Χρειάζεται ο αριθμός USDOT του My Pressure Washing Business Rig;

Όταν πρωτοήρθα στη βιομηχανία πλύσης υπό πίεση, έφευγα για περισσότερα από είκοσι χρόνια ως εμπορικός οδηγός. Σκεφτόμουν πόσο ωραίο θα ήταν να είμαι απαλλαγμένος από όλους εκείνους τους κανονισμούς μεταφοράς οχημάτων που ήταν ένα τόσο αιχμηρό μέρος της καριέρας μου.

Δεν θα μπορούσα να κάνω περισσότερο λάθος. Λίγο καιρό μετά την έναρξη, έκανα έναν καθαρισμό κατοικιών για έναν αξιωματικό επιβολής του νόμου. Καθώς κυλούσα τον εύκαμπτο σωλήνα μετά το τέλος, με ρώτησε πόσο ζύγιζε το φορτηγό και το ρυμουλκούμενο μου.

«Δεν ξέρω, πήρα άδεια για επιπλέον χωρητικότητα για να μην είμαι υπέρβαρος», ήταν η εύκολη απάντησή μου. Ήμουν παράλογα περήφανος που αφιέρωσα χρόνο και έκανα προσπάθεια να μην εξαπατήσω την αδειοδότηση και τα αναμενόμενα όρια βάρους μου.

“Πού είναι ο αριθμός DOT σας;” ήταν η επόμενη εύκολη ερώτηση του.

Εγώ, όπως πολλοί άλλοι πάροχοι υπηρεσιών πλύσης υπό πίεση στην περιοχή μου, δεν είχα καν σκεφτεί αυτή τη βασική απαίτηση για τη λειτουργία επαγγελματικών οχημάτων. Μετά από πρόστιμο 100 $, φρόντισα να διορθώσω την κατάσταση. Πήρα τον αριθμό DOT μου.

Το να προσπαθήσω να αποφασίσω εάν χρειάζεστε ή όχι αριθμό DOT μπορεί να είναι μια δύσκολη ερώτηση και υπάρχουν ορισμένες ειδικές απαιτήσεις της κατάστασης που πρέπει να γνωρίζετε, αλλά ο πελάτης μου είπε ότι είναι πολύ βασικό, “Εάν έχετε φορτηγό ή ρυμουλκούμενο με εταιρικά σήματα , και/ή ένα τρέιλερ με περισσότερους από έναν άξονες, θα σας γράψω ένα εισιτήριο εάν δεν έχετε αριθμό USDOT.”

Μπορείτε να βρείτε τις πραγματικές απαιτήσεις στον ιστότοπο του Υπουργείου Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών. Υπάρχει ένας μεγάλος όγκος πληροφοριών εκεί και πόροι που βοηθούν στην κατανόηση όλων. Υπάρχει ακόμη και ένα διαδικτυακό ερωτηματολόγιο για να σας βοηθήσει καθώς προσπαθείτε να προσδιορίσετε εάν απαιτείται ή όχι να έχετε τον αριθμό DOT στην αρχή.

Οι απαιτήσεις είναι αρκετά βασικές και είναι οι εξής. Χρειάζεστε έναν αριθμό USDOT εάν:

o Χειριστείτε οχήματα που είναι πάνω από 10.000 λίβρες,

o Μεταφορά μεταξύ 9 και 15 επιβατών (συμπεριλαμβανομένου του οδηγού) για αποζημίωση,

o Μεταφορά 16 ή περισσότερων επιβατών, ή

o Μεταφορά επικίνδυνων υλικών στο διακρατικό εμπόριο.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι από τη στιγμή που έχετε έναν αριθμό USDOT, υπάρχουν ορισμένες απαιτήσεις τήρησης αρχείων που συνδυάζονται με αυτόν. Για παράδειγμα, εάν μεταφέρετε hazmat, όπως υποχλωριώδες νάτριο σε μεγάλες ποσότητες, ή εύφλεκτα υγρά όπως το καύσιμο της μηχανής σας και μια εφεδρική δεξαμενή καυσίμου ή δύο, θα πρέπει να το σημειώσετε. Θα πρέπει επίσης να εγγραφείτε ως μεταφορέας HAZMAT και να διατηρείτε αρχεία με τα υλικά και τις μεταφερόμενες ποσότητες. Θα πρέπει να εφαρμόσετε ένα πρόγραμμα ασφαλείας και ένα αρχείο προσόντων οδηγού, καθώς και αρχεία των αρχείων των ωρών υπηρεσίας του οδηγού σας.

Αυτό ακούγεται σαν μια μεγάλη γραφειοκρατία, αλλά είναι αυτό που απαιτείται για να είναι νόμιμο επιχείρηση πλύσης υπό πίεση που χειρίζεται μηχανήματα που εμπίπτουν στις ρυθμιζόμενες οδηγίες του Υπουργείου Μεταφορών. Είναι ένα κόστος της επιχειρηματικής δραστηριότητας και πρέπει να αποτελεί μέρος του επιχειρηματικού σας σχεδίου. Είναι χρήσιμο να θυμάστε ότι αυτές οι εγγραφές είναι σχετικά απλές και μπορούν να βασίζονται σε αρχεία που ήδη διατηρείτε.

Από την πείρα μου, οι κανονισμοί ασφαλείας οχημάτων μεταφοράς είναι ανοιχτοί σε διάφορες ερμηνείες, επομένως είναι πιθανώς καλή ιδέα να επικοινωνήσετε με το DOT της πολιτείας σας καθώς και με το τοπικό τμήμα επιβολής του φορέα στην πολιτεία σας. Υποτίθεται ότι έχουν τις τρέχουσες πληροφορίες που είναι απαραίτητες για να σας βοηθήσουν να παραμείνετε συμμορφωμένοι. Ο ιστότοπος USDOT έχει συνδέσμους προς όλους τους κρατικούς ιστότοπους DOT.

Και πάλι, οι πληροφορίες μπορεί να είναι αντιφατικές, οπότε βρείτε τους πιο ενημερωμένους ανθρώπους που μπορείτε, τα πρόστιμα αυξάνονται κατακόρυφα από τα ασήμαντα εκατό δολάρια μου. Μην στοιχηματίζετε την εταιρεία στη λέξη κάποιου λειτουργού, κάντε τις ερωτήσεις που χρειάζεστε, για να λάβετε τις σαφέστερες δυνατές απαντήσεις.Source by Ken Fenner

Σχολιάστε