Το σώμα σας μιλάει πάντα σε εσάς. Ακούς?

Το Σώμα Είναι Ανιδιοτελές

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ακούσατε το σώμα σας να μιλάει; Δεν εννοώ κυριολεκτικά, αλλά μέσω αισθήσεων, παρορμήσεων ή διαισθητικής καθοδήγησης. Για παράδειγμα, γνωρίζετε τις ανεπαίσθητες αλλαγές στο σώμα σας από καιρό σε καιρό; Πώς αντιμετωπίζετε το σώμα σας γενικά; Με συμπόνια, φροντίδα ή με περιφρόνηση; Δεν έχει να κάνει με το να σας κάνει να νιώθετε ένοχοι, αλλά να σας βοηθήσουμε να προσδιορίσετε την κυρίαρχη σχέση σας με το σώμα σας.

Το σώμα μας μας παρέχει συνεχώς μέσα από την αναπνοή και τους χτύπους της καρδιάς μας. Αυτές οι διαδικασίες συμβαίνουν ακούραστα και αβίαστα, χωρίς να λαμβάνουν οδηγίες από έξω από εμάς. Είναι ακριβείς και λειτουργούν όπως προβλέπεται, ανεξάρτητα από το αν κοιμόμαστε ή είμαστε ξύπνιοι. Το σώμα δίνει τόσα πολλά από τον εαυτό του, χωρίς να ζητά τίποτα σε αντάλλαγμα. Το δώρο μας στο σώμα μας είναι να το αγαπάμε και να το θρέφουμε με τον ίδιο τρόπο που θα κάναμε ένα παιδί ή ένα αγαπημένο μας πρόσωπο. Περιλαμβάνει να το αντιμετωπίζουμε με καλοσύνη για να δείξουμε πόσο φροντίζουμε το σώμα μας.

Για παράδειγμα, έχετε σκεφτεί ποτέ την πολυπλοκότητα της έμφυτης σοφίας του σώματός σας; Την επόμενη φορά που θα διαλογιστείτε, σας προσκαλώ να συντονιστείτε στην αναπνοή σας και να παρατηρήσετε ότι είναι σταθερή χωρίς να σταματήσετε ποτέ να ξεκουράζεστε. Δεν σταματά όταν κοιμάστε, ούτε όταν κάνετε ντους ή περπατάτε. Η αναπνοή σας παρέχει πλούσιο οξυγόνο για να θρέφει κάθε κύτταρο στο σώμα σας όλη την ώρα. Συμβαίνει χωρίς προσπάθεια από μέρους σας. Μερικές φορές, το σώμα μπορεί να λειτουργεί ακανόνιστα, αλλά ακόμα και τότε, εξακολουθεί να προσπαθεί να διορθωθεί και να καλύψει τις ανάγκες σας. Επομένως, το σώμα είναι ανιδιοτελές και δίνει τον εαυτό του άνευ όρων.

Ακούστε το σώμα σας

Ακολουθεί μια ιδέα που πρέπει να σκεφτείτε: το σώμα σας σας μιλάει με σιγανούς ψιθύρους, κάτι που απαιτεί εκμάθηση της γλώσσας με την οποία επικοινωνεί. Για το λόγο αυτό, πρέπει να αναπτύξουμε μια ισχυρή σχέση με το σώμα μας και να μην απορρίπτουμε τα σήματα που λαμβάνουμε. Ομολογώ, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι λέει το σώμα μας μερικές φορές, ειδικά αν ζούμε μια ζωή με γρήγορους ρυθμούς. Αλλά αυτό μπορεί να είναι ένα κάλεσμα να επιβραδύνουμε και να συνδεόμαστε με το σώμα μας πιο συχνά, για να ακούμε τις ήσυχες διαισθητικές παρορμήσεις. Απαιτεί να αντιλαμβάνεσαι τις αισθήσεις και τα μηνύματα που στέλνει το σώμα και να τα ακούς με ανοιχτό πνεύμα. Για παράδειγμα, εάν βρίσκεστε σε ένα πολυσύχναστο μέρος και περιτριγυρίζεστε από άγνωστα άτομα, μπορεί να έχετε πονοκέφαλο. Αντί να το απορρίψετε ή να κατηγορήσετε το σώμα σας ότι είναι ευαίσθητο, ακούστε τι προσπαθεί να σας πει ο πονοκέφαλος. Ίσως είναι σημάδι ότι το σώμα σας αισθάνεται άβολα να βρίσκεται σε ένα άγνωστο περιβάλλον; Σας ειδοποιεί για άγχος, δυσφορία ή κάτι άλλο; Ακούστε και συντονιστείτε χωρίς κρίση.

Υπάρχει ένα ρητό που λέει: «Αν ακούς το σώμα σου όταν ψιθυρίζει, δεν θα χρειαστεί να το ακούσεις να ουρλιάζει». Η υποκείμενη έννοια εδώ είναι ότι το σώμα επικοινωνεί με ήρεμους τόνους. Εάν απορρίψουμε τα μηνύματα, το σώμα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να τραβήξει την προσοχή μας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πόνο, ασθένεια ή ασθένεια. Ομοίως, πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας χρησιμοποιούν φορητές συσκευές που αναμεταδίδουν δεδομένα για την απόδοση του σώματός τους. Ωστόσο, είναι περιορισμένα στο βαθμό που δεν μπορούν να πουν τι αισθάνεται το σώμα. Αυτό συμβαίνει γιατί το σώμα αντιλαμβάνεται τα συναισθήματα πολύ πριν προλάβει ο εγκέφαλος να τα καταγράψει. Έχει ένα ενεργειακό πεδίο, το οποίο μπορεί να συλλάβει ανεπαίσθητες αλλαγές στο περιβάλλον μας και να μας το επικοινωνήσει.

Πώς αισθάνεστε για αυτό μέχρι στιγμής; Μπορείτε να δείτε ότι το να συντονιστείτε με το σώμα σας είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας; Ενθαρρύνει μια αμφίδρομη σχέση επειδή του δίνεις αυτό που χρειάζεται. Για παράδειγμα, μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι, αλλά αποφασίστε να συνεχίσετε τη δουλειά σας μέχρι να εξαντληθείτε. Ωστόσο, συντονίζοντας τη σοφία του σώματός σας, παίρνετε έναν μικρό υπνάκο και επιστρέφετε στη δουλειά σας νιώθοντας ξεκούραστος. Ναι, συμφωνώ, μερικές φορές πλημμυρίζουμε από τις πιέσεις για να κάνουμε τα πράγματα. Αλλά σας προσκαλώ να παρατηρήσετε εάν δημιουργείτε χρόνο για να ακούσετε τις ανάγκες του σώματός σας.

Το σώμα σας γνωρίζει την αλήθεια

Εξασκηθείτε στην τέχνη του να ακούτε το σώμα σας. Μιλήστε του συχνά και ενημερώστε του ότι είστε ευγνώμονες για την ακούραστη δουλειά που επιτελεί. Δεν είναι τόσο τρελό όσο ακούγεται. Για παράδειγμα, γνωρίζω ανθρώπους που μιλούν με τα φυτά τους, τα οποία αναπτύσσονται και ευδοκιμούν. Δεν έχω αποδείξεις εάν η συζήτηση με φυτά λειτουργεί πραγματικά. Ωστόσο, το να ευχαριστείτε το σώμα σας για τη συνεχή δουλειά που εκτελεί είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα για να αναπτύξετε μια ισχυρότερη σύνδεση. Εξάλλου, το σώμα σας είναι ένα δοχείο για την εμπειρία της ζωής σας. Κρατάει όλα τα συναισθήματα, τις πληγές και τα τραύματα σας. Επομένως, πρέπει να ακούμε το σώμα όταν μιλάει, γιατί μπορεί να υπάρχουν σημαντικά μηνύματα που θέλει να μεταφέρει.

Για να το θέσω αλλιώς: το σώμα κρατά την αλήθεια γιατί αν είμαστε προσεκτικοί, θα μας δείξει πώς νιώθουμε πραγματικά. Αυτό είναι όπου ο ενσυνείδητος διαλογισμός μπορεί να μας βοηθήσει να εμβαθύνουμε σε αυτήν την πρακτική. Περιλαμβάνει να καθόμαστε στη σιωπή, να συντονιστούμε με την αναπνοή μας και να φέρουμε την επίγνωσή μας σε περιοχές του σώματός μας. Αυτή είναι μια πρακτική που προτείνω όταν εργάζεστε με πελάτες καθοδήγησης για πρώτη φορά. Τους προσκαλώ να δημιουργήσουν ένα τελετουργικό, ξεκινώντας με τρία λεπτά διαλογισμού και επεκτείνοντας τον χρόνο σταδιακά. Δεν χρειάζεται να γίνει αγγαρεία, αλλά κάτι που θα έρθουν να απολαύσουν. Εξάλλου, ξοδεύουμε τόσο πολύ χρόνο για να συντηρούμε, να καθαρίζουμε και να φτιάχνουμε το σώμα μας μέσω της περιποίησης. Έτσι, είναι λογικό να προσθέτουμε 5 ή 10 λεπτά στη μέρα μας για να είμαστε στη σιωπή. Παρατηρούμε απλώς την αναπνοή και τις αισθήσεις που εμφανίζονται στο σώμα. Συντονιζόμαστε σε τυχόν συναισθηματικές διαταραχές και τις καλωσορίζουμε χωρίς να προσπαθούμε να τις ελέγξουμε ή να τις απωθήσουμε. Στη συνέχεια, τους καλούμε να είναι παρόντες και να ακούσουν τα μηνύματα που προσπαθούν να περάσουν.

Στους κύκλους ενσυνειδητότητας, είναι γνωστό ότι το σώμα βρίσκεται πάντα στην παρούσα στιγμή, ωστόσο το μυαλό μας έχει κολλήσει στο παρελθόν ή ανησυχεί για το μέλλον. Όταν ασχολούμαστε με την αναπνοή μας και συναντάμε τις αισθήσεις του σώματος, είμαστε αγκυροβολημένοι στην παρούσα στιγμή. Είμαστε σε αρμονία με το μυαλό και το σώμα μας και γινόμαστε ένα στην επίγνωση. Έτσι, η πρακτική σας τις επόμενες εβδομάδες είναι να συντονιστείτε με τη σοφία του σώματός σας. Δείτε αν μπορείτε να αναγνωρίσετε τις παρορμήσεις που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Χρησιμοποιήστε ένα ημερολόγιο ή ημερολόγιο για να καταγράψετε τις εμπειρίες σας και να δείτε αν μπορείτε να τις κατανοήσετε. Αναζητήστε ένα μοτίβο ή ένα θέμα με τις αισθήσεις. Για παράδειγμα, μπορεί να παρατηρήσετε περισσότερη ένταση και άγχος κατά τη διάρκεια της εργάσιμης εβδομάδας και λιγότερο τα Σαββατοκύριακα. Σημειώστε το στο ημερολόγιό σας και δημιουργήστε περισσότερο χώρο ώστε το σώμα σας να είναι ήρεμο. Άλλωστε, αν το σώμα μας πάντα μας μιλάει και δεν ακούμε, τελικά θα το ακούσουμε να ουρλιάζει και μέχρι τότε μπορεί να είναι πολύ αργά.Source by Tony Fahkry

Σχολιάστε