10 κορυφαία εργαλεία για προγραμματιστές εφαρμογών Java

Προς το παρόν, η Java είναι πιο δημοφιλής από άλλες γλώσσες προγραμματισμού. Είναι επίσης μια γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιείται ευρέως από προγραμματιστές για τη δημιουργία εφαρμογών γραφικού περιβάλλοντος εργασίας για επιτραπέζιους υπολογιστές, διαδικτυακών εφαρμογών, υπηρεσιών web και εφαρμογών για κινητά. Αλλά οι προγραμματιστές εξακολουθούν να χρειάζονται ισχυρά πλαίσια, IDE και εργαλεία ανάπτυξης για να γράφουν τις εφαρμογές σε Java γρήγορα και αποτελεσματικά. Κάθε προγραμματιστής έχει επίσης την επιλογή να επιλέξει από πολλά πλαίσια Java, IDE και εργαλεία ανάπτυξης σύμφωνα με τις συγκεκριμένες ανάγκες του.

Επισκόπηση 10 ευρέως χρησιμοποιούμενων πλαισίων Java, IDE και εργαλείων ανάπτυξης

1) Άνοιξη MVC

Το Spring είναι ένα από τα ώριμα και δημοφιλή διαδικτυακά πλαίσια Java που είναι διαθέσιμα στην αγορά. Εκτός από την υποστήριξη του παραδείγματος ανάπτυξης λογισμικού μοντέλου προβολής-ελεγκτή (MVC), το Spring απλοποιεί επίσης κοινές εργασίες προγραμματισμού όπως η ενοποίηση βάσεων δεδομένων, η δημιουργία υπηρεσιών web και η ασφάλεια. Οι προγραμματιστές έχουν επίσης την επιλογή να χρησιμοποιήσουν το Spring Boot για τη δημιουργία εφαρμογών ιστού Java που μπορούν να αναπτυχθούν χωρίς να ασχολούνται χωρίς πολύπλοκες διαμορφώσεις XML. Επιπλέον, το Spring Boot συνοδεύεται από μια σειρά από λειτουργίες έτοιμες για παραγωγή, όπως ελέγχους υγείας, μετρήσεις και εξωτερικευμένη διαμόρφωση. Η πιο πρόσφατη έκδοση του πλαισίου συνοδεύεται περαιτέρω με ένα εργαλείο γραμμής εντολών που επιτρέπει στους προγραμματιστές να εκτελούν σενάρια Groovy και να πρωτοτυπούν γρήγορα την εφαρμογή Ιστού χρησιμοποιώντας το Spring.

2) JavaServer Faces Technology (JSF)

Η Oracle έχει αναπτύξει την τεχνολογία JavaServer Faces Technology (JSF) ως το επίσημο πλαίσιο web Java EE. Το πλαίσιο που αναπτύχθηκε μέσω της διαδικασίας κοινότητας Java βοηθά τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν γρήγορα διεπαφές χρήστη από την πλευρά του διακομιστή. Επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν ιστοσελίδες γρήγορα διατηρώντας το επίπεδο παρουσίασης ξεχωριστό από τη λογική της εφαρμογής. Οι προγραμματιστές μπορούν ακόμη και να χρησιμοποιήσουν τις ετικέτες στοιχείων διεπαφής χρήστη JavaServer Faces για να συνδέσουν τη λογική της εφαρμογής και τα επίπεδα παρουσίασης του έργου χωρίς να γράψουν πρόσθετο κώδικα. Τα μέλη της κοινότητας παρέχουν επίσης τακτικά νέα JavaServer Faces API για να απλοποιήσουν τη διαδικασία ανάπτυξης εφαρμογών ιστού Java.

3) Vaadin

Το Vaadin διευκολύνει τους προγραμματιστές να γράφουν στοιχεία από την πλευρά του διακομιστή εφαρμογών web μιας σελίδας σε Java. Οι προγραμματιστές μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το Vaadin για να αναπτύξουν διεπαφές ιστού με HTML. Μπορούν περαιτέρω να επωφεληθούν από τα ισχυρά στοιχεία Vaadin που περιέχουν μια ποικιλία προσαρμοσμένων στοιχείων HTML για επιχειρηματικές εφαρμογές. Μπορούν ακόμη και να χρησιμοποιήσουν στοιχεία όπως γραφήματα, πλέγματα δεδομένων και σύνθετο πλαίσιο για να επεκτείνουν τη βιβλιοθήκη Google Polymer. Τα εργαλεία που παρέχονται από το Vaadin Pro βοηθούν περαιτέρω τους προγραμματιστές να κάνουν τις εφαρμογές Ιστού τους πιο διαδραστικές και φιλικές προς τα κινητά, παράλληλα με τη σημαντική μείωση του χρόνου κωδικοποίησης.

4) Google Web Toolkit (GWT)

Η εργαλειοθήκη ιστού από την Google βοηθά τους προγραμματιστές να κάνουν τις εφαρμογές Ιστού πιο ανταποκρινόμενες με τη μεταγλώττιση του κώδικα Java σε JavaScript. Καθώς η JavaScript υποστηρίζεται από κάθε σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης ιστού, η συλλογή βελτιώνει την προσβασιμότητα και την απόδοση του ιστότοπου. Το GWD SDK περιλαμβάνει έναν μεταγλωττιστή και έναν διακομιστή ανάπτυξης, μαζί με βασικά Java API και γραφικά στοιχεία. Αυτά τα στοιχεία επιτρέπουν στους προγραμματιστές να γράφουν εφαρμογές από την πλευρά του πελάτη σε Java και στη συνέχεια να αναπτύσσουν τον κώδικα διεπαφής ως JavaScript. Ταυτόχρονα, ο μεταγλωττιστής GWT βελτιστοποιεί τη βάση κώδικα αφαιρώντας τον νεκρό κώδικα και μειώνοντας τα σημεία συμφόρησης στην απόδοση.

5) Δισκοπότηρα

Το Grails είναι μια έκδοση της πλατφόρμας Ruby on Rails για Java γραμμένη στη γλώσσα προγραμματισμού Groovy. Οι προγραμματιστές μπορούν να ενσωματώσουν τα Grails απρόσκοπτα με την Java Virtual Machine (JVM). Έχουν επίσης την επιλογή να επεκτείνουν και να βελτιώσουν το πλαίσιο είτε δημιουργώντας προσαρμοσμένα πρόσθετα είτε χρησιμοποιώντας υπάρχοντα πρόσθετα. Ταυτόχρονα, μπορούν επίσης να επωφεληθούν από πολλές προηγμένες δυνατότητες που παρέχονται από το πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης NoSQL, του ενσωματωμένου ORM, του ασύγχρονου προγραμματισμού και του μεταπρογραμματισμού σε χρόνο μεταγλώττισης. Οι χρήστες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από γλώσσες που αφορούν συγκεκριμένους τομείς για να πραγματοποιήσουν αναζήτηση, επικύρωση και απόδοση σήμανσης.

6) Play Framework

Εκτός από το ότι είναι ένα πλαίσιο ιστού MVC, το Play έχει επίσης σχεδιαστεί με δυνατότητες για την απλοποίηση της ανάπτυξης υπηρεσιών web. Το πλαίσιο υποστηρίζει περαιτέρω πολλές γλώσσες προγραμματισμού που βασίζονται σε JVM, συμπεριλαμβανομένων των Java και Scala. Δυνατότητες όπως οι υπηρεσίες χωρίς πολιτεία και οι ασύγχρονες εισόδους/εξόδους κάνουν το Play διαφορετικό από άλλα πλαίσια web Java. Οι χρήστες μπορούν περαιτέρω να επωφεληθούν από τη δυνατότητα ανανέωσης κώδικα του πλαισίου για να ελέγξουν τον αντίκτυπο των αλλαγών που έγιναν στον κώδικα αμέσως χωρίς να ανακατασκευάσουν ή να επανεκκινήσουν ολόκληρο το έργο. Το Play επιτρέπει περαιτέρω στους προγραμματιστές να επωφεληθούν από μια μεγάλη ποικιλία προσθηκών, εργαλείων δοκιμής και IDE, ενώ βοηθά τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν επεκτάσιμες εφαρμογές Ιστού.

7) Dropwizard

Ως ένα σύγχρονο και ελαφρύ πλαίσιο, το Dropwizard βοηθά τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν εφαρμογές ιστού Java και υπηρεσίες web. Επικεντρώνεται περαιτέρω στην κόλλα μεταξύ των διαφόρων στοιχείων για να παρέχει μια ολοκληρωμένη εμπειρία ανάπτυξης στους προγραμματιστές. Η τελευταία έκδοση του Dropwizard εκμεταλλεύεται περαιτέρω τις νέες δυνατότητες που περιλαμβάνονται στην Java 8 για να βελτιώσει τη συμβατότητα και την ασφάλεια της εφαρμογής. Επιτρέπει περαιτέρω στους προγραμματιστές να παρακολουθούν και να αξιολογούν τη συμπεριφορά του κώδικα στο περιβάλλον παραγωγής χρησιμοποιώντας βιβλιοθήκες Metric.

8) Εκλειψη

Το ανοιχτού κώδικα IDE είναι γραμμένο σε Java και έχει σχεδιαστεί με δυνατότητες για την απλοποίηση της ανάπτυξης μιας ποικιλίας εφαρμογών Java. Υποστηρίζει μεγάλες πλατφόρμες όπως τα Windows, το Linux και το OS X. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να προσαρμόσουν το Eclipse σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες τους χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα προσθηκών και επεκτάσεων. Μπορούν ακόμη και να χρησιμοποιήσουν ένα σύνολο χρήσιμων λειτουργιών που παρέχονται από το Eclipse, συμπεριλαμβανομένων των Windows Builder, XML Editors and Tools, Maven Integration, Git Team Provider, Mylyn Task List και Code Recommenders Developer Tools.

9) NetBeans

Το ανοιχτού κώδικα IDE είναι γραμμένο σε Java και επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές για υπολογιστές, ιστό και για κινητά με Java. Εκτός από το ότι είναι cross-platform, το NetBeans υποστηρίζει επίσης μια σειρά από γλώσσες προγραμματισμού εκτός από την Java. Οι χρήστες μπορούν περαιτέρω να δημιουργήσουν μια ποικιλία εφαρμογών Java αποτελεσματικά, αξιοποιώντας τις ισχυρές δυνατότητες που παρέχει η NetBeans, όπως γρήγορη και έξυπνη επεξεργασία κώδικα, εργαλεία ανάπτυξης GUI, εργαλεία στατικής ανάλυσης, πρόγραμμα εντοπισμού σφαλμάτων και προφίλ. Επίσης, το NetBeans διευκολύνει τους προγραμματιστές να ενημερώσουν τις υπάρχουσες εφαρμογές τους σε Java 8.

10) JSource

Παρά το γεγονός ότι είναι ένα ελαφρύ IDE, το JSource διαθέτει χαρακτηριστικά που διευκολύνουν την ανάπτυξη εφαρμογών μεταξύ πλατφορμών με Java. Αναπτύχθηκε επίσης πλήρως με εξάρτημα Swing. Το JSource έχει επίσης σχεδιαστεί με δυνατότητες που βοηθούν τους προγραμματιστές να δημιουργούν, να επεξεργάζονται, να μεταγλωττίζουν και να εκτελούν αποτελεσματικά μια ποικιλία αρχείων Java. Ωστόσο, υποστηρίζει επισήμανση σύνταξης για πολλές γλώσσες προγραμματισμού εκτός από την Java. Οι προγραμματιστές Java έχουν επίσης την επιλογή να ενσωματώσουν το JSource με άλλα ευρέως χρησιμοποιούμενα πλαίσια Java και εργαλεία ανάπτυξης.

Επί του συνόλου, προγραμματιστές Java έχετε την επιλογή να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά πλαίσια, IDE και εργαλεία ανάπτυξης. Αλλά κάθε εργαλείο μπορεί να μην συμπληρώνει όλες τις ανάγκες κάθε έργου. Ως εκ τούτου, ο προγραμματιστής πρέπει να επιλέξει τα σωστά εργαλεία ανάπτυξης Java σύμφωνα με τις απαιτήσεις των μεμονωμένων έργων. Μπορεί ακόμη να σκεφτεί να συνδυάσει αυτά τα πλαίσια, IDE και εργαλεία ανάπτυξης για να βελτιώσει τη λειτουργικότητα και την απόδοση των εφαρμογών Java.Source by Arun Kumar Biswal

Σχολιάστε