10 λόγοι για τους οποίους η C είναι η καλύτερη γλώσσα προγραμματισμού για αρχάριους

Με την πληθώρα των γλωσσών προγραμματισμού αυτές τις μέρες και τις τεράστιες πληροφορίες προγραμματισμού που είναι διαθέσιμες στο Διαδίκτυο, μπορεί να είναι δύσκολο για έναν αρχάριο σαν εσάς να ξέρει από πού να ξεκινήσει. Όσον αφορά τη γλώσσα προγραμματισμού για αρχάριους, η C είναι μια εξαιρετική επιλογή. Όχι μόνο θα σας εκπαιδεύσει στις βασικές αρχές προγραμματισμού, αυτή η γλώσσα είναι επίσης ισχυρή και χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία σήμερα.

Εδώ είναι οι λόγοι για τους οποίους η C είναι μια εξαιρετική γλώσσα προγραμματισμού για αρχή:

1. Δεν μπορείτε να μάθετε Java ή C απευθείας.

Για να μάθετε και να κατακτήσετε τις γλώσσες C και Java, θα πρέπει να έχετε μια σταθερή αντίληψη των στοιχείων του προγραμματισμού όπως οι κλάσεις, ο πολυμορφισμός, η κληρονομικότητα και άλλα. Ελάτε να το σκεφτείτε, πώς θα μάθετε περίπλοκες έννοιες όπως αυτές αν δεν είστε καν εξοικειωμένοι με τα βασικά στοιχεία του προγραμματισμού υπολογιστών; Η γλώσσα που ξεκινά από το μηδέν είναι η C και οι θεμελιώδεις έννοιες της είναι η βάση οποιωνδήποτε άλλων προγραμματιστικών εννοιών έχουμε αυτές τις μέρες.

2. Είναι η βάση των C , C# και Java.

Η C και η C# είναι γλώσσες προγραμματισμού που βασίζονται στη C. Η Java αντλεί επίσης τη σύνταξη και την προγραμματιστική της έννοια από τη C. Αυτή είναι γνωστή ως η πιο κυρίαρχη γλώσσα προγραμματισμού στον κόσμο και επίσης προέρχεται από τη γλώσσα C.

3. Τα προγράμματα που χρειάζονται Αντικειμενοστραφή Προγραμματισμό (OOP) είναι γραμμένα σε C.

Η Java, η C# και η C χρησιμοποιούν το OOP. Παρά το γεγονός ότι είναι ισχυρό, δεν το χρησιμοποιούν όλα τα προγράμματα και αυτά που το χρησιμοποιούν εξακολουθούν να είναι γραμμένα σε C.

4. Το C διαθέτει ασυναγώνιστες επιδόσεις.

Όσον αφορά την ταχύτητα εκτέλεσης, το C εξακολουθεί να είναι απαράμιλλο.

5. Τα περισσότερα μέρη του Linux, των Windows και του Unix είναι γραμμένα σε C.

Επομένως, εάν θέλετε να προγραμματίσετε αυτά τα λειτουργικά συστήματα ή εάν θέλετε να εκτελούνται τα προγράμματά σας στα εν λόγω λειτουργικά συστήματα, καλύτερα να εξοικειωθείτε με το C.

6. Τα προγράμματα οδήγησης των σύγχρονων gadget είναι γραμμένα σε C.

Γιατί είναι έτσι; Λοιπόν, απλώς επειδή το C δίνει στους χρήστες πρόσβαση στα βασικά στοιχεία του υπολογιστή. Σας παρέχει επίσης άμεση πρόσβαση στη μνήμη της CPU σας μέσω δεικτών. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το C για να ελέγξετε bit και byte.

7. Τα κινητά τηλέφωνα, τα PDA, οι παλάμες και άλλες φορητές συσκευές καθώς και οι συσκευές γίνονται πιο δημοφιλή από ποτέ.

Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά οι φορητές συσκευές και οι οικιακές σας συσκευές μπορεί να περιέχουν CPU που απαιτεί προγραμματισμό και έχει λογισμικό που ονομάζεται ενσωματωμένα προγράμματα συστήματος.

8. Τα περισσότερα παιχνίδια PC χρησιμοποιούν το C ως βάση τους.

Κανείς δεν θα ενδιαφέρεται για τα παιχνίδια εάν χρειάζεται πολύς χρόνος για να γίνουν οι εντολές. Το C χρησιμοποιείται για να κάνει τα πράγματα γρήγορα και γρήγορα.

9. Η C θεωρείται ως γλώσσα μεσαίου επιπέδου.

Οι γλώσσες προγραμματισμού κατηγοριοποιούνται σε τρεις κατηγορίες – Χαμηλού επιπέδου, Μεσαίου Επιπέδου και Υψηλού επιπέδου. Εκτός από το ότι είναι προσανατολισμένες στον χρήστη, οι γλώσσες υψηλού επιπέδου κάνουν επίσης την ανάπτυξη προγραμμάτων αρκετά γρήγορη. Μηχανοκεντρικές γλώσσες χαμηλού επιπέδου εκτελούν προγράμματα πιο γρήγορα. Γλώσσες μεσαίου επιπέδου όπως η C συνδυάζουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά των γλωσσών υψηλού και χαμηλού επιπέδου.

10. Η C είναι μια γλώσσα με δομή μπλοκ.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε κώδικας είναι γραμμένος σε ξεχωριστό μπλοκ και δεν συνδέεται με τον κώδικα στο επόμενο μπλοκ. Με αυτό, μπορείτε να κάνετε τον προγραμματισμό ευκολότερο και μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες περιττών παρενεργειών.

Με τους προαναφερθέντες λόγους, εξακολουθείτε να έχετε αμφιβολίες γιατί η C είναι η καλύτερη γλώσσα προγραμματισμού υπολογιστών για αρχάριους;Source by Steven Winters

Σχολιάστε