6 Στοιχεία του Σχεδίου Ιστού που είναι κρίσιμα για την επιτυχία

1.Call to Action (CTA)

Οι πελάτες ενθαρρύνονται να συνεργαστούν με μια επιχείρηση όταν υπάρχουν παροτρύνσεις για δράση (CTA) στον ιστότοπό της. Για παράδειγμα, λέξεις όπως “Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα” δείχνουν ότι μια επιχείρηση θέλει να οικοδομήσει μια σχέση με τους πελάτες της. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι οι CTA σχετίζονται με το επίπεδο δέσμευσης ενός επισκέπτη με την εταιρεία.

Όταν οι επισκέπτες μόλις αρχίζουν να μαθαίνουν περισσότερα για μια επωνυμία, η εταιρεία μπορεί να τους ζητήσει να εγγραφούν στο ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της. Από την άλλη πλευρά, οι πιστοί πελάτες πιθανότατα θα ήθελαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επιβράβευσης αφοσίωσης μιας επωνυμίας. Ανεξάρτητα από το τι θέλουν οι εταιρείες να κάνουν οι επισκέπτες στον ιστότοπό τους, θα πρέπει να προσθέσουν μια παρότρυνση για δράση σε όλες τις ιστοσελίδες τους.

2.Σύντομος χρόνος φόρτωσης

Κάθε φορά που οι άνθρωποι αναζητούν πληροφορίες στον ιστό, τους αρέσει ο χρόνος φόρτωσης να είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορος. Διαφορετικά, θα εγκαταλείψουν τον ιστότοπο αμέσως. Η δοκιμή του ιστότοπού τους εκ των προτέρων θα τους επιτρέψει να προσδιορίσουν προβλήματα χρόνου φόρτωσης, τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν εγκαίρως για την κυκλοφορία του ιστότοπου.

Η παροχή στους πελάτες με μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη θα αυξήσει τη διατήρηση των πελατών, επομένως είναι καλύτερο να αξιολογήσετε τον χρόνο φόρτωσης ενός ιστότοπου τη στιγμή που θα ξεκινήσει. Με σύντομους χρόνους φόρτωσης, οι πελάτες λαμβάνουν τις πληροφορίες που χρειάζονται όταν τις χρειάζονται. Όταν ένας ιστότοπος αποτυγχάνει να παραδοθεί, θα μείνει πίσω από τον ανταγωνισμό.

3.Ενεργό Ιστολόγιο

Ένα ενεργό ιστολόγιο δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να παραμένουν ενημερωμένοι για τα γεγονότα της εταιρείας, τα πιο πρόσφατα προϊόντα και άλλες πληροφορίες που σχετίζονται με τον κλάδο. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να παραμείνετε συνδεδεμένοι μαζί τους, ιδιαίτερα εάν τα πράγματα που δημοσιεύουν οι εταιρείες ενθαρρύνουν τους θεατές να ασχοληθούν με την επωνυμία τους.

Η ενημέρωση του ιστολογίου τους σε τακτική βάση επιτρέπει στους πελάτες να γνωρίζουν περισσότερα για τις αξίες της επωνυμίας τους και την προθυμία να ενθαρρύνουν την επικοινωνία. Όταν προσφέρουν φρέσκο, σχετικό, ελκυστικό περιεχόμενο στους χρήστες, η επωνυμία τους αναγνωρίζεται, γεγονός που τους καθιστά αυθεντία στον κλάδο.

4.Clean, SEO-Friendly Κώδικας

Είναι σημαντικό για τις εταιρείες να έχουν έναν καθαρό κώδικα φιλικό προς το SEO όταν δημιουργούν νέες ιστοσελίδες ή βελτιστοποιούν αυτές που ήδη υπάρχουν. Η βελτίωση του κώδικα ενός ιστότοπου μπορεί να ενισχύσει το συνολικό ROI (απόδοση επένδυσης). Ένας κώδικας φιλικός προς το SEO δίνει μια καθαρή εικόνα του περιεχομένου ενός ιστότοπου για να καθοδηγήσει τις μηχανές αναζήτησης.

Το WordPress και άλλες υπηρεσίες CMS προσφέρουν πρόσθετα που μπορούν να κάνουν τη διαδικασία ενίσχυσης της κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης και καθαρισμού κώδικα ευκολότερη. Δεδομένου ότι το WordPress δεν απαιτεί πολλές γνώσεις σχετικά με την κωδικοποίηση, είναι μια βιώσιμη λύση για εταιρείες που αγωνίζονται να οδηγήσουν την επισκεψιμότητα στους ιστότοπούς τους.

5.Συμβατότητα με διαφορετικά προγράμματα περιήγησης

Με την πρόοδο της τεχνολογίας έρχεται η σταθερή ανάπτυξη των προγραμμάτων περιήγησης στο Διαδίκτυο. Μπορεί να είναι δύσκολο να συμβαδίζεις με τους Internet Explorer, Chrome, Safari και Firefox, για να αναφέρουμε μερικά. Κατά το σχεδιασμό ενός ιστότοπου, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι ένας ιστότοπος είναι προσβάσιμος από διαφορετικά προγράμματα περιήγησης.

Ένας ιστότοπος πρέπει να εγγράφεται καλά στα μεγάλα προγράμματα περιήγησης καθώς και στις παλαιότερες εκδόσεις. Η παράβλεψη αυτού του σημαντικού βήματος μπορεί να αγνοήσει ένα μεγάλο ποσοστό της πελατειακής βάσης μιας εταιρείας. Μπορεί να επιφέρει περιττά έξοδα σε μια αναπτυσσόμενη επιχείρηση.

6.Πλοήγηση

Όταν οι πελάτες δυσκολεύονται να πλοηγηθούν σε έναν ιστότοπο, θα φύγουν και θα προχωρήσουν σε άλλους ιστότοπους. Για να κάνουν την πλοήγηση πιο ελκυστική και αποτελεσματική, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ελέγξουν τον ιστότοπό τους και να τον δουν στα μάτια ενός νέου επισκέπτη. Θα πρέπει να επιλέγουν μόνο λογικές ροές πλοήγησης.

Η συμπερίληψη ενός χάρτη ιστότοπου είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να επιτρέψετε στους επισκέπτες να πλοηγηθούν πιο εύκολα και στις μηχανές αναζήτησης να ανιχνεύσουν έναν ιστότοπο. Επιπλέον, ο εξορθολογισμός της πλοήγησης αφαιρώντας σελίδες που δεν χρειάζονται ή δεν λειτουργούν μπορεί να μειώσει τον χρόνο φόρτωσης, κάτι που με τη σειρά του βελτιώνει την ποιότητα της διαδικτυακής παρουσίας μιας επωνυμίας.Source by Karina Popa

Σχολιάστε