Τυπική ιδιοσυγκρασία φυλής σκύλων Schnauzer, θέματα υγείας, περιποίηση και συνθήκες διαβίωσης

Ιδιοσυγκρασία: Αυτός είναι ένας έξυπνος σκύλος που θα γίνει ένα υπέροχο πιστό μέλος της οικογένειας. Το Standard Schnauzer έχει καλά ένστικτα φύλαξης και προστατεύει την οικογένεια και το σπίτι. Εκπαιδεύονται εύκολα και είναι καλοί με τα παιδιά. Πρέπει να είστε καλός αρχηγός αγέλης για αυτή τη φυλή και μπορεί να γίνει ισχυρή θέληση. Το να είναι συνεπής και σταθερός με την εκπαίδευσή του θα βοηθήσει αυτόν τον σκύλο να είναι ένας καλός ισορροπημένος σκύλος. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ενέργεια και χρειάζονται καλούς καθημερινούς περιπάτους και προπόνηση.

Ο σκύλος Standard Schnauzer θα λατρέψει τα σύγχρονα αθλήματα για σκύλους, όπως την υπακοή, την ευκινησία, το Disc dog και το Flyball, καθώς και την άσκηση των ενστίκτων της βοσκής. Βαθμολογούνται στην 18η από τις 80 ράτσες για την ευφυΐα τους στο βιβλίο The Intelligence of Dogs του Stanley Coren. Αυτός είναι ένας σκύλος που θα του αρέσει να μαθαίνει και θα πρέπει να χρησιμοποιεί καθημερινά την πνευματική και σωματική του ενέργεια. Πρέπει να υπάρχουν σταθερές κατευθυντήριες γραμμές για να βοηθήσουν τον σκύλο να ακολουθήσει και αυτό μπορεί να σταματήσει τις πράξεις αφοβίας, να γίνει εκούσιος και απαιτητικός. Η καλή κοινωνικοποίηση αυτού του σκύλου ως κουταβιού θα τον βοηθήσει να είναι ισορροπημένος.

Θέματα υγείας: Το Standard Schnauzer έχει λίγα προβλήματα υγείας. Είναι επιρρεπείς σε Δυσπλασία Ισχίου και σε ορισμένες γραμμές όγκους. Όπως συμβαίνει με κάθε σκύλο, είναι πολύ σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι είναι ενημερωμένοι σχετικά με όλους τους εμβολιασμούς, την αποπαρασιτίωση και τα προληπτικά φάρμακα για τα σκουλήκια της καρδιάς. Προτείνεται επίσης από την πλειοψηφία των αδειοδοτημένων κτηνιάτρων να παίρνετε το κουτάβι ή τον σκύλο σας για έλεγχο τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.

Περιποίηση: Αυτά τα σκυλιά χρειάζονται περιποίηση, καθώς το μαλακό υπόστρωμα μπορεί να γίνει ματ, επομένως απαιτείται καθημερινό βούρτσισμα. Θα χρειαστούν κοπή δύο φορές το χρόνο. Το πρόσωπο θα χρειαστεί καθαρισμό μετά τα γεύματα. Αυτός είναι ένας σκύλος με χαμηλή αποβολή.

Συνθήκες διαβίωσης: Αυτός είναι ένας καλός σκύλος για ζωή σε διαμέρισμα, εάν του δίνεται αρκετή πνευματική και σωματική άσκηση καθημερινά. Το Standard Schnauzer μπορεί να ζήσει χωρίς κήπο.Source by Scott Allan Lipe

Σχολιάστε