματικότητα, με το πτυχίο ή το πιστοποιητικό σας, θα έχετε λόγο στην εταιρεία στην οποία πηγαίνετε να εργαστείτε, είτε εντός των Ηνωμένων Πολιτειών είτε σε ξένη χώρα. Εξάλλου, κάθε εταιρεία, είτε μεγάλη είτε μικρή, εθνική ή διεθνής, και εταιρείες όλων των βιομηχανιών χρειάζονται προστασία από το έγκλημα ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Γνωρίζοντας ότι η εκπαίδευση σε ιατροδικαστική υπολογιστών θα προσφέρει μια ασφαλή σταδιοδρομία φέρνει ηρεμία. Αυτό σημαίνει αποφυγή απολύσεων και ευκαιρίες ανάπτυξης. Με την εκπαίδευση και τις γνώσεις σας, μπορείτε τώρα να κατευθυνθείτε στον πραγματικό κόσμο και να αξιοποιήσετε όλα όσα μάθατε. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι συχνά, μια καριέρα στην εγκληματολογία ηλεκτρονικών υπολογιστών περιλαμβάνει πολλές ώρες εργασίας, αλλά σε αντάλλαγμα, βοηθάς την εταιρεία στην οποία εργάζεσαι και κερδίζεις μια αίσθηση ικανοποίησης για μια καλή δουλειά στην καταπολέμηση του εγκλήματος στους υπολογιστές, κάτι που αξίζει τον κόπο. χρόνο και προσπάθεια.Source by Thomas Gershon

Σχολιάστε