7 αποτελεσματικές εφαρμογές που είναι κατάλληλες για προγραμματισμό στο iPad

Αυτό είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός ότι το iPad δεν είναι η πιο ευνοημένη επιλογή υλικού για σκοπούς προγραμματισμού. Ωστόσο, με την αυξανόμενη δημοτικότητα αυτής της συσκευής, πολλοί προγραμματιστές αφιερώνονται στο να επινοήσουν τέτοιες εφαρμογές που λειτουργούν καλά στο iPad και δεν προσφέρουν πολύ μη ικανοποιητικές υπηρεσίες! Ακολουθεί μια λίστα με 7 αποτελεσματικές εφαρμογές προγραμματισμού που λειτουργούν καλά στο iPad χωρίς να δημιουργούν πολλές επιπλοκές.

#1 Κωδικός

Αρχικά, η Coda ξεκίνησε το ταξίδι της μόνο ως επεξεργαστής Mac. Ωστόσο, τώρα, η Coda προσφέρει επίσης ένα εντυπωσιακό και δυναμικό πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου για iPad και iPhone. Λόγω της μέγιστης αποτελεσματικότητάς του, πολλοί προγραμματιστές ανυπομονούν για αυτήν την εφαρμογή προγραμματισμού. Μερικά από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του είναι:

Παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη για την επισήμανση σύνταξης για πολλές γλώσσες προγραμματισμού όπως C, Apache, HTML, CSS, Go, PHP, Python, Perl, JavaScript κ.λπ.

Αυτή η εφαρμογή περιλαμβάνει απομακρυσμένη καθώς και τοπική διαχείριση αρχείων μαζί με μια ποικίλη συλλογή απομακρυσμένων πρωτοκόλλων όπως WebDAV, SFTP, DreamObjects και Amazon S3.

Χρησιμοποιώντας το Coda, μπορείτε να επωφεληθείτε από τη δυνατότητα “Clips” που είναι ένας ομαλός τρόπος αποθήκευσης των πιο συχνά χρησιμοποιούμενων κομματιών κωδικών.

#2 Επεξεργαστής Buffer

Ένας άλλος κορυφαίος επεξεργαστής κώδικα είναι το Buffer. Με τη βοήθεια του Buffer, μπορείτε να συνδέσετε αβίαστα μια πληθώρα απομακρυσμένων υπηρεσιών όπως Github, Dropbox, SFTP, διακομιστές FTP και iCloud SSH. Ποια είναι τα άλλα χαρακτηριστικά; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Διαθέτει υποστήριξη κωδικοποίησης Vim, υποστήριξη Unicode μαζί με εκτεταμένο πληκτρολόγιο.

Το Buffer προσφέρει δυνατότητα αυτόματης συμπλήρωσης κώδικα και επισήμανσης σύνταξης για πολλές γλώσσες προγραμματισμού που περιλαμβάνουν AWK, Ada, ASP, ActionScript, C++, C, Arduino, C#, Python, Ruby, SQL, JavaScript, Java, PHP, Perl, Puppet, INI, CSS, R, Progress κ.λπ.

#3 Επεξεργαστής Κειμενικού Κώδικα 6

Αν ψάχνετε για ένα πρόγραμμα επεξεργασίας γλώσσας σήμανσης συμβατό με το Textmate που λειτουργεί αποτελεσματικά στο iPad, αυτό το Textastic Code Editor 6 είναι απλώς η τέλεια επιλογή για εσάς. Δεν προσφέρει μόνο δυνατότητα επισήμανσης σύνταξης για μια μακρά λίστα γλωσσών προγραμματισμού, αλλά προσφέρει το ίδιο και για γλώσσες σήμανσης. Τα πρόσθετα χαρακτηριστικά αυτού του προγράμματος επεξεργασίας είναι τα εξής:

Παρέχει αυτόματη συμπλήρωση κώδικα για CSS, JavaScript μαζί με λειτουργίες PHP κατά τη στιγμή της επεξεργασίας.

Αυτός ο επεξεργαστής έρχεται με τον δικό του διακομιστή WebDAV.

Μπορεί να επικοινωνεί αβίαστα με SFTP, FTP, Dropbox.

#4 OmniGraffle 2

Αν ψάχνετε για ένα πρόγραμμα επεξεργασίας που είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τη δημιουργία διαγραμμάτων, μπορείτε να εμπιστευτείτε το OmniGraffle 2. Η διαδικασία σχεδιασμού ενός ιστότοπου γίνεται εντελώς ομαλή χρησιμοποιώντας αυτήν την έκδοση του προγράμματος επεξεργασίας. Ναι, αυτό το πακέτο είναι λίγο δαπανηρό σε σύγκριση με τις άλλες επιλογές που αναφέρονται στη λίστα, αλλά μόλις το χρησιμοποιήσετε, θα καταλάβατε ότι αξίζει την τιμή του. Μερικά από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του είναι:

Μια μεγάλη ποικιλία επιλογών αγοράς εντός εφαρμογής είναι διαθέσιμη στο OmniGraffle 2.

Διατίθενται έξυπνοι οδηγοί για να σας βοηθήσουν στη βελτιστοποίηση του διαγράμματος σε flash.

Χρησιμοποιώντας το, μπορείτε εύκολα να σχεδιάσετε διάφορα σχήματα και να σύρετε τα αντικείμενα.

Η υποστήριξη του Visio είναι επίσης διαθέσιμη σε αυτό το πακέτο.

#5 Pythonista 3

Το Pythonsia 3 είναι διάσημο για την προσφορά ενός ολοκληρωμένου περιβάλλοντος δέσμης ενεργειών στους χρήστες, οι οποίοι χρησιμοποιούν iPad, iPhone και iPod Touch συμβατά με Python. Για να το εκτελέσετε, θα χρειαστείτε την έκδοση 8 του iOS. Τα πρόσθετα πλεονεκτήματα της χρήσης αυτού του προγράμματος επεξεργασίας είναι τα εξής.

Όχι μόνο η αυτόματη συμπλήρωση κώδικα και η επισήμανση σύνταξης, αλλά και η υποστήριξη είναι διαθέσιμη επίσης για την Python έκδοση 2.7 και 3.5.

Διαθέτει ενότητες τρίτων όπως Bottle, SciPy, BeautifulSoup κ.λπ.

Η ενοποίηση Matplotlib και NumPy είναι διαθέσιμη για επιστημονική απεικόνιση.

#6 CodeToGo

Το CodeToGo είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση και πολύ διαισθητικό. Ο κύριος λόγος για τη δημοτικότητα αυτού του προγράμματος επεξεργασίας είναι η απλότητα. Εδώ είναι μερικά από τα ικανοποιητικά χαρακτηριστικά του.

Παρέχει τη δυνατότητα εγγραφής και εκτέλεσης κώδικα σε σχεδόν 50 διαφορετικές γλώσσες προγραμματισμού. Επιπλέον, η επισήμανση σύνταξης είναι διαθέσιμες γλώσσες όπως Python, Ruby, Perl, Java κ.λπ.

Η επικοινωνία με το Dropbox γίνεται ευκολότερη χρησιμοποιώντας το CodeToGo.

Η διαδικασία μεταφοράς αρχείων από και προς τον υπολογιστή γίνεται πιο ομαλή χρησιμοποιώντας το σύστημα κοινής χρήσης αρχείων iTunes.

Αφού γράψετε τον κώδικα, χρησιμοποιώντας το ideone.com API, μπορείτε να τον δοκιμάσετε στο CodeToGo και να δείτε την έξοδο.

#7 Κώδικας

Αυτός ο επεξεργαστής είναι πολύ χρήσιμος για την ανάπτυξη προσομοιωτών και παιχνιδιών. Γιατί αυτός ο επεξεργαστής γίνεται δημοφιλής; Εδώ είναι οι λόγοι.

Προσφέρει οπτική επεξεργασία και δυνατότητα επισήμανσης σύνταξης για το Lua.

Το Codea περιλαμβάνει υποστήριξη shader, απόδοση γραφικών, υποστήριξη αφής μαζί με μηχανή Physics, κάμερα και επιταχυνσιόμετρο.

Εκτός από όλες τις προαναφερθείσες εφαρμογές προγραμματισμού iPad, το iOctocat, το AppCooker, το JavaScript Anywhere κ.λπ. είναι επίσης trend στη σημερινή αγορά.Source by Rob Stephen

Σχολιάστε