Το Διαδίκτυο είναι ένα πολύ θορυβώδες μέρος και, δυστυχώς, δεν είναι ασφαλές!

Το Διαδίκτυο είναι ένα πολύ θορυβώδες μέρος και δυστυχώς, δεν είναι απαραίτητα ένα ασφαλές μέρος. Για παράδειγμα, τις προάλλες έλαβα μια ειδοποίηση μέσω email με το ακόλουθο μήνυμα, “Συγχαρητήρια! Η αίτησή σας για την υπηκοότητα των ΗΠΑ είναι έτοιμη να εγκριθεί. Έχετε την ευκαιρία να εξουσιοδοτηθείτε να ζήσετε και να εργαστείτε στις ΗΠΑ ως νόμιμος μόνιμος κάτοικος .” Το μήνυμα συνέχισε για να μου πει τι να κάνω μετά για να “ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής” και παρείχε έναν σύνδεσμο για να κάνω κλικ. Προφανώς μια δόλια προσπάθεια απόκτησης πληροφοριών, αλλά ένα τόσο απλό μήνυμα θα μπορούσε εύκολα να ερμηνευθεί ως έγκυρο από έναν μη πολίτη και να ενεργήσει με δυνητικά άσχημα αποτελέσματα.

Ομοίως, επικοινώνησε μαζί μου την περασμένη εβδομάδα ένα άτομο που μεταμφιέστηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος μεγάλης αμερικανικής τράπεζας. Τώρα αυτό το άτομο είχε μια νόμιμη σελίδα θαυμαστών με το σωστό όνομα και εικόνα του πραγματικού Διευθύνοντος Συμβούλου. Αλλά υπήρξαν μερικά δευτερεύοντα ζητήματα που σήκωσαν σημαίες για μένα.

Πρώτον, φυσικά, είναι το προφανές, “Γιατί ο Διευθύνων Σύμβουλος μιας μεγάλης, μεγάλης τράπεζας των ΗΠΑ θα με ζητούσε απευθείας στο Facebook; Στη συνέχεια, αυτό το άτομο δεν είχε φίλους.

Δεν υπάρχουν φίλοι; Ουάου ο διευθύνων σύμβουλος μιας μεγάλης τράπεζας δεν έχει φίλους. Πραγματικά? Στη συνέχεια, λαμβάνω ένα μήνυμα ότι είναι χαρούμενη που είμαστε πλέον καλοί φίλοι επειδή έχουμε ένα σημαντικό επιχειρηματικό θέμα να συζητήσουμε. Πραγματικά? Δεν αστειεύομαι? Σαφώς τα αγγλικά δεν ήταν η βασική γλώσσα αυτού του μασκαρέ. Ποιος ξέρει πού θα οδηγούσε αυτή η συζήτηση. Δεν ξέρω γιατί έκανα αναφορά στη σελίδα στο Facebook και δεν άργησε να κατέβει.

Όσοι από εμάς ασχολούμαστε με οποιοδήποτε είδος επιχείρησης κηρύττουμε ότι οι άνθρωποι συναλλάσσονται με άτομα που γνωρίζουν, τους αρέσουν και τους εμπιστεύονται. Περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να αντιμετωπίζουμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον τρόπο που προοριζόταν να χρησιμοποιηθούν: κοινωνικά και να κάνετε φίλους με άτομα πριν κάνετε κλικ σε συνδέσμους. Υπάρχει ένα τέτοιο φεστιβάλ ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που συμβαίνει εκεί έξω και κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να τον οδηγήσει ένας σύνδεσμος.

Αν μια ευκαιρία ακούγεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, μάλλον είναι. Μην κάνετε κλικ στον σύνδεσμο. Γνωρίστε το άτομο. Είναι αληθινά; Μπορείτε να τους εμπιστευτείτε;

Υπάρχουν ξεκάθαρα απομιμήσεις και απάτες που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα και εάν κάνετε κλικ σε συνδέσμους από άγνωστες πηγές, βάζετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο. Ας είναι λοιπόν η προφύλαξη η λέξη της ημέρας. Μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους από άγνωστες πηγές και μην στέλνετε συνδέσμους σε άτομα εκτός εάν τους ζητήσουν και συμφωνήσουν ότι θέλουν τον σύνδεσμο.

Χρησιμοποιήστε τα κοινωνικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάντε φίλους, γνωρίστε άτομα, δώστε τους την ευκαιρία να σας γνωρίσουν, να σας αρέσουν και να σας εμπιστευτούν και, όταν χρειάζεται, κάντε την επιχειρηματική συζήτηση εκτός σύνδεσης.Source by Len Mooney

Σχολιάστε